Sunday, October 28, 2012

:: Lovely Getaway ::

 assalamualaikum...
this time around...
only da 3 of us....
oh weather, plz be nice to us ;)

Thursday, October 25, 2012

:: Sweet Escape :: [Part II]

 13 OKTOBER 2012

Yuhuuuuuu,,, Assalamualaikum! hehe,,,,
arini sumerang kena bangun awal... sebab nak siap2 nak g jenjalan... hehe
 
 tiap kali nak kuar ntah ngape kitorang wajib amek gambar kat cermin besar dalam hotel ni,,, haha,, terserlah muke sembab memasing
;p
 
 yeah,,,, driver kitorang awal2 lagi dah sampai,,, hehe,,,
van ni muat ntok 11 orang,, so ntok kitorang yang ber-enam ni memang selesa la kan,,, hehehe,,,
dalam die pon luas... orang nye pon baek,,, pramah & suke buat jokes,,, hehehe..
ntok hari ni kitorang kan nak ke kampung budaya tu,,,cultural village ni kat santubong... so die caj kitorang rm200 pergi balik,,, sambil2 on da way tu ader la die bawak kitorang singgah jap ntok melawat,, hehe,,, so berbaloi la kan,,,
kalo korang nak amek driver ni,, memang aku rekemen
;)
 joommmmm!!! hehe,,
pagi ni plan nak ke kampung budaya tu,,, tapi pewot lapar la,,, kitorang pon cakap ngan driver ni nak sarap dulu,, hehehe
;p
 driver ni bawak kitorang makan kat sini,,, kopi o corner,,
pernah masuk JJCM gak
;p
ni baru first time nak try mee kolok,,,
haha,,,
okay la rase die,, not bad,, bole masuk tekak,,,
hehehe...
ramai gak seyh makan kat sini pepagi,, time ni baru pukul 8 lebey camtu
:)




SARAWAK CULTURAL VILLAGE

Hahaha,, kalo datang sawak macam tak sah la plak kan kalo tak g cultural village ni,,, hehe,, tapi kalo ko nak datang,, datang pepagi hokkay,, kalo tak,, memang basah la baju korang pepanas nanti,, hehehe,, stand by air la beb,,, ngan payung kalo puteri lilin sangat,,, oh ya,, kalo taknak burn,, pakai sun block skali,, haha,,,
kitorang bedal je tak pakai pon,,, tak bawak air jugak,, bile nampak orang jual air,, menggulupur nak terus pergi beli,, haha,, nikmat,,, nikmat,,,,
;p
ramai gak bebudak skolah yang wat rombongan cik kiah,,, hehehe,,, comel je nengok,,, oh ya,, nampak tak harga tiket tu???
RM60 ,,, hehe,,, tapi kalo students,,, RM15 je!
haha,, berbaloi-baloi
;p
nanti ade show tau,, kitorang punye pukul 12.30... so sempat la jenjalan dulu tengok2 umah2 kaum2 kat sawak ni
:)

dah ready nak ikot jenjalan???
jom!!!
haha,, kat bawah ni penuh dengan gambar je la yer,,,
hehehe,,,

eh eh,, lupe nak bagitau,, haha,,, 
ya! aku lah si gile yang pegi jenjalan pastu pakai wedges pink tu,,,, huhuhu,, haru btol... alkisahnya,,, time nak sampai umah yana smalam tu,,, elok2 aku sarung kasut nak kua kete,,, baru pasan tapak die dah tercabut okay,,,, adoiiii,,, dah la x bawak kasut spare,,, haha,, padan la dengan muka diri sendiri,,, pakai la ko wedges tu,, sakit kaki padan muke! hahaha,,,
tapi takpela,, kasut tu pon dah lama aku pakai,, sejak dari zaman degree,,, so memang nak kena tukar baru dah tu
;p
alasan nk sopink ler tu......
T_______________T


haha,, okay okay,, jom layan gambar
:)








Add caption











 
okay,, show kat panggung budaya ni siyes best!! layan abes,,, hehehe,,, nak nak lagi ada sorang audience tu melatah okay,, gile ah makcik tu,,, latah tak boleh blah,,, satu panggung gelak nengok die,,, orang kat pentas menyumpit,, die pon nak ajuk menyumpit,,, orang kat pentas menari,, die pon ikot ajok,, orang kat pentas menjerit,, die pon sama jerit,, haha
;p






DAMAI

 Depan cultural village ni macam ader port best ntok bergambor,,, hehehehe,,,, ape lagi,, jom! hehe,,, tapi kena menapak sket la,, kalo ko tak larat,, bubbye! haha




MUZIUM KUCING

Pastu kan driver kitorang bawak g muzium kucing ni plak... hehe,,, nak masuk die free je wey,, best kan? ;p
haha,, tapi kalo korang nak bawak kamera,, die caj rm3 jer,, nanti die tampal stiker kat kamera korang tu
:)
best masuk dalam ni,,, banyak kucing comel2,,,
pasal makanan ader,,, pasalm sejarah ader,, pasal mitos,,, pasal petua2,,,
hehe,, banyak lagi la
;p













LUNCH @ FIRST DAY
 
 lapar lapar lapar,,,
haha,,,
jom makan,,,
kali ni aku try laksa sarawak plak,,
sedap!
hehe



 PASAR SATOK

Kat sini barang basah ader,, barang kering pon ader,,, hehe,,, nak beli souvenir kat sini pon okay jugak,,,
kitorang ade la bli sket2 kat sini,,, kain batik,, keychain,,, ngan yang paling penting,, t-shirt ilovekuching,,,, ngan ikan terubuk masin tu,,, hehehehe...
hujan wey petang tu,, gile kau kemah ni macam nak terbang2 jer,,, tapi si yana ngan ain gigih jugak nak memilih beli gelang,,
hahaha,,,
bengong toiiiii
;p
 
 jom balik hotel!
malam ni nak tembak barok plak..
kena naek sampan
:)


sambung part III plak
:)



Wednesday, October 24, 2012

:: Sweet Escape :: [Part 1]

 Assalamualaikum,,,, hahaha,, baru arini aku boleh nak menulis entri pasal g sawak aritu,,, hehehehe,,, tapi aku buat part by part la yer,, gambor je nak dekat 2000 keping,,, kena combine2,, hahaha,,,
jom,, ni part 1...
malam yang kitorang nak gerak ke sawak
:)


12 Oktober 2012

haha,, sememangnya bulan oktober adalah bulan yang kitorang tunggu2 sebab nak berjalan,, heheehe,,, sebok dok counting days dalam watsapp 
;p
kesahnya aby pon patot pegi jugak ngan incik hubby die,, tapi atas sebab yang memang tak boleh nak elak,,, and kitorang pon faham keadaan tu,,, tinggallah ko kat kajang tu yer aby,, hehehe,,, tapi takpe,, ko kan ade "peneman"
;p

petang tu kan gile lebat weh hujannya nak balik kajang,, aku ade kelas petang tu,, hohoho,,, flight nya pukul 9malam,,, harap2 lah sompek,, hehehe,,,,
sampai umah kajang je aku tros mandi,, packing sket barang sebab nak kena transfer bag,,, bag aku tinggal kat kajang,, so kat mlaka aku bungkus masuk bag lain,, hahaha,, kan dah dua kali keje,,, pastu jamah makanan sket,, then baru gerak g umah yana,,, parents nye yang anto kan kitorang,,, nk on da way g umah yana pon bapak ah jem gile babss,,, aku masuk ukm sebab nak ikot shortcut,,, dalam ukm pon jem jugak,, hahaha,,,, menguji kesabaran btol,..

alhamdulillah,,, nak dekat 45 minit,, barulah aku sampai umah yana tu,,, 
T____________________T

mariam akaknye anto kan,,, rehan g ngan ain,, kitorang jumpa kat lcct tros
:)
 
 flight delay... hujan kan,,,
hehe,,,
dalam 9.25 baru kitorang depart
:)

 hujan wey,, lapar lapar,,, haha,, aku kan tak bole nak ngunyah makan sangat,, so oder yang takde nasi ni ha,,, sebab malas nak korek kalo masuk dalam gusi,,,
hahahah

 kitorang duduk sederet
:)

 yeah!
dah sampai hotelnyer,,
:)
kitorang macam biase la dok sebilik jer,,, suke nyumbat tido sempit2,, kate loving-loving caring-caring sister-sistering,,, haha,,,
aritu yang time wedding fana,,, dok kat homestay yang ade 4 bilik kalo tak silap aku,, sama jugak kekdahnya weh,,,malam tu nyumbat tido sempit2,,, hahaha,,, alasan,,, padahal sebab penakut... hahahaa....
teeettttttttttttttttttt
;p
 
 part hotel ni yang aku suke nak stori mori ni,, hahaha,,, kitorang memang dah booking siap2 bilik,,, hotel ni takdelah jauh sangat kalau nak jalan kaki menapak ke water front tu nanti,,,tapi yang paling tak boleh blah part toilet die weh,,, haha,, dah la jenis takde selak,,, bebila je orang boleh bukak tolak ke dalam,,, 
lepas tu yang paling bes die transparent okay,,, hahaha,, bukan yang boleh nampak tros tu,,, kabur2 sket tapi ko boleh la nampak lembaga orang kat dalam tu ngah buat ape,,, hahaha,,,, memang tak la aku nak berak kat kuching ni nanti,,, toilet bowl bebetol sebelah pintu,,,, hahahaha,,, memanglah sama je semua ade,,,konon cakap "alaaaa,,,, mandi je la,,,", "takde orang nak tengok pon,,," "aku pon aderrrrr" blablabla tapi still malu kot,,, hahaha,,, sudahnya kalo kitorang mandi memang off je la lampu toilet tu,,, hahaha lagi
;p

ni la contohnya cermin yang transparent tu tapi ni bukan kat bilik kitorang,,,, ni aku cilok kat website hotel ni,,, 
hahaha

okay,, jom kemas2 bag,,, tukar baju,, kena tros tido,,,besok nak kuar awal pagi,, hehehe,,, sawak kan kalo kol 7 pagi pon dah cerah
;p

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails