Thursday, October 17, 2013

:: River Cafe, Casa Del Rio Malacca ::

 

The food was awesoome!
boleh cuba try test sampai kenyang memang konyang
;p
 

:: Kita ::

Kita bukannya…
  • Kita bukannya pandai untuk cakap orang lain bodoh
  • Kita bukanlah kaya untuk cakap orang lain miskin
  • Kita bukanlah handsome untuk cakap orang lain muka tak handsome
  • Kita bukanlah cantik untuk cakap orang lain tak lawa
  • Kita bukanlah baik untuk cakap orang lain jahat
  • Kita bukanlah alim untuk cakap orang lain lupa sembahyang
  • Kita bukanlah kuat untuk cakap orang lain lemah
  • Kita bukanlah berani untuk cakap orang lain penakut
 
Tapi kita adalah…
  • Kita adalah pandai jikalau kita sebarkan ilmu itu kepada orang lain
  • Kita adalah kaya jikalau kita manfaatkan kekayaan kita kepada jalan kebaikan
  • Kita adalah handsome jikalau kita tak meninggi diri
  • Kita adalah cantik jikalau kita sentiasa memuji orang lain
  • Kita adalah baik jikalau kita mengajak orang lain kearah kebaikan dan menjadi contoh dan tauladan orang lain
  • Kita adalah alim jikalau kita memperuntukkan sebahagian rutin seharian kita kepada-Nya dengan seikhlas hati
  • Kita adalah kuat jika kita sentiasa membantu orang yang lemah
  • Kita adalah berani jikalau kita sanggup menggadaikan nyawa untuk mempertahankan agama
 

Kita bukannya manusia yang hebat untuk mencaci dan mengutuk ciptaan-Nya. Dia Maha Mengetahui. Setiap apa yang diciptakannya mempunyai hikmah yang tersendiri.


from here

Thursday, October 3, 2013

Tuesday, September 24, 2013

:: Rojak ::

 Assalamualaikum!
Dok tengok gambar kat album dalam phone,,, mangaiii,,,
bersepah-sepah!
jadinya,,, entri kali ni pon bersepah jugak la yer. 
hehehehe,,
errrrr,,, bila tarikhnya pon ai tak ingat,,,
pemalas nak tengok details kat gambar.
hehehe

 citernya camni,,,
dua-dua puasa,,,
so saja nak berbuka kat luar,,, 
tak sedar diri dua-dua ngah sengkek...
 hehe.
ke mana kita?
Laman Grill yok! hehe,,
tunggu yana balik kerja kat petronas area umah mariam tu,,
maghrib dulu, then baru tembak tempat makan.
nasib baik tak tamak,,, ingatkan tak cukup,, kenyang habis rupenye!
hehehe

orang lain dok sebok cakap conjuring best,, conjuring seram gile,,, conjuring gempak!
ish,, tergoda ni nak tengok jugak.
macam biasa tak sedar diri yang dua-dua penakut.
Lepas tu nak tengok time malam.
nak booking tiket online dua-dua tak reti...
aiisshhhh... KG.COM betul!
hahaha,,, slamat ada yang menjadi tukang ajar kat sheera ni ntok mem-booking.
Lokasi? Jusco Cheras Selatan.
hehehe..
Lepas tengok movie, sempat lagi tu nak syok sendiri. 
Padahal dah bayar tiket parking.
hahaha
eh? lupa lak nak review.
Best ke tak ek the conjuring ni???
hhhmmm......... takdelah takot sangat,,, biasa je.... hohoho
(pentipu sangat! padahal siapa ntah yang memekak menjerit.. weks. hehehe ;p)




ni pulak time wedding jamie kat Bangi Golf Resort.
kitorang pergi awal.
sebab masing-masing ada plan lain petangnya.
sempat lah jugak lambai2 kat pengantin atas pelamin,,, diorang baru duduk lepas berarak time tu,,,
tu yang takde gambar kitorang atas pelamin. 
ni ai curik dari fesbuk ain kudus gambar tu.
hehehe...

okies,, bubbye!
:)

Monday, September 23, 2013

:: Adam Muhammad ::

 hye hye hye!!!!
Alhamdulillah Kak Yong dah selamat melahirkan baby boy pada 27 Ogos 2013.
congratsssss beb!
hehehe..
Jom pi melawat baby!
Ai ajak sheera skali sebab lepas tu nak terus pergi times square shopping sikit-sikit.
:)


syuuukkkuuuuurrrrr time kitorang sampai adam ni bukak mata....
kalo ko tido lah adam,,, memang tisha kasi gegar suro bangun jugak... 
wakaka,,,
yang paling best skali,,,, hhhhmmmm....hhhmmmm.....
kemayen ko kan adam,,, nak tunjuk show pergi pancut kat mummy nye yer.
kesian emy,,,
hahahaha...




 biler sampai umah kak yong tu,,, ujan lebat la plak,,,
haha,, tapi kitorang redah jer berlari ke kereta untuk gerak ke TS.
Nasib baik lah sheera tau jalan area KL ni,,, nak harapkan ai???
nannn haddooooo...
makin sesat ada la nanti...
ntah-ntah terus sampai kajang balik umah. hahaha...

yang best nya jugak,, benda yang nak dicari dapat dibeli.
yeayyyy!!!
:D
k, bubbye!
;p

:: AidilFitri 2013 ::

 




Gabung kan terus senang.
sekali dengan kat JB, Melaka, Umah Pakcik, Openhouse
hehehe...
:)

Thursday, September 19, 2013

:: Fuuuhhhhhh,,, Habuk ::

Berhabuk bangat dah ...
tapi senonyer banyak stori mori yang sangkut,,,
hooho.
nanti kang kalo free den tepek gambar raya yang nak basi atau dah basi dah pon tu ye..
hehe,,,

semester baru dah bermula.
yeay!
:)

Friday, August 2, 2013

:: Iftar With Ayu @ TGIF ::

27 Julai 2013
hye!
iftar today kita ke alamanda pulak yer,, hehe,,,
cian ayu,, kena kerja hari ni,,, 
sanggup tu datang alamanda dari office kat jalan klang lama,,,
pergghh,, terharu ai tau,,
hikhik,,,,
macam biasa,,, wajib kat cermin sini,,,
hahahaha,,,

eh? macam awal lagi la,, haha,, memang awal bangat pon,,, dalam kol 3 kitorang dah ada kat alamanda ni,,,
sempat la tawaf,, beli satu barang ntok hantaran,,,
then lepak kat luar plak,,
duduk-duduk sekejap sebab pagi tadi ayu tak sahur,,,
haha,, adoiyai ekau ni,,,
kesian bangat ni
:P

jadi,, marilah kita bersyok sendiri
:P





eh?
standby kat surau jom!
kitorang beli air mineral jer dulu kat foodcourt tu,,,
hehehe,,

siap semua,, jom mlantak!
hehee





kenyang???
hehehe,,,
burrrppppppppppppppp...
Alhamdulillah!


k, bubbye!


p/s : ai dah start coti senin ni,,,
yeayy!!!!
Selamat Hari Raya Aidilfitri,,,
Maaf Zahir Batin
:))
 









Thursday, August 1, 2013

:: Iftar With GH @ Bangi Golf Resort ::

26 Julai 2013

Assalamualaikum & Good Day
:)
ada iftar dengan GH hari ni,,,
lokasi nya kat Bangi Golf Resort ,,,
Memandangkan dah time gaji and takut fullhouse,,,
kitorang dah booking siap2,,, hehehe,,,
thanks to intan sebab tolong belikan
:)
 curlassss,,,, siap anta gambar lagi tau.. hikhik


So, memasing dari tempat yang berbeza,,, ai macam biasa lah berkejar dari melaka,,,
yana ngan ain dari kl,,, intan sorang jer sekentut dekatnya,,,
bandar baru bangi,,, untunggglaaaaaa
haha


time ni intan sorang jer tak sampai lagi,,,

kesian,,, hartar gambar dalam train,, 
hikhik
;p
takleh jadi ni intan sorang amek gambar ngan baucer,, kitorang nak jugak
;p


kitorang sampai dalam pukol 6 lebih..
kira awal la kan,,,pastu dapat meja dalam bilik tau,,,
tak best, tak best, tak best,,,,
sebab jauh dari makanan...
muahahahaha,,,
nak tau apa kitorang buat?
pegi carik meja yang belum ada nama lagi,,, 
ada lah kitorang jumpa satu meja ni,, muat2 jer ntok 4 orang sebab ada 4 kerusi,,,
terus dengan muka tak bersalah,,,
duduk situ diam diam,,,
terbalik kan tag nama atas meja tu.
muahahahaha,,,
nasib la
:P

saper suruh salah tulis bilangan orang,,,
ada ker patot dalam booking name tu,,, 4 dewasa,,, 2 kanak-kanak,,,
patot lah bagi meja besar kat dalam bilik tu..
hohoho,,

skali tu intan ngah duduk sengsorang jaga meja,, aku g amek makanan,,,
dan dan staf dorang datang,,,
bos kecik kot,,
ai plak time tu la nak datang kat meja nak letak makanan,,,
terus intan pegang tangan ai kuat2,, tak bagi blah,, hahahha,,,
sebab bos kecik tu tanya intan ni meja siapa,,,
dengan konfiden intan cakap meja kitorang,,,
pastu pandang aku nak kan kepastian,,,
aku pon cakap "aah" je la...
hhahahahahahaha,,,,

then staf dorang datang balik tulis nama intan,,
yeay!!!
dapat tukar meja
hehehehehe
:P


sampai pon ain,,
hahaha,,,
kitorang makan yang light2 jer,,, 
sebab nak maghrib dulu then baru nak melantak puas-puas,,
hehe,,,
akhirnya,,,, meja ada nama
:P

ni jer yang ai sempat snap,,,
yang lain tak dan,, hehehehe,,,
adoi,,, terliur okay nak makan kambing golek dorang,,,
yana yang tukang tolong beratur,,,
ai g amek makanan lain plak,,,
skali dapat gambar macam kat bawah ni....

haiyaaaaaa....
tinggal tulang jer woi,,,,
cukup ker ni ntok kitorang?
hahaha,,,
Alhamdulillah,,,
dapat jugak makan,,,
hehehehee
 
 buurrrpppppppppppp
Alhamdulillah,, kenyang
hehehe
TIPS: sila pakai jubah.. dapat cover sket,,, hehehe
 
lepas tu perut dah penuh,, takkan nak jalan ke car park kan,,
seb bek ade buggy ni,,,
mengada sangat tau!
hahahha
eh?
bukan kitorang yang bawak,,
ada la staf nye,,
hehe


nah, orang gila kekenyangan!
hehe

k, bubbye!
:))


Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails