Wednesday, January 30, 2013

:: Happy Birthday Liyana Azman!!! ::






30 January 2013

Assalamualaikum & olla!
:)

Special entry sket,,, hehe,,
happy birthday to yana masam mok mok bam bam!!!
sweat  sweet 27!!!
what???
27 dah wey?
hahahaa
lagi tiga tahun ko nak masuk 3 series!
hahaha

anyway,,,selamat menyambut hari ulang tahun kelahiran...
semoga panjang umur,,, diberikan rezeki yang melimpah ruah,,, diberkati hidup oleh-Nya,,
cepat jadi kaya (haha),,, diberikan kesihatan yang baek,,, dipermudah segala urusan,,, Amin!
:)

malam ni mesti ko berdebar kan gemok!
haha,, kalo aku ade kat kajang,, memang aku buat muka tak malu nak join gak tengok,,
nak snap snap,,,
nak dengar sume discussion,,
nak jadi orang penting!
hahaha


tahun depan ntah dapat celeb sama ke tak kan,,, haha,,, mestilah nak celeb ngan ehem-ehem,,
semoga segala urusan ntok hujung tahun nanti dipermudahkan,,,
nak g bli barang ape sume tu kalo aku free aku nak join wey!!!
kalo aku tak pat nak join,, sila wajib anta gambar okay!
hahaha
ini adalah paksaan!



ayoyo,, pasni takdelah geng ntok aku nak buat kerja giler lagi,,,
hilang sorang geng nak ajak soping
hilang sorang geng nak ajak kua on da spot jam itu tetibe je rase nak kua
hilang sorang geng nak g buat spa
hilang sorang geng nak melalak menjerit2
hilang sorang geng nak nengok movie
hilang sorang geng nak melantak mentekedarah
hilang sorang geng nak karoks
hilang sorang geng nak mengumpat bergosip
hilang sorang geng nak g mughni,, haha
takleh la nak ajak g makan tempat baru yang bes bes dan harga "bes bes"
(sebab kalo "bes bes" ni besenyer aku ngan ko je yang sanggup! haha)
takleh la nak  fly berdua buat keje giler lagi,,,
takleh la nak kua g jalan tar dari malam sampai ke pagi subuh time bulan pose,,,
takde dah nak dengar ko membebel konon bagi nasihat kat aku yang selalu bodo wat decision...
takde lah orang nak g umah pastu tak mandi semata mata nak anta daun bunga raya kalau demam..
takde lah orang yang aku boleh msg ngan kol ikot suka hati aku pukul berapa pon..
takde la orang yang tahan nak soh amek gambar sampai aku puas hati
:'(
 .......................................................





 
 friendship forever!!!
:)
xoxo

♥♥♥

 

wey,,, adiah besday tak beli lagi.
haha,,
ader nak request pape tak?
ader?
boleh blah!
ko ingat aku cop duit?
hahaha

Monday, January 28, 2013

:: Jelly Bunny ::


 
jumpa kedai ni time kua ngan mak kat mid aritu,,
hehe,,
den boli yang macam kat atas ni tapi kale turquoise
:)
 

:: Hilang ::


dah tiga hari takde selera makan,,
mak pon bising sebab aku tak makan pastu pelik aku cakap dah kenyang,,,
oh ya,, sabtu lepas tengah ari tu gerak balik mlaka,,,
nak buat analisis tu,,
pastu setel sume kt kbm,,, aku balik kajang balik,,
gile kau,,
ntah mana aku dapat energy tu ntah,,,
padahal time pegi tu jem nak mam,,, kete banyak gile menghala ke selatan,,, huhuhu,,
seb bek time balik kajang tu tak bape nak jem sangat,,
aku singgah kasa jap nak letak barang,,, emy ade kt umah time tu,,
pastu baru lah btol2 grak balik kajang.
sangat sangat sangat pelik bin ajaib,,, sebab aku langsung tak rase penat,,
and kalo bole nak drive lagi jauh jauh,,

aku rase aku dah silap analisis diri sendiri la,,,
ingatkan kalo stress aku makan banyak,, rupenyer sume selera tu hilang,,
letak la ape makanan bes ape pon depan mata,,
takde rasa pon nak mlantak,,
stakat jamah sket je nak bagi isi pewot,,,


sabtu malam bile sampai kajang tu,, aku dah melepet dalam bilik,,
skali tu ade geng nak lepak minum2,,,
hmmm,,,, lama gak fikir nak on ke tak,,
last2 yes je la,,
kitorang lepak kat pappa rich bangi tu je...
borak2,,, sembang2..

giler,,, orang kaya btol pakai 3 fon skaligus,,
patot la bawak beg bagai
;p
ehem ehem..
preve,,preve
;p


 ahad petang smalam gerak balik melaka,,, hoho,,,
tengah2 jalan tu hujan lebat,,
aku pon banjir skali dalam kete,,
memang layan abes!
hoho
malamnye ngah syok iron baju,,,
dengar ako cakap ade orang datang,,
emy yang kua tengok sape,,,
dalam masa sama mira plak kol cakap da ade depan umah,,,
hohoho,,
aku dah cakap da ngan dorang tak join makan,,, tak bape nak sehat sangat,,
tapi sebab dorang dah datang umah,, cam tak sedap la kan,,,
so aku pon pakai jela baju tido tu slambe badak je kua,,
ingatkan dekat2 jer,,,
skali rupenye g seri percik,,
amek ko,,
aku memang selekeh abes,,
haha,,
gasak la
;p

 milo tabur + laksa penang tak abes makan...
thanks mida tolong sambung makan
:)
thanks azham (yang dari dulu tak reti nak sebut nama aku) sebab blanje. hehe
:)

dengan mummy mida yang tunggu masa je nak deliver baby
hehe
hye baby hariz!
:)

:: Mummy + Bonda + Zulaikha ::

24 January 2013

Assalamualaikum!
Yeay!!! arini nak jumpa zulaikha,, eh,, skali ngan fana,, haha,, ngamok makcik tu kang kalo aku cakap nak jumpe anak die je
;p

disebabkan paling jauh dan paling konfiden fana nak drive ngan si kecik ni adalah ke klcc,, makanya lokasi pertemuan kitorang harusla kat klcc kan,,,
hoho,,,

so sebelum nak sampai tu fana ade kol,,, nak parking dekat2 supaya bole tolong die nak setupkan stroller bagai dan barang2 baby nyer,,, 
tup tup,,, biler dah masuk parking,,, takde line plak,, kol msg sume pon tak dapat,,,
hohoho,,,
pastu aku pon macam tatau cane ni,,, nak parking mana,, last2 nampak sign ladies parking,,, redah je la,, berharap fana pon masuk sini jugak,,
alhamdulillah!
hehe,,, jumpa jugak makcik ni,, time tu die baru nak kuarkan stroller,,,
syukur sangat2,,, hehe,,,
ader hikmahnye fana ko melilau buang masa carik parking,,
nak tunggu aku sampai le tu
;p


10 bulan tidak ketemu ini budak kecik,,,
wuaahhh,, dah pandai senyum!
hehe

lapa lapa lapa,,,,
jom makan!
hehee





yezzaaaa,,, lunch kan ramai org,, so sementara nak tgu brader chilis tu panggil kitorang yg dalam waiting list ni,,, ader orang tu nak tgk movie,,,
aku tye biar btol ko ni nak tgk,, da la ader baby,,
hahaha,,
gasak ko la kan,,,
wa folo jer,,
movie ape?
juvana!
amek kau!
hahaahha,,,
sejam pertama tu boleh control lagi,,,
tak lama lepas tu dah mula dah kua bunyik2,,,
hahahah,,,
bukan bunyik menanges,,
tp bunyik mcm nak soh kite main ngan die,,, gelak2,,,
ayoyo,,
haha,, last2 aku soh fana bangun angkut baby die g blakang,,, bawak kua dulu,,,
hehehehe,,,
sesungguhnya bawak baby dalam movie adalah satu perkara yang sengal
hehehe,,
kalo baby tu behave xpe lagi,,
haha
;p
 


yeay!
akhirnya ader gak yang budak kecik ni pandang!
hehehe

jom balik!
hehehe,,
cian mummy nye baju basah sebab baby peeeepeeeee...
pampers bocor,,
hehehee
okies,,, dadaaaa
:)

Saturday, January 26, 2013

:: surat untuk kak yong ::

Kak yong...
Den ke yang bodo ek?
Den ke yang buta ek?
Den ke yang bengong ek?
.............

Wednesday, January 23, 2013

:: Glowing Party House ::


 Assalamualaikum!
and howdy... hehe

oh ya,, ni nak share pasal kedai helium balloon yang aku beli time nak celeb besday ain & yana aritu,,
jumpe pon kebetulan time g downtown jalan reko tu,,
hehe,,

 
 best kedai die,,
akak owner die pon pramah and boleh tolong korang ntok bagi idea cane nak buat,, lagi2 part nak combine kan kale belon tu,,
sebabnye ade sesetengah belon bile dah tiup macam brubah sket kale die,,
hehehe,,,

 slama ni kitorang kena gerak jauh ke shah alam kat balloon buzz kalo nak beli helium balloon ni kalo nak celeb pape event,, 
skang dah takyah jalan jauh lagi,,
yeaayy!!!
hehehe
senang je nak carik kedainyer,,,
deret ngan econsave kat reko sentral tu,,,
pusing2 nanti jumpa la tu,,
hehehe

boleh search fesbuk dorang,,,
ni nombor tepon dorang aku tepek skali,, sonang nanti,, hehe
03-87414445
0197901445
 
 eh?
;p

 besok cuti,,
petang ni nak balik kajang,,
double yeayy!!!
:)


:: Tako Tako ::

 20 Disember 2013

 yuhuuuu,,, saje nak kua jenjalan soping arini,,,
tak bli banyak pon,, dapat rembat 2 baju jer,, hohoho,,,
 

kitorang makan tako tako je arini,,, ngan air aloevera honey die ngan tapau coolblog kat sbla kedai,,,
hehe,,
sodap gak tako2 die,,
besar sket dari yang biasa beli
:)

pastu tapau corn in cup nelsons tu,,,
si masam ni lapar lagi,, haha,,
tudung pon dah serabai,,
jom blah
:)

Tuesday, January 22, 2013

:: Nyonya Colors + 3a.m. + Wondermilk ::





 19 January 2013

Assalamualaikum,,, ola!
today ade ngedate ngan den punye madu,,
hehe,,,
dari skola lagi kitorang dah bermadu okay,, tapi ni madu yang baek,, takde kes tarik2 tudung punyer,, hehehe,,,

memula kitorang  g mid,,, saje nak tengok movie,,, isi pewot jap,, singgah makan kay nyonya colors.
 
 memula time kitorang sampai tu takde la ramai orang sangat,, skali bile nad dah brator,, menimbun orang kat blakang,, aku cop tempat,, hehee,,,
nak duduk kat bangku comel tu
:)

 sedap asam laksa penang die,, hehe,,,
memang penuh mangkuk beso tu,, seb bek share,, tu pon tak abes,, hehe,,,
isi ikan die berlambak... tak kedekut,,
hehe..
 
 haha,, lawak je dua dua pon gigi besi,, nad da stahun setengah pakai,,, time pas makan tu masing2 sebok nak kuakan selit2 gigi,, hehehe,,,


pas makan,, solat,, then tros masuk panggung,,, hehe,, dah la dok second depan,,, saiko jer,, haha,,,
ader gakla part terkejut2 nye,,
as usual
;p


lepas movie tu,, time tu dalam kol 4.. kitorang gerak kua mid,, nak ke wondermilk,, haha ,, ni lagi satu kes,, bile gugel,, patotnye dalam 18 minit dah bole sampai,, tapi ntah macam mana ntah kitorang banyak kali sesat,,, pusing sana sini,, ade la dalam setengah jam,, haha,, seb bek la tak jem sangat trafiknye,, hehe,,
tu la,,, salah plan,, lenkali cakap nak solat dulu baru gi wondermilk,, hehe,,,
by da time jumpa wondermilk,, dah asar,, kebetulan depan sket tu ader masjid,, so kitorang pon asar la dulu
:)




time kat wondermilk ni pon ade benda mistik jadi,, ayoyo,, dah la baru lepas tengok citer hantu,,,
tros masing2 cakap benda yang ntok sedapkan ati,, 
huhuhuh,,,
T___________________T


eh,, cupcakes die sedap! hehe,,
seketul tu rm4.50...
aku beli 2 jer,,
tu pon macam susa nak abes kan sebab dah kenyang..
tapi kena gigih gak abeskan,, hehe


thanks nad for da day!
nanti buat meeting da madus lagi yer
hehe,,,
bye!



:: Celebrate Besday Ain & Yana @ Pullman ::

  12 January 2013

Assalamualaikum!
yuhuuuuuu,,,
hehe,,, entri kali ni memang banyak gambar wey,, so tahan mata je la yer,, hehe,, sebab banyak amek self timer pastu yang tros snap 4 kali,, heheehe,,,

ke mana kite arini?
Pullman Lakeside Hotel Putrajaya.
Yeayyy! hehehe,,,
 bilik kitorang dah siap2 booked senonyer,,,
thanks aby!
hehe,, giler penipu pegi bgtau ain yang laki ko dapat baucer konon,,,
hahaha,,,
sori ain,, ko pon kena bayar gak harga bilik,, hahaha,,,
dengan rehan yang konon balek mlaka,, puuiiiiiiii
;p
kali ni nak celeb besday 2 orang skali,, sonang keje,, hehe,,
ain bulan doblas,, yana bulan satu,,

si masam ni tatau pon kitorang nak celeb besday die skali,, hehe,,
ntah bape banyak group ader dalam watsapp ni sebab nak diskas benda alah ni,,
naseb baek takde sape tersalah reply anto msg!
ffuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
;p


 aku lak arini domam wey,, seminggu dah,,, pagi tu kuar jap sebab nak siapkan goodies bag,, balik tu terkena hujan laks,,, lagi la sakit pale,, hahaha,,,
 tengah ari tu dah siap2,, pastu rase tak larat nak drive ke putrajaya tu,, mintak tolong mayam amek den,, thanks awak!
hehehe,,,


oh ya,, kali ni masing2 ade tugas masing2,, hehe,,, aku setelkan goodies bag ngan deko sket2 ngan sup ntok bekfes,, aby bawak rendang sodap ngan nasi impit ngan kek ngan deko,,, yana bawak makaroni bakar homemade,, ain bawak murtabak besar sodap... rehan bawak roti ngan tuna ntok bekfes,,, mayam bawak plate sudu garfu cawan,,, milo 3in 1,, air mineral... hehehe... macam raye la plak menunyer
;p


sebab aby booking bilik,, so die check in ngan rehan dulu,,,
pastu aku ngan mayam lak sampai,,
check in dalam kol 3,,,
yana lak datang ngan ain,, sebab kononnyer senang nak bagi info dorang kat mana nanti,, hehehe,,,

jom layan gambar!

 
 

 
 
 
 lama la plak tunggu dorang sampai,, hahaha,,,
bape banyak gambor ntah kitorang snap2 sementara nak tunggu tu,,,
rehan ngan mayam siap sempat makan dulu sebab lapor giler,, haha...
cepat la weeeyyyyyyy,,,
dah masuk asar da pon ni
hahahaha
 
 yeay!
akhirnya dorang sampai jugak,, jom nyalakan lilin!
hehehe
 
 haha,, momen momen time dorang masuk bilik xde gambar,, sebab amek video berejam jam,,
thanks rehan!
hehehhee


okay ain,, ape lagi,,, keje ko la setting kan kamera tu,,
hehehe,,,
time for SS
;p

 
 
 
 
 
 



 

 

 makaaannn time!
yeaaayyyyyy!!!!
:)


malamnya kitorang lepak2 borak2 tengok tv,,,
heheh,,,

 
 oh ya!
ni kad ntok rehan,,,
hehe..
sebab die da dapat tempat training,,
congrats beb!
& all da best!
:)


pastu kan bile sumerang dah  nak tido,,,
baru lah si masam ni buat announcement!
ayoyo
haha,,
tros bangun segar bugar mayam naek atas katil,,, hehehhee


pastu biler dah borak aku dah tak leh nak tido,,,
sambung borak ngan masam,,,
aku rase nak dekat kol 4 gak la aku tido,,,
hohoho,,,
gabak mata
;p




 13 January 2013

mayam kena bangun awal pagi sebab nak kena g airport antar adek die nak sambung blaja,,,
hehe,,
dalam kol 6.30 dah chow,,
so aku ngan yana teman mayam ke kete ngan kat reception sebab nak cop parking,,, hehee...

pastu balik bilik sambung tido...
nak nak pagi ni hujan renyai,,
sojuuukkkkkkk
memang best la tarik selimut,,
hehehehe
;p






bangun tido,, kitorang bekfes ,, mandi2,, siap2 nak check out,,,
hehe
snap2 kena ade
;p
 
 
 





 bubbye!
haha


woiii,, lapar la,,, hehe,,, jom melantak dulu before balik,,
hehe,,,
kitorang singgah alamanda lunch sana,,,
aby tak join,, hubby die amek sebab nak g anta alin balik 
so tinggal kitorang berempat.
 
saje nak try coconut shake die,,
hehe,,
okay la,, boleh tahan,,,
RM4.90
tapi rasenyer coconut shake klebang lagi sodap kot
;p


 bye!

 
 eh jap!
nak share,, ni bilik kitorang,, jasmine,,
harga dalam 300++ semalam
kitorang tukar katil tu,,
mintak 2 single,,
:)
adios
:)



Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails