Friday, June 28, 2013

:: Jumaat ::

 
http://1.bp.blogspot.com/-jVTXyoVmgwc/Td0wiRREfiI/AAAAAAAAEXo/h7_dRX-9mVM/s1600/IMG_8688e.JPG
I NEED THIS.
NEED SANGAT.
SANGAT NEED.
SANGAT NAK.
NAK NAK NAK.


Tuesday, June 25, 2013

:: Laman Grill ::

 23 June 2013

Assalamualaikum!
hye! hehe,,
jom,, kita try test kedai baru...
milik chef zubir...
dia ada dua cawangan,, yang first kat shah alam,,,
yang baru ni kat kajang
:)
kitorang pergi bertiga jer,, hehe,,
ayoi kat jb,, toha keje malam,,, abah lak baru balik dari sukan,,,
hikhik...



 omak den
:)

 ayum mok mok
:p
 
 oh ya,, nasihat ai,, kalo nak pegi,, sila la booking tempat dulu,, al kisah nya smalam dah datang,, tapi fullhouse beb!
huhu,, frustttttt...
tros ai tepon booking  ntok makan malam ni,,,
hahaha

 
 Meat Lover's Combo Plattte
RM63.50
Beef ribs, spiced lamb kebab, cornflakers chicken boxing, lamb stew, beef fillet mignon, mushroom-cheese sausage, crispy onion rings sauteed vegetables, mashed potato and chef's sauce.

Recommended by da waitress.
hehe,, tatau nak pilih yang mana,,, tengok gambar sume nampak sodap...
dan,, ya memang sodap. hehehe...
omak den pon cakap sedappppp...
tapi kebab bebiri berempah tu ai memang tak abes makan,, podehhhhh pedas... hahaha
nasib ayum ada jadi tong-sam-hijau.
hikhik


Orange Freshly Squeezed
RM8.50
sedappppp


Carrot Freshly Squeezed
RM7.50
Tak sedap...hahaha

 
Boncafe
RM6.00
ntah. tatau sedap ke tak. omak den punyo.
hahahha
 Chocolate Caramel Banana
RM12.50
Ini sumpah sodapppp...
huhuhu,, terbayang-bayang rasa dia sampai skarang....
dalam kat tengah tu ada pisang...
pastu sayang sayang nak makan.. nanti cepat abes plak.
hohohoho
nikmaaaattt...
sila cuba!
:)




 Nah alamat & nombor telefon.
Special ni sebab bagi nombor handphone... hehe
:)

No. 38, Jalan Putra 2, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang 
019-4524618 




oh ya,,, disebabkan kedai ni baru lagi,, 
dorang belum boleh terima bayaran tru credit/debit card...
sila bawak cash cukup2.
haha...
nasib aku tanya time order tu,,,
hahaha
k, bubbye!
:)) 



eh, jap!
kak yong,, cepat kira brapa kali ali tendang2.
hahahah
dia lapar tu

:: Haze ::

Kata Kak Yong, ini muka cuak sebab tertinggal gunting dalam perut patient. hehe
Kata aku, sayangi paru-paru.
Kasihanilah roma halus hidung yang terpaksa bertarung untuk menghalang particles kecil dari terus merentasi memasuki paru-paru.

erks--


awk, org dah ada mask
:)

Monday, June 24, 2013

:: Well Said ::

 
untuk kamoo yang berada di penang :)



sesuatu yang random untuk hari ini sebelum tempat tinggal aku dicecah bening maghrib sya'ban yang tengah ini:

produk yang sebiji mencecah puluh ratus ribu, malah juta2-- kalau tak terjual berbulan pun-- tak pernah ada yang panggilnya tak laku.

rolls royce phantom ke,
patek caliber 89 ke,
hermes birkin ginza tanaka bag ke.

berbanding sesuatu yang cuma 3 ringgit secawan di pasar malam kampung cempaka--
kalau xbergerak jualannya--
habis dipanggil gerai tak laku, disinis orang, dikata2.

mungkin,
cuma mungkin--
ada teori di sebaliknya.

sesuatu--
kalau SUNGGUH ada harga--
dijual mahal--
tetap dicari.

sama juga--
seseorang--
kalau berharga--
dijual mahal--
tetap dicari.

jual mahal.

kalau betul ada harga--
jual mahal.
orang TETAP mahu beli.


Friday, June 21, 2013

:: Nyonya & The Gang ::


Assalamualaikum!!!!
Salam sejahtera... hehehehe...
20 Jun 2013
Penting weh ntok ingat tarikh hari ni....
Sebabnya,,, nak berjumpa dengan AZ!!!!! Hahahaha.. 



Citer nya camni,,, ada satu hari tu time tengok Gala TV kat astro tu,, dorang ada citer pasal teater baba & nyonya... skali tu dorang cakap Anuar Zain akan buat penampilan khas pada dua malam terakhir... 19&20 Jun... muahahaha,,, ko giler ker nak dengar saje berita tu???? Tindakan harus lah diambil. Hehehe. Terus ai roger madu ai... and guess what,,, dia pon setuju nak pergi!!!! Yeaaayyyy!!!!! Hehehhe,,,


Urusan pembelian tiket semua nad yang settlekan,,, ai tukang pilih seat jer,,, hehehe...
Mesti la nak duduk depan kan... hehehe...



Alhamdulillah dapat la seat belah tengah tu,,, yeayyy! Hehehe...
Pastu ajak yana jugak pergi.. sebab tau dia suka amy mastura.. hehe,, siap pernah hantar kad raya kat amy time skolah dulu,,, dan kad raya nya berbalas... ko ada? Bahahahaha...




Petang dalam pukul 6.45 kitorang gerak.. yana gi umah ai,,, then amek nad kat umah dia plak,,, traffic petang tu memang macam haram la kan,,, tambah lagi orang sume nak balik kerja... hahahaha,,, takpe,, positif,,positif,,, sempat punya,,, bahahahaha...





How to go? Kompem kompem aku tatau jalan. Haha... nasib yana ngan nad hebat jalan KL,, ai tukang pandu jer... hehehe,,, dalam 8.05 camtu la kitorang sampai Istana Budaya...
Turunkan nad dulu ntok solat maghrib,,, aku ngan yana gi carik parking...


First time g istana budaya
First time tengok teater
First time nak jumpa AZ!!!!!

Best best best. Hehehe



Oh ya,,, satu benda nak puji kat sini,,, staf staf istana budaya memang ai bagi A+ kat service dorang,,, memang layan habis,,, memang sangat helpful. Thumbs up!!! 



sebelum masuk panggung
:)



hehe,, dekat bangat ngan stage
:)

nad*ai*yana

ada dua cerita sebenarnya,, satu nyonya,, satu lagi the gang,,,
citer nyonya tu best la jugak,,
gelak-gelak kitorang kat dalam ti tengok amy blakon,,,
dah la siap melatah,,, suka jer si misha tu nyakat,,
bahahahahaha....
ayat untuk diingati hari ini,,,, ekornya,,,ekornya...
siap ada lagu.. hahaha

lepas break 15 minit memula tu,,, persembahan dari the gang balik,, then tetibe tukar props kat atas stage tu,,,
pastu bila lampu on,,
ada bayang lelaki di balik langsir,,,
time ni sume orang dah jerit jerit dah sebab bajet tu anuar zain,,,
hahahahahahha,,,
giler saikooooooooo....
dah la props atas pentas tu macam ala-ala videoklip ajari aku yang ada nora danish time dalam bilik tu,,,,
skali intro lagu dah main,,
AZ kuar dari balik langsir tu,,,
lagi lah memekak menjeri2,,,
hahahahahahahahaha,,,


giler weeyyyy,,,
tak sangka dapat tengok dekat macam ni,,,
hahahaha,,,
berdebar-debar woi,,,
ingatkan aku sorang jer,,
nad pon sama,,
pastu bila tanya yana,, dia pon berdebar jugak,,,
muahahahahaha,,,
sila lah akui aura nya wey yana... hahahahaha...
dah la AZ siap turun pentas lalu sebelah kitorang,,, peerrrgggghhh...
memang lena dibuai mimpi indah la tido malam ni..
bahahahaha
:))


pastu ada skali time AZ nyanyi,, memaasing prasan eh cakap AZ kenyit mata kat diri memasing,, dah bergado plak,,,, hahaha
weh,, aku rasa AZ pandang aku la...
Eh,, tak la,, kita rasa dia pandang kita la...
Eh,, tak la.. aku la....
hahahahhahahahahhahhaa
okay,, jeles sekarang sebab dapat salam
:(

lepas abes show baru la boleh snap2,,
yang tadi tu curik2 je
hahaha

:))
nak jugakkk... hahahahaha



budak skolah pon ada bai.
gigih.
hahahahaha,,,,
tahan betul mata korang kan tetengah memalam ni
hehehe

last.
jom pulang.
dah pukul doblas lebey dah ni.
haha.
bye!
mari mari.. mimpi indah
;p
ai is happy
:))

kak yong,,, amacam? hehehehehe


Wednesday, June 19, 2013

:: Dutch Harbour Cafe ::

 19 June 2013

Jom,,, lepak makan kat dutch harbour cafe.
ai dah lunch senonye pagi tadi ngan kak zai...
saje nak follow dorang,,, nak makan yang light2,, haha,,
kononnya la kan...
cafe ni kat sebelah malaccafe tu jer
:)






 meh tengok food
:)
 dorang makan nasi berlauk skali... ada daging dengdeng... cabbage,,, ngan sambal sotong
:)

  Mango Juice
RM6.00
 Lasagna Vegi
RM16.00

   Ribs Beef
RM76.00

Lamb Kuzi
RM9.90

 
 Brownie Ice Cream
RM12.00

 Apple Crumble
RM7.00




How to go?
tenenetnenetttttttttt...
hehehe,,,
aunty tu ada bagi kad diorang,,,
siap dengan map.
nah
:)
 



eh!
kejap!
aku ada jumpa tourist tadi.
nak tengok tak?
Jap!













bahahahahaaha
*lempanglajulajubanyakkali*



ampunnnn
bye!




kak yong,,, i tak balik umah malam ni...
tengok kan citer ehsan kamoo tu ntok daku yer.
ngan besok skali.
hikhik
;p

:: Semester MArch - July 2003 :: Last Class



 


 :: International Business + Marketing + Human Resource ::

Hahaha,,, gambar kat atas ni pon amek dari IG class ni. Bagos dorang dah siap edit. hehe.
Gambar first jer dari phone ai
Oh, ade cupcakes sebab aritu time kat Mc D dorang bayar pakai duit memasing. So duit denda ganti ngan cupcakes ni
:)






:: Finance ::
Petangnya makan kat pizza hut...
hasil duit saman,,,
hikhik
tapi lom ada sumer gambar lagi,,
tunggu student ai bagi,, baru ai update yer
:)



:: Public Admin ::
Satu-satunya kelas ai yang ada kat Graha Mahu,,,
dan satu-satunya kelas statistics untuk sem ni
:)



bubbye
:)


:: Hasil Duit Saman yang Tak Berapa Nak Hasil ::

12 June 2013

Alkisah...
Memula dapat info nak makan2 kat Mc D The Store je,,, aku pon stuju je la sebab dekat jer kan dari KBM ni,,, 
alih-alih,, time dalam kelas,,, dorang cakap nak g Mc D Dataran Pahlawan plak,,,
eeeeeeeeeeeeeeeee... memang nak kena ni taaauuuuuuuuuu,,,
okay la,, nak dekat abes sem pon kan,,
ikotkan ajer la
:)
Gambar dari fon aku tarak,, ni aku amek kat IG dorang jer,,
sonang kojo den.
haha








Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails