Tuesday, April 30, 2013

:: Ironman + Cikgu Bedah ::


Assalamualaikum!
hehe,, adoi,, banyak entri yang bertangguh ni,,,
minggu lepas kan coti seminggu,,
tu pon tak puas woi,, apesal rase kejap sangat??? huhuhuhu

Ahad lepas aku g nengok ironman,,,
yana dah siap booking kan tiket tru online tu,,
kitorang tengok kol 11 pagi...
tu pon aku kelam kabut gile nak bersiap,,,
sebab pagi tu g tasik cempaka,, konon nak join aerobik,,
hahaha,, patot bile abes tu tengok fon belambak msg yana,,,
sori beb!
hehehe,,,
g la nengok,,,
best gak!
hehe,, al kisah,, kan ramai orang nak tengok cite ni,,, kitorang lak patot dok seat ketiga dari depan time booking tu,,,
skali tu bile nak amek tiket tu,,
orang tu cakap takde pon booking kitorang tu,,
dah la tiket selling fast sampai ke malam,,,
taknak la nanti kitorang kene datang lain hari ntok nonton sebab GSC cakap nak refund duit tu,,,
aku cakap nak tengok jugak,, lantak la kalau dorang kene amek kerusi lain boh kat blakang skali pon,,,
sebab duit dah tolak dari akaun yana,,, tapi GSC tak terima pon reservation tu,,,
last last,,,
staf dorang bawak kitorang naek ke hall tu jugak,, hehe,,,
bagi duduk kat hot seat,,,
yeaayyyyy!!!
tak payah dongak dok depan,,
dapat dok blakang sket,, strategik sebab tengah2,,, pastu rase macam kerusi kitorang tu macam besar je,,
selesa!
thanksssss
hehehee


 then lepak food court mlantak,,, aku tatau nak makan ape,, so order air jer,,,
coconut shake,,
pastu makan pepero,, bawak bekal dari umah,,
hahaha
nah!
cikgu bedah!
haha,,, dengan tak bawak brooch,,, naseb la,, nak cepat sangat,, aku rembat je ape yang ada...
dengan bawak barang shopping bantal nye,, towel nye,,, seluar sukan nye,,,
hahaha,,,
k, bubbye!



p/s tunggu ada masa baru update pasal stori mori langkawi,,,
wa nak kene marking test 1 ni..
hehehe

Friday, April 19, 2013

:: Menghitung Detik dan Waktu ::

 
 Hye!
Tunggu, kami datang!!!
:) 


p/s: nak cuti seminggu minggu depan. 
students cuti mid sem,, den pon nak join jugak!
hoyeeaaaahhhhhhh
:)

Thursday, April 18, 2013

:: Kempunan ::

aku g melaka mall ngan kak jamie smalam,,,
pastu kan ader bakery yang jual cream puff tu,,,
aku pon tapau la nak bawak balik opis,,
buat bekalan ntok kelas malam kang,,,
skali ntah macam mana,,, bile masuk kete dah gerak balik...
baru prasan takde pon plastik cream puff tu,,,
huhuhuu,,,
mana ntah aku tertinggal,,,
haiyyaaaaa...
orang tua nyanyuk btol,,,
kempunan sekarang.
:(

Friday, April 12, 2013

:: She's Married!!! :) ::


 11 April 2013

Assalamualaikum!
haha,,, tak pernah dibuat orang nikah malam jumaat...
ko la artis tu wey!
hikhik
;p

 

 

tak sempat nak collect gambar dari sumerang,,,
aku tepek gambar yang dari fon aku je dulu ye,,
haha


btw, congrats beb!
hebat la tak nangis time akad nikah.
hahaha,,,
sila lah berdoa supaya inai anda bertahan sehingga sabtu. 
atau senang cite,,, takyah mandi!
ahaksss~~~

okie dokie,,,,
bubbye
:)

Wednesday, April 10, 2013

:: Pretzel Bersalut Cokelat ::

last week nampak wani upload gambar pretzel kat instagram die,,,
pastu den pon cakap la nak satoo,, hehe
yeaayyy!!
dah dapat smalam
:)
die kecik comel je,,
jenis macam biskut rangup2,,,
rasa macam manis coklat pastu cam masin2 sket,,
hehehe
1 balang ade 45 pieces,, rm23
:)

Tuesday, April 9, 2013

:: Romantika ::

Yeayyyy,,
tak sabar nak tengok romantika malam ni,,,
sebab ader Dr Halina & family
:)
 
pitcha from here


senonye tak sabar nak tengok bella
:)
hehehe

:: Keek ::

fuhyooooo...
ada orang tu dah pandai upload video pasal kucing2nya kat dalam keek,,,
haha,, tahniah beb!
upload la lagi,,,
tunjuk yang kak nyah mandikan kucing dalam sinki tu
:)

Monday, April 8, 2013

:: Selamat Pengantin Baru Wani ::



7 April 2013
Menjadi tetamu terakhir di majlis.
orang katering sume dah punggah2 nak kemas2 meja,,
wani dah siap2 nak kua ntok amek outdor photoshoot..
photographer dah gerak stand by kat putrajaya...
mana tak nya,,, kol 4.30 ptg baru nak sampai.
hahaha,,,
sorry beb... ade sesat2 sket,,,
hehehe
thanks sebab tunggu kitorang
:)


lepas majlis kitorang lepak jap kat gerai kat fasa empat tambahan tu,,
bedal laksa,, bihun sup ngan cendol
:)

Friday, April 5, 2013

:: Masuk Air ::

hye!!!
hahaha
;p

:: Bogel Menuju Tuhan ::


Yezza...
dah lama sebenarnya aku nak dapatkan buku ni tapi tak jumpa pon kat toko toko kedai buku.
kebetulan itu hari ada nampak ZA update kat twitter dengan blog.
 ZA nak langsungkan tanda tangannya pada 30 buah buku BMT ni dan akan pos kan nya sendiri.
Wow! best kan? hehe
Aku pon cepat2 la email...
Then lepas kelas tadi nampak tulisan kat bawah ni



cepat-cepat aku bukak email....
dan ketemu ini

yeay!
wahai incik posmen,,,
silalah menghantar BMT saya dengan selamat ye
:)

*taksabar::taksabar::taksabar::

Tuesday, April 2, 2013

:: Buli ::

BAGAIMANA yang namanya layak dipanggil 'buli'?

benar.
yang jenisnya ditolak ke dinding tepi,
dipukul talu,
dibantai biru.

namun jangan dilupakan yang buli itu--
tidaklah perlu didarahkan.
tidak juga perlu disompekkan.
tidak ia sesuatu yang kelihatan.

merasa menjadi mangsa.
seperti ditindas keadaan.

buli.

asal namanya terganggu akal dan badan--
itu namanya buli.
menekan orang yang lebih gemuk, buruk, pendek.
itu namanya buli.
menghina orang yang lebih kaya, berjaya, cantik.
itu juga namanya buli.

verbal. tulisan. sentuhan.
apa pun cara yang digunakan.
buli tetap buli.

raikan perbezaan.
kita sudah di fasa ketiga hidup kita.
fasa berkeluarga.
fasa fikiran mula berguna.
fasa marah dah habis.
fasa dah puas nangis.

ajar anak2 kita menerima DIRI MEREKA.
ajar anak2 kita yang mereka MEMANG tidak sempurna--
begitu juga manusia2 di keliling mereka.
ajar anak2 kita yang kita TETAP kasihkan mereka--
bagaimana tidak sempurna.

manusia2 yang membuli adalah manusia2 yang tidak tercukup cinta dari keluarga mereka.
merasakan cinta dan kasih itu sesuatu yang perlu dilayakkan--
maka mereka membenci mereka2 di luar sana yang mereka FIKIR tidak layak untuk dilayakkan.

dan dari kebencian itu, mereka2 ini memperkukuh temulangnya. menjadikan mereka gergasi2 yang tujuan dalam jiwa cuma mau menjadi intimidator dan pembuli abadi.

pembuli tidak tahu mereka pembuli.
mereka membuli atas apa yang mereka FIKIR mereka perjuangkan.

agama tidak pernah mengajar penganutnya membuli.
ilmu tidak pernah menyuruh penuntutnya membuli.

atas apa pun alasannya--
sebenarnya--
seorang pembuli membuli kerana DIA sendiri.

selamatkan anak2 kita.
sayangi anak2 kita.

selamatkan mereka dari menjadi iblis di kalangan manusia sendiri.
 
dipetik dari SINI

:: The Croods ::


31 March 2013
Assalamualaikum...
jom layan movie rini,, hehe,, kitorang pilih antara dua,, GI Joe ngan The Croods,,pastu lepas dok tanya2 kengkawan,, las las kitorang pilih nak tengok kartun,,
The Croods...
kiri kanan kitorang budak2 kanak kanak ribena,,
hahaha,,,
layan gak citer ni,,
kelakar... hehehe,,,
pastu tengok ngan bebudak,, memang sah la dorang punye gelak tu yang buat kitorang gelak
;p
part paling lawak bagi aku time nak ending tu,,
yang dorang nak amek gambar pegi ketok diri memasing ngan batu..
hikhik
;p
 
gambar cilok dari yana.
haha
k, bubbye!
:)

Monday, April 1, 2013

::Tiga S @Grills ::


 29 March 2013
Assalamualaikum!
malam ni ader dinner ngan membe2 taman,,,
hehe,,
sumerang keje dah jauh2,, so mmg payah nau nak cari masa nak jumpa,,
kakya cikgu skola kat sarawak,,,
nana plak lecturer kat pahang,,,
den plak kojo kat mlaka,,
amekaww,,,
haha,,, seb bek cuti skolah kali ni semua bole ngam kan time!
hoyeaahhhhh,,
and... yang paling best,, malam ni nana yang blanja...
double hoyeeaah!!!!
hehe
lokasi???
@Grills bandar baru bangi
:)
 
 oreo cisbedebah cheese cake + free 1 scoop of vanilla ice cream
::share bertiga::
:)
 Tenderloin Steak :: Nana

 
 Rib Eye Steak :: Kakya

 
 Lamb Chop :: Mine

Syazana :: Shahitul :: Syakira


thanks nana sebab blanje!
hehe

time nak kua dari grills ni,,, macam cam ade sorang gadis ni,,,
time tu aku diri,, dia pon diri gak,,
masing2 dok berpandangan,,,
hahaha,,,
dah la aku tak pakai spec,, memang sah la kene fokus lebey sket,,
muke macam nad maduku,,
tapi macam was was sebab ngah dukung baby,,,
hahahahaha,,
skali tu si gadis ni jalan ke arah den,,,
sah!
memang sah nad..
hahahaha,,,
ayoyo,,, tak sangka lak boleh terjumpa...
rupenye nad ngah dukung anak buah die
:)
kui kui kui,,,


balik tu den anta nana & kakya balik,,
singgah umah nana jap sebab nak bagi wedding kad
pastu aku ngan kak ya terpegun jap tengok kasut kawen nana,,
gile tinggiiiiii bai,,
dah boleh lawan tinggi kakya,,
haha,,,
slamat la ko nana nanti
;p
wookkiieesss,,,
bubbye!
:)








Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails