Thursday, August 30, 2012

:: Pavi + Sg Wang ::

24 Ogos 2012

Ade orang tu nak balik song da,,,
ajak aku memuaskan nafsunya,, ececey,,, poyo la ko,, nafsu konon,,, nafsu makan je pon,,, hahahaha,,,
sebabnya nanti kat sana dah payah nak carik makan da
;p

memula g pavi,, konon nak makan kat sini la,, sane la,,, sinun la,, last2 makan tempanyaki jer,, hehehe
boley plak terjumpa nani bam bam kat sini,,
hahaha


lepastu kitorang g tembak sg wang plak,, saje nak jenjalan,,, pastu cam nampak tempat cambes jer,, ape lagi,, feeling2 la kejap,,,
mak jemah,,, mak jemah
;p

dapat la rembat beg ngan baju kat sini
;p

pastu g open hze membe kak ya plak,,,,
merase laksa kelantan,,
sedap la jugak
:)

ok, bye
;p

:: Bumi Singa ::

1 Syawal
orang laen g braye,,,
abah den ajak masuk singapore lak
;p

Wednesday, August 29, 2012

:: Aidilfitri 2012 - Malacca ::



eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
bebudak ni memang nak kena tau,,,,
cuba carik mano den
;p

Tuesday, August 28, 2012

:: Aidilfitri 2012 - Johor Bahru ::

Salam Lebaran
:)

:: Burasak ::

kalau balik raya jb mesti ader menda alah ni,,,
burasak namanya,,,
ni makanan orang bugis,,,
korang pernah makan tak? hehehe,,,
dap dap dap
:)

:: Hari-hari terakhir di bulan ramadhan ::




 yeah! da dapat tukar duit rayer,,,
thanks mok mok
;p
 ni before nak gerak balik jb,,,
singgah umah seblah jap,,,
lawak okay budak kecik ni,,
taknak g balek kat makcik beliau nak melekat ngan aku,,,
sebabnya aku pakai tudung,,, die assume aku nak g jalan so nak ikot ler teewwww
;p

 yeah!!
dah sampai jb,,, benti bukak pose kat alif ni,,, before tu g jenjalan kat bazar taman suria tu
k, bye
;p

Monday, August 27, 2012

:: Break fast @ village view ::

 16 August 2012

buke pose ngan family plak kat village view
:)


 malamnya g down town jalan reko tuh,,,
dapat la rembat baju kurung satoo ngan tudung satoo,, ngan baju henfon jugak
;p
 rehan,,,, aku dah rase eskrem nih,, biase je rase die,, haha..
tapi ko mungkin suke sebab ngah dating la kot
kikiki
;p

:: Break da Fast @ Padi House Putrajaya ::

 15 August 2012

Assalamualaikum,,,, hohoho,,, today dah rabu,, besok den dah start coti... yeahh!
arini ade plan nak buke pose ngan fana,,, skali ngan adek die,,, nak celeb besday,,, venue nyer kat padi house,,, aku mmg tatau jalan macam biase,, ader gak google2,,, tp mcm tak yakin jer,,, haha,,, 
memula tu nak jumpa kat area menara PjH tuh,,, skali tu bile aku dah sampai,,, si fana ni tak dpt kontek plak,,,, tepon byk kali x agkt,, huhu,, da la kete banyak time tu,, kebetulan aritu ader majlis buke puasa ngan TPM,,, aku time tu ngan kak wan semat,,, nompang balek skali,,, then bile incik somi beliau dah sampai,,, mintak tunjuk jalan ke petronas terdekat,,, sebab aku lom asar lagi,,, hohohoo,,,
at last,,, fana amek aku kat petronas precint bape ntah,, lupo den, haha.. seb bek aku tak decide nak balik kjg je tros sbb malas nak tunggu, haha
 
 yeahhhh,, dah sampai
:)

 sume gambar pakai fon jer,,, so kualiti tak bape sangat,, hoho
 budak ni kalo makan memang tak hengat org sekeliling dah,,, tapi poyo jer sbb cakap still cute,,,
wekkksssssss
;p
haha,, ni la besday boy nyer,,,,
dulu time kecik2 gile montel,,,
now aku tgk dah macam retis dah mukenyer,,,
haha
...
kek tu patotnya ade sign happy birthday skali tau,, tapi si imran ni taknak plak letak,, malu ler teewwwww...
chhoooiiii,,, haha,,,
.....
then,,, dah half makan tu,, soh imran g solat dulu... boleh lah kitorang bergosip kejap,,
hehehee
 pastu turn kitorang plak
;p
before kua padi house tadi dah order pavlova.. hadoiii,,, makan lagi,, haha,,
tapi kali ni nak soh org tu boh sign hepi besday tu ngan lilin
;p
 gambar first: ko tengok,,, ko tengok,,,, boleh plak si imran ni tido,, mesti lama nak tunggu kitorang,,, hahaha,,, naseb ko la imrannnnnnn
;p
pastu fana soh nyanyikan lagu hepi besday,,, skali tu time nak pasang lilin,, tak bole plak sbb angin kuat sangat,, hahaha..
gasak
;p
adek beradek
;p
 
 bab buat muke ni passing je kat kitorang
;p
hadoiiii,, tensi tol tau kalo memalam amek gmbr pakai fon ni,,,, huhu,,,
yeaahhhh!!! dpt adiah fana bagi
;p
 isi dalamnya
:)

k, bye!
;p

Wednesday, August 15, 2012

:'(


:: Mann Katering ::

13 Ogos 2012
Isnin

Arini plak aku ber-iftar kat muar... hehehe,,, dengan ahkak2 yang selero besor ni,,,, haha,,, kak falina dah siap booked ntok kitorang,,, sebelum g tu,, kitorang g k mall dulu nak usya2 kot2 ader yang berkenan,,, sane kan cambes sket,, harga pon berpatutan,,, pastu dalam pukul 6.45 tu kak fad dah meroyan dah bising2 nak g mann katering tu cepat,, takot makanan abes katanya,,, hahahaha,,,, senget btol,,, kitorangpon chow ler dari k mall tu,, konon lepas buke nanti nak singgah balik tgk baju,,, haha,, ko tatau dalam kete tu kenalah kitorang menahan telinga dengar pekikan jeritan kak fad sebut banyak banyak kali mann katering,,,, mann katering,,, mann katering,,,, hahaha,,, saiko!
;p


Pastu jalan tak ingat,,, yang ingat ader nampak signboard dier jer,, hahaha,, lagilah saikooooooooo
;p

Alhamdulillah,, sampai jugak,, hehehehe,,,,

cepat cepat,, g amek makanan,,, kang abes pulak! hahahaha



tu pintu masuk die
:)
meja kitorang kat blah depan-depan,,, hahaha,, pastu kak fad macam pelik nape sumerang macam duduk diam jer tak g rebut2 amek makanan,,,, hahahaha,,,, padahal time tu dah kol 7 lebey da,,,,
rupe-rupenyer ko nak tau sebab ape????

hahahahaha,,,, amekkaw,,, ader memo rupenyer,,,, kikiki,,, seb bek tadi tak tros letak beg pastu g amek makanan,,,,
kikiki
;p

yeah! dah boleh amek makanan,,,,, jooommmmmm
haha
cilok gambar dari fesbuk kak wan,,, hehehee,,,,
overall makanan die kat sini sedap la jugak,,, bole cuba try test,, hehehe,,, 
satu kepala rm24 sahaja,,,


eh eh,,,,
jap jap,, lom abes lagi,,,

time tu kan aku baru lepas solat maghrib tau,,, pastu kan,, terkejut bile kua surau tengok makcik2 sume dok pegang plastik tapau makanan,,, selamba jer,,, hahaha,,,
rupe-rupenyer memang orang2 mann katering yang suro tapau,,,
giler kau,, first time aku datang tempat yang buffet ni pastu siap boley tapau,,,, kikiki,,,,
dorang siap bekalkan plastik ngan getah yoouuu ntok bungkus,,,
i looiikkkeeeee
;p


dah,, jom jom,, nak sambung cuci mata kat k mall...
hehehee
bye
;p

Tuesday, August 14, 2012

:: Island BBQ Steamboat ::

 12 Ogos 2012
ahad

Assalamualaikum,,,, yuhuuuuuuuuuu,, arini dorang ader plan giler nak berbuka kat shah alam,,, kat area bukit subang tu,,, kat mana? island bbq steamboat... hohoho,,,, macam mlaka dah takde tempat makan dah kan,,, haha,,, aku memula on ajer pagi tuh,,, tapi skali tu macam ade satu faktor tu yang membuatkan rase macam taknak pergi,, tapi sobab den dah deal memula,, kenalah pergi jugak,, kalo tak siren si naeman bunyik bising ler bebel2,,, hohoho

 
 kitorang g 2 kete,,, satu kete kak ila,, satu lagi kete apiz,,,
ni nak stop jap kat rnr dengkil 
:)


 petang tu bile dah sampai,,, kitorang dok lepak2 jenjalan cuci2 mata melenguhkan kaki kat SACC mall la,,, PKNS la,,, PAS la,,,, bazar kat area tu la,,, haha,,, tapi takde bli ape pon,, eh tak tak,, aku ader bli 1 kuih raya,, biskut choc chips,,, hehehe,,,, pastu ader jumpa sorang student akaun den sem lepas yang ngah pektikal now,,,, kat bazar lak den jumpa ngan bee,, membe time kat matrik dolu,,, hohoho,,,

ko nak tau,, kitorang bole makan kat island bbq tu kol 9,,, sebab senonyer dah fully booked sampai kames,, tapi sobab orang yang tolong kol kan nak booking tu siap cakap yang kitorang ni dari mlaka,,, "kakak" tu pon bagi ler kitorang makan jugak tapi datang dalam area kol 9 la,,, hohoho,,, sebat jer la,,, besok nak g keje mata sembab padan muka! hahaha... gasak la kau! ;p


kitorang time azan tu makan ringan2 jer beli kat bazar tadi,, pastu baru gerak ke tompek ni,,, haha,, sampai dalam kol 8 lebey,, pastu nak tunggu orang lain blah kemayen berjanggut,,, sume sebok makan dok ulang2 bape kali round,, yang kitorang ni tercongok jer la kat area2 sana,,, dok amek2 gambar takde keje,,, hehehe

wey,, aku tepek gambor tros la yer,,, hehehe,,, layaaannnnnn :)





 mummy & daddy to be
:)
 ni yang aku paling takleh blah makan kat sini,,,
haha,,,
tong gas terserlah menyerlah weyyyyy,,,
membahayakan diri jer aku rase,,,
haha,,,
oh ya,, harga makan kat sini bulan pose ni dalam rm26 satu kepala
budak2 aku tak sure,,
hehe
ok,, bubbye
:)



Monday, August 13, 2012

:: Bazar Ramadhan Alor Gajah ::

11 Ogos 2012

Yuhuuuu,,, den tak balik kajang minggu ni... kitorang satu umah pon tak balik,,,
hehe,,,
Dj arini berbuka ngan students die,, tinggal aku ngan kak yong,,, hehe,,, kitorang g bazar petang tu,,,
sebelum tu msg2 ngan mida,,, die cakap die ader kat bazar arini,,,
yes! nak pergi nak pergi,, nak beli air teh bunga,, hehehe,,,
jommmm
:)

banyak kali kalo kitorang g bazar tak dan pon jumpa mida ngan hubby nya,,,
seb bek arini dapat!
hehehee...
korang kalo g bazar alor gajah tu bole beli air kat sini,,,
sedap dap dap,,,
hehe

pastu kitorang brato bli nasi lemak kukus ayam berempah ni,,,

lemang ni ader jual kat simpang lepas masjid tu,,,,
yang tak menahan nya ejaan lomang paneh tu!
hehehe



malamnya g traweh,, aku ngan kak yong dua dua macam lalok dadah panahan nasik lomak berbuka tadi kot,,,,
hahahha,,,
ngantok bai
;p






:: Mercun ::

10 Ogos 2012

Hohoho,, balik keje aku g mydin yang kat MC tu nak bli stok air kotak,,, pastu nak balik tu jumpa org jual bunga api,, hehehe,,,
den pon boli la,,,
pastu bile malam tu nak maen,, konon konfiden je kan ader lighter,,,,
yang ado,,,
hahahhaha,,,
tak dan nak maen
;p

:: Zakat Fitrah 2012 ::

Alhamdulillah,,,
dah bayar zakat untuk tahun ni,,,
pada mana-mana yang lom bayo lagi tu,, lekas-lekas la yer,,, 
nak raya dah ni,,,
hihihi
:)

Friday, August 10, 2012

:: Ehem-ehem ::

memang best kalau time-time bulan puasa ni kalo ko ader "geng" kat opis,,, ngan "geng" kat umah...
hehehehhe
;p


bye
;p

Thursday, August 9, 2012

:: Intersesi ::



Hohoho,,,
nak dekat kol 6 petang da ni,,
n aku still ader kat opis lagi,,,
hahaha,,,
patotnya kelas abes kol 5.30,,,,
tadi bagi tutorial,,,
tapi dah kol 5.45 pon dorang takde rase nak balik lagi ngah buat tutorial,,,
giler ah,,,, tak pernah kot dapat class yang rajin gini,,,
dah nampak dah sinar-sinar cahaya gred A tu..
good luck
;p

:: lapan.lapan.duabelas. ::

08.08.12
Rabu

Assalamualaikum... arini dah start ngajar kelas intersesi,,, amek second half partner ngan Pn Zurina :)
Kelas aku semua pompuan,, hehe,,, best best,,, pastu dah kena ganti siap2 siap sebab minggu depan khamis ngan jumaat tak buat kelas... ramai student dah balik kampong,,, hohoho... memandangkan semua pompuan,, boleh la buat kelas ganti ari jumaat ni time lunch hour
;p



 balik keje smalam,,,, dapat gambar ni kat watsapp...
yeeeaaahhhhh,,, dah sampai!
hehehe,,,, seb bek muat weh,, aku riso je tak muat sbb bile tgk gambar aritu rangka anak ko mcm beso jer,,,
hehehehehe...


On da way balik tu jugak dapat msg dr mira ngan mida ajak buke kat umah kak ila,,, aku on je,, (padahal sebelum tu dah kirim kat kak yong blikan karipap kat bazar uitm tu,, sebab aku abes kelas 5.30 arini,, heheheeh,,,) tapi balik umah jap letak barang,,, memula mira ajak g bazar ngan dorang,, skali tu tak jadi plak so kirim je la cucur udang
;p

 Alhamdulillah dapat jugak bukak puasa same2 ngan dorang
:)
ader nasi lemak,,, ader sambal sotong,, ader ayam goreng,,, ader kek coklat kukus,,, ader air oren,,, ader air teh bunga sedap,,, ader kuih tepung pelita,, ader cucur udang,,, ader ikan ... hehehe



eh eh,,, ko pernah tak macam dah janji dah ok nak g sesuatu event tu,,,pastu tetibe biler dapat atau ader orang yang korang tak bape nak senang pon datang event tu jugak,,, tetibe jer rase macam nak kensel taknak datang,,, hohohoho,,,,
lebih baek tak datang kot daripada diri sendiri tak happy sakit hati
;p


eh, eh,, pastu kan ko pernah tak bila ko tanya sikit punye baek punye sopan santun,,, skali orang yang jawab tu tengking2 tinggi suara plak,,, memang hangin btol ngan orang yang bangsa macam ni,,,
chhooiiiiiiii.




Wednesday, August 8, 2012

:: Hahaha ;p ::


:: Pesanan Cik Bonda ::




Beb,,, aku rase arini kot sampai romper tu,,,
nanti ko pakaikan tau,,
pastu post gambar kat aku,,,
wajib!
hahaha...
smalam cik bonda jumpa orang yang muke die sama macam die weh,,,,
naek myvi pink
hahaha
aiigooooo

:: Zikir Terapi - Hafiz Hamidun ::


dah beli cd nie,,,
dok layan dalam kete...
bes bes
:)

:: Remote Control Cover ::

berminat???
boleh dapatkan kat CG06 KAG arini before 2.30 pm
:)


Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails