Thursday, May 30, 2013

:: The Grato Plus ::

 27 May 2013
Aku amek cuti arini,,
saje je nak dok umah,,
hehe,, sebab students ngah cuti seminggu
:)

Jom lepak.
Jenjalan carik makan lagi,
hikhik

the Grato Plus
Kat seksyen 7 bandar baru bangi,,,
sederet dengan kedai makan Koh Samui,,,
Sebelah Shell..
Depan bangunan JPJ tu,,
ko jangan carik signboard The Grato Plus sebab memang tak jumpa...
dia dalam restoren Suasana Bangi,,,
yang ni cawangan dia jer,,
lagi satu kedai the grato ni kat seksyen 3
:)

pernah masuk JJCM jugak
:)
 
 Carrot Susu - RM2.50

 Homemade Lasagna
RM11.90
Aku baca review, ramai cakap soh try lasagna ni.
sedap... aku suke part atas die tu macam garing sikit,,,
bila part tengah tu memang terasa la cheese nya,,,
ntok aku yang kureng suka cheese,, biasa2 la kot,, hahaha,,
ntok yang memang gila cheese,,, nyamaannnn la ntok korang
;p

 Chicken Steak With Pasta
RM7.90
Yang ni harga dia memang berbaloi,,,
cuba la try test!
hehe

 sorang baru balik keje,,,
sorang baru balik dari alamanda
hahaha


then kitorang g mughni jap,,
nak gi hantar baju ntok alter,,  ngan amek selendang alter jugak
haha,,
ayoyo
 eh?
tersama plak warna
hahaha
nah!
sorang pinggan, sorang dulang.
lepas ni tak insaf2 jugak jaga makan tatau la.
kuikuikui
;p




ni details the grato
:)


JUMAAT - RABU (6:30 pm -11:00 pm) 
KHAMIS - CLOSED
The Grato Plus @ Suasana Bangi
No. 22, Jalan 7/1C,
Seksyen 7,
Bdr. Baru Bangi, Selangor.

Wednesday, May 29, 2013

:: Sumbang Mambang ::

video

ni hah,,, nad sempat amek video time aku main sofbol aritu,,,
amekaw,,
merata bola yang aku pukul tu.
hahaha
k, bubbye
;p

:: Dip n Dip + Crazy Potato ::

 26 May 2013

Assalamualaikum
Salam sejahtera!
hehe,,
Arini nak jalan-jalan carik makan ngan nani bam bam plak...
ke mana?
Dip n Dip,,
takleh jadi ni,,,
meleleh air liur tengok orang makan sana,,
takleh jadi ni,, kena gi jugak.
hehehe,,,
ko ingat aku reti la area bangsar tu?
langsung tak.
hahaha,,,
dok google,,,
dekat ngan bangsar village tu,,
pepandai la godek kat gps tu,,
hehee,,,
pastu carik jalan telawi 3,,,
Alhamdulillah,,
memang bes pencarian kali ni sebab tak sesat...
skali pusing jer dah nampak dip n dip ni kat celah kedai.
hehe,,
nak park pon Alhamdulillah senang,,
dapat depan kedai
:)
Ape lagi,, takyah nak membebel membedah...
jom masuk!
:)
 
 adoiii,, rambang mata weyyyyyyyy
hahaha,,,
dah la aku ngan nani ni gila coklat..
kui kui kui
pilih weh,, pilih
;p
 
 Brownies Crepe
RM28.50
Sumpah ini sedap bangat...
nak nanges jer bila rasa kesedapan coklatnya,,
si nani dah macam orang angau.
hahaha

 
 Mallow hot chocolate
 pon sedap time ngah panas2,,,
nak nak lagi ade marshmallow tu kan..
yummehhh
harga den lupo.
hehe..
nanti i tanya nani kalau die simpan lagi resit nya
:)

ni ape nama die ek?
tak ingat
pondan fondant kot.
hehehe
 time ni aku tak larat dah,, hahaha,,,
mampu abeskan eskrem jer,,
part aku ntok ni aku tapau bawak balik umah,,
hehehee



 ice peach tea
sedap
:)
taknak order air coklat gak sebab takut kang muak.
hahaha,,,
nasihat aku,,,
ko jangan nak tamak tergoda tengok menu ngan gambar sume sodap2,,,
share2 jer,, boleh rasa2,,
hehehe,,
nasib baek kitorang abes makan
:)
 si naga
 
 si bajet panda
muahahaha
a taste yang memang will make u smile
:)
orang gila kena sawan
;p


 nah alamat
:)

Jalan Telawi, Bangsar,
59100 Kuala Lumpur, Malaysia.
Phone: 60322015052
Opening hours: Sat-Thu 11:00am - 1:00am, Fri 2:30pm - 12:00am



oh ya,, berbanyak2 terima kasih kepada cik hanani kerana sudi belanja saya makan kat dip n dip,,,
muahahhaha,,,
lenkali belanja lagi tau...
hikhik
muaahhhhh
;p



pastu macam awal lagi nak pulang,,
nak jenjalan kat bangsar village tu macam tatau apa ada kat dalam...
so kitorang gi mid valley
hehe,,
cuci mata,, jenjalan,,, window shopping,,, dan tershopping..
haha,,
gila kaya,, ade orang siap beli kasut ngan power bank,,
kayo makcik,,kayo
;p


eh,, macam lapar..
makan jom!
hehe
kitorang nak try makan kat crazy potato ni,,
memula jual mahal time pekerja die ajak,,
last2 patah balik gak ko kan,
hahaha

 Crazy Spicy
RM8.80

Crazy Honey Mustard
RM8.80

Nani cakap aku punya ni lagi sodap..
hahaha...

yang tak abes tapau bawak balik
:)
ko jangan ngengade nak membazir
me dont like
;p

 
kenyang gak aku makan kentang ni,.,
haha,,
eh,, aku ada pernah dengar makan kentang penyebab peha membesar
eh?
T____________________T


 okies,,, bubbye
:)


p/s   kak yong,, cakap kat ali,, bila die dah besar,, baru bole makan coklat,,
muahahahaha



:: Picknik + It's A Hit! Batting Cages ::

 24 May 2013


Assalamualaikum!
hehe,,,
ngedate second time dengan madu ntok tahun ni,,,
plan kitorang nak try makan kat picknik 
yang tak leh blah nye,,
dua dua tak pernah jejak publika tu,,
hahaha,,
nasib ade si shepah cik gps tu,,
dan yang paling menakjubkan nya,,,
tak sesat,,,
hahaha,,
alhamdulillah,,,
sonang plak jalan nye,,,
jem pon idak,,
hehe,,
time dalam kete sebok tanya,,,
eh eh,,, macam mana bentuk publika tu ek?
warna ape ek bangunan dia?
haha,,,sebab nye senang la nak cam kalo nampak dari jao,,
tup tup,,, depan mata rupenyer publika tuh.
hehe

puas carik mana celah kedai nye,,
pastu macam pusing2 tak jugak jumpa,,
call je kedai,, senang,,
mintak direction dalam mall tu
hahaha

 
woi woi,,, time kitorang g ni,, nik micheal ade tau tak,,,
nak amek gambar senonye,,,,
tapi sogaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
hahaha...
kalo boleh ko focus sket kat blakang tu,,, pakai baju hijau tu,,
bagus btol,,,
nik siap serve orang makanan skali,,,
hohoho...


ready nak jamu mata dengan makanan?
hikhik


Grilled Chicken & Chips
RM18
sedap!
Turkey Carbonara
RM12
sedap jugak!

ice lemon tea
RM14
ini sumpah mahal,,,
menggigil nak bayar
hoho
 Salted Caramel Brownies
RM14
ini siyes sedappppppp...
tapi caramel tu macam rase pahit sket,,,
maybe api die kuat kot,,, bak kata nad,,
hehe,,
tapi bila dah kacau2 ngan brownies tu dah tak rasa pahit la...
sedap!
:)


Picknik
Publika, Block A4, UG1-05, Solaris Dutamas,
Jalan Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur

Reservation 
+603 - 6411 6499
(Mon-Sun : 11.00 am - 11.00 pm)

Price Range
RM8 - RM60 per dishes 




time makan tu dok fikir2 ape lagi aktiviti nak buat,,,
nak lepak publika macam tak familiar sangat so kitorang decided nak gi OU...
buat gapo???
softball!!!!!
OMG!!!!
sumpah rindu sangat nak batting...
last main time form 5 kot,,,
lepas tu takde dah pukul2 ni,,,
huhuhu
 jom jom jom


 
 wait kejap dalam tempat khas ni,,,
sebab kena queue,,,
hehe,,
tunggu group sebelum kitorang abes main

 oh ya,,,
orang yang jaga tu macam tau tau jer,,,
siap suro kitorang pakai topi ni,, pastu pegang pemukul ni,,
pastu die cakap die nak tolong amek gambar
muahahaha,,
wow!
tanpa dipinta.
hehe

 
 dah turn kitorang..
ready?
hahaha


 
 memang sumbang mambang pukulan kitorang,,
hahahaha,,
ke mana ntah peginya bola tu,,
ade yang melantun ke belakang,,,
muahahhaha,,,
maklum la,,
lama tak main
hehe

kitorang amek yang 30 minit = RM45

best la,,,
puas,,,
berpeluh la jugak even time tu ngah gerimis hujan renyai
hahaha
nyah kau lemak.



pastu kitorang pon jenjalan la dalam ou tu,,,
shopping sket2,,
hehe,,
pastu dah rasa lapar plak,,
ke mana?
nandos,
sebab?
tu je yang dekat ngan tempat kitorang time tu
hahaha






okies,,,
sekian sahaja program jalan-jalan cari makan ntok hari ini
hikhik
;p
last.
bubbye!
;p

Tuesday, May 28, 2013

:: Kemas-Kemas ::

 gile old skoolll,,
hahaha,,
baju time darjah satu pon ade ni,,
ada yang kena pakai time hari kanak-kanak kat skolah dulu,,
ada yang kena pakai sebab kena peraga baju untuk jenis2 wedding kat malaysia ni,,
ada yang dijadikan baju raya,, siap pakej ngan hangbag lagi,,
hahahaha
oh myyy kenangan.
hahaha
ni plak jumpe tudung skolah dulu,,,
hahahaha..
pastu bile aku nak try balik tak muat dah,,
ketat kat kepala..
ayoyo,,, memang membesar dengan sihat btol,,
hehehe,,
warna merah hati kat name tag tu menunjukkan batch kitorang,,,
dulu ade yang warna biru,,hijau,, kuning,,,
ape lagi ntah,,
tak hengat
hahahaha
 

Thursday, May 23, 2013

:: Berani ::


ffuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hembus nafas saaaattttttttt...
kasi lega sket...
hohoho,,,
selama aku lecture ni,,,
memang tak pernah nak sound 1 kelas,,,
bese aku perli sket2,,
bagi sedar,,,
malas nak marah2 sebab memasing dah besar,,,
dah boleh fikir,,,
tapi arini aku rase dorang dah too much,,
soooo rude...
shaking gile rase tangan ngan suara bile nak cakap,,,
bergetar beb,,,
aku tak kisah nak gurau2 huha huha luar kelas,,
tapi kalau dalam kelas tolong respect sket,,,
kalau dah pernah belajar sub topik tu,,
jangan nak memekak,,,
kesian kat kawan2 yang tak pernah blaja,,,
dorang nak fokus jugak,,
skang aku dah faham ape yang kak yong rase ngan students die aritu,,
hohoho...

:: Anugerah Dekan & Baby Hariz ::


 14 May 2013

Assalamualaikum!
Arini ade anugerah dekan..
aku under biro kelancaran majlis,,,
kena deal ngan orang atas pentas,, nak check file students,,
tengok student tu datang ke tak,,
hohoho...

 ampun,,, mak jemah tompang lalu,,,
haha,,
dok la aku kat blakang pentas tu ngadap file..
hehehe
 aku seno nye tatau dah nak buat ape kat blakang sengsorang ni,,
hahahaha,,,
 ni aku tepek sket gambar ex-students yang sempat bergambar,,
hehe,,
congrats korang!
:)


then petang tu dalam kol 5 kitorang gi melawat baby hariz,,,
hahaha,,,
kesian,,,
kena kacau time mandi die,,
redha je la budak kecik ni kene melayan kitorang
;p
 



 okies, bubbye!
:)



p/s  kepada orang kat umah tu,, 
selamat bertahan la yer takde tab.
tak dapat nak main candy crush
wakaka..
sila lah baca buku yang merangsang minda bayi
hikhik
;p

:: Test 1 QMT425 March July 2013 ::

 8 May 2013








Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails