Friday, February 22, 2013

:: Salam Jumaat ::




Pada hari Jumaat (bermula selepas asar hari Khamis) akan ada waktu di mana Allah akan memakbulkan apa sahaja doa hamba-Nya. 
Bila? 
Wallahualam. 
Jom doa! :)


 

Thursday, February 21, 2013

:: Semalam ::

 .Lontong Darat Rendang Ayam Taman Dimensi.
hehe,,dari aritu dengar dj cakap pasal lontong darat ni,, pastu tekak ni tetibe rase cam nak try plak,,,
slasa malam tu ajak kak yong bekfes sama esoknya,,,
seb bek class kak yong bukan 8.30...
hehe,,,
thanks kak yong temankan!
nanti nak try nasi lomak die plak bole?
hehehe,,,

malam smalam ntah nape tetibe rajin plak nak meng-iron baju berjuta-juta lemon,,,
takkan semangat kot sem baru nak start...
eh?
huhu,,, memang kena usaha nak carik balik mood mengajar,,
dah sodap cuti sem,, 
eh?
yeke sebab cuti sem yang sodap???
hhhuuurrmmmmmmmmmmmmmm................................................
help help help.
:(

:: Wedding Wani Bik ::

 16 Februari 2013

Dewan Gemilang, UKM

Assalamualaikum,,, & olla!
today ade wedding invitation,,,wani ni membe skola kitorang dulu,,, pastu kebetulan matrik pon sama gak kat mlaka,, kebetulan lagi time aku keje kat ukmp dulu,, ayah wani consultant sama projek ngan aku,,
hehe,,
jom layan gambar!
:)
 
nah! dorang ni bak kata ain kudus tulang vetebrata ntok majlis wani ni,, hehe..
bagossss korang!
haaha

 adoi,, macam gambar kelas!
hahaha
tegaakkkkkkk bangatttttt ni
;p
 

pas majlis aku yana ain balik umah aku jap,, nak tukar baju,, sebab nak g shah alam ade misi penting,,,
hehehe
jom!

yeay!
misi berjaya akhirnya!
yang best kali ni rase kejap jer nak pilih,, hehe,,
pastu takleh blah ader orang nanges sebab hilang kat dalam jakel tu,,
hahaha,,
macam ape jer,,
kitorang maghrib dalam jakel tu,,
pastu skali tu ain nak g toilet jap,,
aku ngan yana pon tunggu la kat luar,,
sume barang ain ade kat aku,,,tolong pegangkan,,,
kitorang pon belek2 la kain kat level 1 yang ade surau tu,,,
pastu macam pelik,, apehal cam lama jer ain ni,,, bile tengok dalam toilet,,, dah kosong,, takde orang,,, hahaha,,,
puas la melilau twon naek tangga/eskelator/lif kat jakel tu,,,
 last last jumpa gak kat level atas,,,
hahahaha,,,
orang besor hilang pon dah glabah,, apetah lagi kalo budak kecik yang hilang dok carik mak bapak kan,,
dah la fon ain pon ade kat kitorang,,,
haha,,,


pastu tros gerak kajang,,
pewot lapar plak,,,
kitorang singgah downtown jalan reko tu,,
bedal char kuey tiaw spesel,,, sodapp dap dap
:)


nah!
patot la ramai yang tegor aku dah gemmsss,,,
gile kau,, baru dok umah 2 minggu dah jadi macam ni,,,
dipam pam bam bam,,,
hohoho,,,
sila la buat sesuatu supaya peha dah tak berlaga 
;p



nota kaki:
ingatkan dah recover.
rupenye belum.
lu memang vudus!



Wednesday, February 20, 2013

:: Times Square + Old Town ::

12 Februari 2013

Assalamualaikum,,
arini pepagi dah colik orang sebelah umah,, hehe,, nak g times square ngan low yat,,, hohoho,,,
saje nak cuci mata soping sket,, pastu nak beli power bank,,,
rase nak tercabut gak la kaki ni bile nak jalan dari TS ke low yat tu weyyyy,,,
haha,,,
nampak sangat lama tak exercise
;p

drive kete sheera,,, kete den tayar masuk paku,,
hahaha,,,
tak gi btolkan lagi,,,
kete ko dah lah manual kan mek,, brani je ko ek nak bagi aku bawak masok kl,,
haha,, seb bek slamat
:)


petang nya ade ngedate ngan geng mak jemahs plak,,
tapi aku join lambat sket sebab tak dan nak kejar masa kol 5,, 
sampai umah jer solat then tukar baju baru gerak,,
haha,, memula dorang nak g little white cafe tu,, tapi tutup,, adoii,, asek tutup je kan,, hoho,,
last last dorang cakap jumpa kat old town,,,
tros aku tembak sana,,,
hehe,,

kebetulan lak ramai yang pakai hijau
;p


bendahari ngah buat keje
;p


nah!
muke sepinggan
;p
k, bubbye
:)

Tuesday, February 19, 2013

:: Santai Suri + The Spot Cupcakery ::


10 Feb 2013

Assalamualaikum!
Arini ade orang tu tetibe sebut nak wat pedi mani,,,
okay jer,, aku on sebab memang xde buat ape pon rini,,
hehe
dok google mana tempat yang best area bangi & kajang,,
last last g santai suri sebab memang ader slot kosong
hehe
jom!


yeay! sampai sudah,,
tapi tak buat pon pedi mani,,
end up kitorang buat hair treatment,,
haha
gedik
lain yang plan,, lain yang dibuat
;p

pastu fana lapar,,,
nak ajak makan kat little white cafe tu,,
tapi bile tepon dorang,, dorang tutup rini,,,
hoho,,ye la kan,, ngah CNY,,,
pastu ajak fana try kat The Spot Cupcakery.
 cafe ni pon senang nak carik,,,
kat seri bangi,,
deret bangunan kedai tutti frutti tu,, tapi hujung skali,,
sebelah MFC tu...




 
haha,, kitorang tak bli pon cupcakes die,,,
fana kelaparan,, so die amek yg heavy sikit2,,
hehe
k, bye!
:)
 

:: Wedding Kak Jue ::

 9 Februari

jom ke muar kita yok!
hehe,,, kitorang datang wedding kak jue yang blah laki sebab aritu yang blah pompuan kat parit buntaq kitorang ada hal,,, hehe,,,
 yang blah laki ni pon kitorang bertiga je yang free,,, yang lain ade menda lain,, balik kampong,, mak mertua datang,,
hehehe






yer,,, gambar aku kat tengah kabur,, ko sabotaj ye??
hahaha
selamat pengantin baru kak jue!
semoga kekal bahagia ke akhir hayat,, jadi isteri yang solehah,,
yeay!
:)

:: @Grills ::

8 Feb 2013
Assalamualaikum!
hehe,, meh nak kenalkan kawan aku dari kecik,,
dari zaman meleleh selekeh selebet,,,
dari zaman tadika,,,
budakbudak yang kuar main dari pagi pastu bile dah maghrib baru reti nak balik umah,,,
haha,,
hitam gile muka time kecik2,,
teman main tanah merah,,, main gasing,, main baling seliper,, main guli,, main rounders,, main panjat pokok,, main police & thief,,, main zerepoint,,, main galah panjang,, main kejar-kejar,, main thundercats,,, main lompat2 pastu bertukar jadi power rangers,,, main masak-masak,,, main anak patung,,,dan main macam2 yang budak budak skarang tak buat,, dok layan ipad je,, bapak bosan,,
hohoho


hehe,,, mek ni dok sebelah umah je,,,
so kalo nak kua senang je ketok2 dinding sebab bilik seblah2,,
;p


 singgah mughni jap nak anta baju,,
hehe,,,

kitorang plan nak g makan kat cupcakeries bangi tu,,,
tapi bile dah sampai macam pelik lak sebab dah gelap,, padahal baru kol 9,,,
rupenyer memang dorang tutup kol 9,,
nampak dorang cam nak closing kat kaunter tu,,,
aku ketok gak pintu nak masuk,,
haha,,
nak tapau cupcakes je,,,
hehehee,,,
pastu kitorang blah makan tempat lain,,,
puas fikir nak makan mana,,,
last last sheera ajak makan kat grill,,,
okay jom!
set!
hehe,
senang je nak carik grill ni,,,
die memang bebetol blakang pappa rich bangi tu
:)
 dua ntok ko,, dua ntok aku
;)

 
 nak makan ape ni weyyy,,
tadi kat umah dah bedal nasik,,
haha,,, hurrrmmmm.. eskremmm,,,eskrem,,
hehehe
nah menu
:)
 
 ni memang nak bagi makan kaki namanya ni,, haha,,
apesal ntah dua dua nak senget menyenget meneleng
;p

 makaannnnnn yok!
hehe



 
banyakkkkkk giler ni,, hohoh,,,
makan dua orang pon tak abes,,
macam setengah ekor ayam dorang bagi,,,
haha,,,
si sheera lagi bes,,,
cakap kat aku,,,
"weyy,,, 4 fries je die bagi weyyy"
skali bile angkat ayam tu,,
amekkaaww!!
berlambak fries,,
hah! makan makan la ko sampai muntah
;p





eskreemm!!!
hehe,,tapi aku x suke eskrem stoberi,,
seb bek mek sheera ni tolong abeskan!
hehe


thanks mek sebab blanje!
hehehe

oh ya!
ni paling tak bole blah okay,,
tgk profile mek ni mcm semacam je,,,
rupenyer bile aku belek2 sebab baju sama ngan aku!
haha,,,
kale jer yang lain!
ayoyooooooo
;p
 biler masuk bilik sheera,,lepak2,, aku pandang dinding,,,
pastu gelak sorang,,,
jam dinding pon ko nak sama kan???
hahaha,,,
kantoi la beli kat mana weyyyyyy
;p

k, bye!

Monday, February 18, 2013

:: Dancing Fish ::

 6 Feb 2013


Radiusite
meneman kakak beli tudung jap,, hehe,,,
den plak sebok memikir masalah dunia
;p


 
 memang bes ader cermin besar gabak cani
hehehe


 
Flying Dancing Fish, Setia City Mall

Jom makan!
hehe


 

ni portion ntok sorang makan,,
gile banyak,,
naek mengah den nak abeskan,,, 
kena makan pastu stop... makan then stop,,
at last,, berjaya gak!! hehehe
tapi yang kopok tu aku x makan,,
kira aci tak ek camtu?
hehee
;p

:: Kursus Research Methodology ::

iLQAM UiTM Shah Alam
4 Februari - 8 Februari 2013

 
(pic from fara's fb.. hehe)


Minggu ni mmg straight ade kursus kat shah alam,,, hohoho,,,
ade malam yang aku tido intekma,,, ade yang tido kajang,,
heheeh,,
kat intekma kan 2 orang 1 bilik,,,
yang takleh blah,,
aku sebilik ngan dina!
hahaha,,,
baru jer aritu dina msg berindu-rinduan,,,
pastu nak jumpa dulu before fly,,
Alhamdulillah,,, terkabul beb,,
time induksi dulu dua minggu kitorang sebilik,,,
haha,,, boleh lah nyanyi lagu rasmi kitorang malam2!!!!
:)

 oh ya,, sepanjang minggu ni makanan mmg disediakan,,,
marilah mengepam badan memasing!
:p
 hari terakhir kursus, Dato' VC datang buat surprise,,,
so mana2 peserta yang ade soalan,, boleh tros tanya direct time ni
:)


Sunday, February 3, 2013

::Malaccafe ::

 1 February 2013
Jumaat

Wuaahhhhhh,,, dah masuk bulan 2 beb! kejap je kan rasenye,,, hohoho,,,

yeay! malam ni nak kua,, g jenjalan,, hehe,,, nak g jonker nuh,, jom jom jom
:)
  naseb ah sape dok depan mmg gambar besar gabak sepinggan!
hehehe
malam ni seb bek tak bape crowded sangat orangnye,,, hehe,,,
den dapat la rembat beg kat jonker ni
:)
nampak tak pop-up card tu,,, 
kat jonker ni bole dapat dalam rm15 je,, tu pon lom mintak kurang lagi,,,
kalo kat DP aritu tanye rm20 beb!
beza rm5 tuuuuuu,,,
hohoho,,,


 kesian dorang lapa,, haha,,
aku kat umah tadi dah bedal nasi yang banyak gile ngan ayam paprik,,
haha,,,

nak ajak dorang try satu cafe ni,,,
malaccafe,,,
mintak direction kat sorang student den,,,
jom carik!
hahaha,,,
 
 yeay! 
jumpa gak.
hehe
seb bek lom tutup lagi sebab time ni pon dah pukul sebelas setengah,,,
tapi ade la beberapa menu yang da abes

 
 gile ah!
apiz dah kurus seyh!
tak sampai setahun hilang plus minus 50kg.
ko mampu?
nak tips?
g mintak advice beliau.
hehehe

 french toast
 chicken chop

 chillies cheese fries
 lamb burger
 burger daging ke ayam ek ko punye apiz? lupe.
hahaha




abes makan sume,,, kitorang gerak balik...
hahahhaha,,, sampai2 kat kete jer memang mantap ah!
giler babeng punye mavelesssssss....
kete apiz dah transform,,,
itam pastu ade polka dot banyak2,,,
hahahha,,,
abes kena gelak,,,
parking bawah pokok punye pasal,,,,
pastu burung lak ngah banyak,,,
hahhaha,,
stylo piz!
amalkan slalu,,,
hehehhehee

time ni stop kat petronas,,,
sampai ade sorang pakcik ni interview tanya pasal kete,,,
hahahha,,
orang2 kat petronas sume pandang dol,,,,
terbaaahheeekkkkkkk....
;p


btw,,, thanks korang sebab bawak jalan!
hehehee,,,
:)
bubbye!

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails