Friday, July 27, 2012

:: Alhamdulillah ::

Alhamdulillah
:)
dah seminggu kite puasa
:)
korang okay ke tak stakat ni? hehehe,,,
Dan alhamdulillah jugak,, syukur,,, stakat ni tetiap malam dapat g traweh
:)




#dandahmasuklapanhari


:: Gedix ::

haha,, pagi tadi sajer nak menggedix okay pakai cincin blink2 ni,,,
dah lama da beli,, pastu nampak ader dalam kete,,,
pastu den pon sarung je la,,,
aaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwww~~~~
;p

 masuk opis,,,
nampak ni atas meja,,
hehe,,
masyeh kak milah
;)


:: Meeting::


Assalamualaikum and good day!
hohoho,, minggu ni memang minggu meeting beb,,, 
ari selasa jer aku takde meeting,,,

isnin-meeting validasi
rabu - buat analisis peperiksaan KBM
khamis - meeting JAC
jumaat - meeting mentor mentee






:: Thank you ::

dapat ni malam tadi,, handmade ni,,, best best,,, terkejut den bila masuk bilik,, hehe,,,
thank you,,,
:)

::Hepi Belated Besday Diana Juniza ::



23 July 2012

Assalamualaikum,, hehe,,, smalam kan besday dj,,, tapi tak sempat beli kek,,, so arini lepas balik keje,,, aku tembak JJ beli kek ni ha,, dok tanye2 ngan kak yong,, nak beli kek ape,, last2 beli tiga je tros,,, sorang satu,, senang cite,, hehehe

 pastu gedik la kan nak boh nama sorang satu,, hehehee,,,,
 
 ni menu berbuka arini,,,
nasi die jer dah segedebuk,,,
hohoho,,,
cane la nak twonkan 3kg ni,,
adoi,,
kikiki
;p

Wednesday, July 25, 2012

:: hari ini dalam sejarah ::

assalamualaikum...
hari ni memang dalam sejarah la weh...
aku langsung tak bersiar2 kat fesbuk ngan blogwalking...
dok fokus wat analisis exam kbm dari kol 9 sampai 3...
haha....even jumpa opismate sndri pon spuluh minit je time balik bilik jap nak solat...
ni aku da kat umah...kang nak mandi then tros tembak kampong...
saje nak teman puan buke pose ngan traweh same2...

bye

p/s  dahlimahari

Tuesday, July 24, 2012

:: Kursus Induksi 155/2012 ::


25 May 2012 - 7 June 2012


Alhamdulillah,,,, namo den naek kali ni ntok kursus induksi,,, hohoho,,, Alhamdulillah jugak sebab tak bape nak ganggu waktu kuliah sangat dua minggu ni sebab students time ni seminggu ngah cuti sebab yang hari gawai tu,,, cuma seminggu lagi la aku kena cover ntok ganti balik,, nak kejar silibus,, hehe...


Macam biasa,,,, gambar memang menimbun,,, so,, aku combine-kan ajer,,, senang,,, naseb la kalo sakit mata nak nengok yang kecik2 tu,,,, hehehe,,,,

 time ni kat rnr seremban,,, kitorang g dua kete time ni,,,
aku bawak kete solo,, sebab plan nanti pas induksi nak balik kajang tros,,, tak balik mlaka,,,
hehee
pastu konvoi ngan dina plak,,, die dari umah die,,,
hehe,,,
boleh eh dina sesat time ikot kitorang kat blakang,,, hahaha


daftar dulu beb,,,
hehe,,,,
mida sebilik ngan kak ila,,,
aku lak sebilik ngan dina,,,
memang da plan awal2,,, hehe,,,
daftar sama2,,
so dapat la sebilik,,,
and bilik kitorang sebelah dorang,,,
tingkat ompek,,,
oh ya,, lepas daftar bilik tu,, kena g lagi satu bilik sebab nak tengok ko group mana kat induksi ni,,, and,,,, guess wat??? aku satu group ngan mida!!! haha,,, fuh,,, alhamdulillah,,, seb bek ade geng,, kalo tak,, kompem aku sonyap je dalam group sorang2,, hehehe,,, kitorang group 6,,,

 Orang cakap kalo g induksi ni,, bila balik,, kompem badan membulat macam bola,,, sebab makanan memang sedap,, makan dari pagi sampai malam,,, hehehehe...dan,,,, memang terbukti betol! hahahah...
ni sebahagian makanan yang aku dah sumbat dalam pewot sepanjang 2 minggu ni,, hahaha
 
 kat sini ade macam2 aktiviti kena buat,,,
kira macam ice breaking la,,,
ade skali tu,,kena lukis gambar rakan masing2,,, aku kan dok sbla mida,,, sonang kojo,, ko lukis aku,,aku lukis ko,,, ehhehe,,,
memang burok abes la,,, takde bakat langsung niw eh,, haha,, pastu kena tulis ucapan gak kat lukisan tuh
:)
kitorang kena bagi nama group masing2,,
nama group aku DINASTI KAMPUNG GAJAH,,,
hehehe,,,,
kena buat logo,, bendera,,,lagu... objektif dan macam2 lagi,,
pastu present ke depan
:)
 time kat kg gajah ni,, ko takde mana pon kalo nak kua outing,,,
takdelah dekat sangat sopink complex nyer,,,
so ader skali tu,, orang dari bahagian zakat datang,,, ade jual buku2 ni,,,
aku ngan mida pon beli,, hehe,,,
konon2 kalo malam2 bosan2,, boleh la baca,,, hehee,,,
3 buku ni = rm50

 tapi kadang2 tu bosan jugak,, memang la ade hari2 yang ceramah sampai ke malam,,, tapi kalo xde cramah,, menonong la dalam bilik,, so kadang2 kitorang g tesco,, g bli mekdi,, g bli kfc,,,
saje jenjalan,, hehehe
nah,,, muka2 masing2 time dalam dewan bestari 2
hehe...
eh eh,,,, ko ingat kitorang fokus sepanjang masa ker???
hahaha,,,
kompem la tak kan,,,
aku mana leh bertahan duduk macam tu lama2,,,
hahaha,,,
gottcchhaaaa!!!!!!!
maen game,,, berhibernasi,,, berfesbuk,,,
sambil-sambil tu dengar la jugak intipati cramah tu,,,
kang kantoi lak nak amek exam,,
hehehehee
 oh ya,, setiap group (ada 10 group semuanya) ada tugas masing2,,, 
tugas sama ada ntok sukaneka atau dinner ngan ntok persembahan time dinner nanti,,,
so,, group aku kena handle backdrop, persembahan wat dikir barat,, ngan 1 game ntok sukaneka,,,
pastu bahagi2 la antara kumpulan,,,
kitorang combine ngan group 5 dari dewan bestari 1,,,
pastu aku join ntok wat backdrop,,,,
ni kitorang g tesco ntok bli barang2 buat backdrop tu
:)

 sambil2 tu join dorang ntok persembahan dikir barat,, training,,training,,, hehehe,,, tapi at last time dinner,,, aku ngan mida ngan geng backdrop yang lain tak join pon,, dah cukup korum,, hehe,, lagipon kitorang nak fokus kat backdrop tu
;p
 
 kalo takde keje,, rase ngantok,, mamai-mamai,, ni la keje aku,,,
dok snap snap,,
time ni kan rase lambat sangat jarum jam tu gerak
;(
 petang2 kalo rajin aku kua jenjalan pusing-pusing kat pusat latihan ni,,, tengok mood,, nak jalan kaki ker,, naek beskal ker,,,
hehehee
 
 
 
 time sukaneka la bes,, bole jerit2 hilang tensen,,, hahaha,,,
aku ngan mida ade masuk satu sukaneka ni,,
name game yang kitorang main ni love transfer,, hahaha,,,
nama nak gempak je kan,, padahal kena pas pas kan gelang getah tu dengan straw kat mulut,,, hehehee,,,,
dan yang paling bestnyer,, group aku dapat nombor satu time ni,, haha,, at least ade la menyumbang mata kat group kan,,,
hehehehe



 satu rahsia! haha,, aku ngan mida ada satu misi besar yang kitorang nak capai,, nak jadi antara yang pertama ntok makan kat dewan,, sebabnya,, kalo ko lambat sket jer,, dah kena brato panjang,, haha,, melepas la nak makan sodap2,, hehehe,,,,
kalo mula2 dulu,, dalam dewan,, nak duduk dekat ngan pintu sebab senang nak kua,,, haha,,,

eh, tengok tu! tu time pas sukaneka tu,,, kitorang dah standby nak gerak ke dewan time dorang main tarik tali,,, haha,, dorang tak abes maen lagi,, kitorang dah kat blah hujung2,,, skali bile dah jerit2 sape menang,, tros cabut nak g dewan,, tapi,,,, ade orang ni wat pengumuman lak kena kutip sampah kat padang tu,, hahaha,,,, bengong betol... aku ngan mida dah kua padang da pon,, kat jalan tar tu,, tros kitorang tunduk nyorok kat kete,,,, hahahaha...
 dan misi kitorang selalunya berjaya!
kikiki
;p
 
 ni muka-muka sebelum dan selepas jawab exam induksi khusus...

dengan roomate masing2,, hehehe,,,
tatau la nape kan,,
dok sebilik ngan dina ni aku selamba badak je boleh share citer ngan die,,, hahaha,,,
eh,, tu tudung pinjam tu,, dina kan ngaja kat klate,, harusla banyak tudung bawal cantek2,, hehehehe,,,,
lawak eh dok ngan dina,,,
ade skali tu,, bole lak kitorang menanges sama-sama,,,
hahahhaa,,,
tapi mestilah sebab yang berbeza....
hehehehe,,,
pastu kalo nak tido,, memang wajib la memekak2 nyanyi2 lagu tema kitorang kacau masing2,, hehehehe,,,
"bangunnnnnn,,,,bangunnnnnn,,,,gajahhhhhhh banguuunnnnnnn"
hahahaha,,,
sampai tergelak2 orang sebelah bilik,,,
hehehehe

 
sambung keje buat backdrop...
hehehehe,,,
Alhamdulillah siap petang sebelum dinner malamnya,,,
hehee,,,
congrats korang
;p
 
 
 malam dinner,,,
hehehehehe,,,,
pagi sebelum exam induksi umum
:)
 nampak tak key chain comel kucing kale pink tu?
tu JJ bagi,, hehe,,
die ngajar kat sawak,, orang sabah....
:)
 dah last day dah rupenyer kat kampung gajah ni,,,
hehehe,,
jom balik!
:)
aku konvoi ngan dina,,,
kak ila nak honeymoon ke cameron,, heheeh,,,, anniversary la katekan,,
;p
mida lak balik kedah,,,,
aku ngan dina mana tau jalan weh nak kua ke KL... seb bek jumpa kak vin,,,
ikot blakang kete die sampai la kitorang stop kat rnr tapah,,
nak beli buah,,
memang borong abes,,
hehehe..
okay,,,, sekiannnnn..
bubbye
assalamualaikum
:)









Monday, July 23, 2012

:: Ramadhan Al-Mubarak ::

selamat berterawikh,,,
hehehe
;p

:: Dating ngan Fana ::



20 Julai 2012
Jumaat
Lunch hour = time orang laki solat jumaat



Assalamualaikum!,,, dan seperti yang dah dijanjikan,,, today ade ngedate ngan fana,,, kol 12 aku dah kua umah,,,sebab plan nak jumpa kol 12.30,,, g opis fana dulu,,, skali dah on da way tu,,, makcik ni tepon,,, cakap ade masalah,,, nak kena pam dulu,,, adooiiii,, mengada tau,,, masa dah la singkat nak borak2,,, hahaha,,, okay la,, ok la,,, kena la faham kan,, hehe,,, so,,, sampai je menara PjH tu,,, g carik surau jap kat bangunan opis baru tu,,, seb bek jumpa pas tanya orang ;p

 
 naseb baek sebotol jer,,, haha,,, kalo tak kelaparan aku weh,,,
dah la memang saje kosongkan pewot sebab nak makan ngan ko
;p

 dalam surau pon sempat lagi,,,,
hehehe,,,
sempat gak borak borak
;p
skali tu dok belek2 purse fana,, jumpa gambar lama tu,,,
hahaha,,,
ingat lagi time dolu dolu pakai filem je nak cuci gambar,,,
pastu g wat bisnes jual kat membe2
;p
aku rase gambar tu time form 2 kot,,,
g camping kat mana ntah,,,
hehehee,,,
 jumpa gambar ni jugak!
hahahaha,,,
aku rase ni plak time g camping pengawas2 ngan ketua kelas kan kan kan,,,,
tak menahan okay,,,
time tu sumerang pon nak amek gambar ngan cikusan 
(amekau! aku ingat lagi nama die okeh! haha,,, fasi yang konon2 hottttt,,,, maklum ler,, skola pompuan,,, pantang tol,,,, hehehe)


 pastu kitorang g makan plak,,,
fana ajak makan kat sini,,,
MARITIME,,,
dekat ngan pullman tuh,,,
thanks fana banje aku!
hehehe,,,
next time my turn plak yer
:)
senonya tujuan jumpa nak dengar masing2 bebel-bebel memekak-memekak jeling-jeling bising-bising sambil cakap,,,jelir lidah sambil cakap,, buat muka annoying sambil stori mori,,, jerit-jerit sambil cerita,,, hehehe,,,
yang tu memang perkara biasa!
dari skolah memang gitu,,
hahaha,,,
thanks fana sebab sudi bagi pinjam telinga ko!
advice ko memang tak boleh blah,,,
hahahaha,,,
thanks jugak sebab paham,,,,
paling klaka time tunjuk2 gambar,,, ko boleh knal lak si mulut longkang tuh,,,,
skali junior ko,,,
memang kecik tol dunia ni kan..
(time cani je la rase gini,, hehe)


okay,, pasni dating lagi yer,,, 
bawak zulaikha skali
;p

bubbye
:)

Friday, July 20, 2012

:: janji ditepati ::

yeahhhh...
dah ada kat kajang today...
saje amek cuti... 
sebab besok kan nak puasa...


eh?dah baek domam?
gud guuddd.... alhamdulillah...
kak yong..... ko menang!!! haha...
tapi stakat bape kerat tu je weh...
huhu...
okay....pasni kena dengar cakap kak yong...
biar padan muke...
hohoho...

insyaAllah kalo jadi lunch hour kang nak g putrajaya...
nak jumpa fana...
abesla aku kena mara bebel bebel jap lagi...
hahaha...
smalam time dinner kat sr fana kol...
aku bgtau la aku coti jumaat...
pastu tanya "ko tak dapat detect ke???"
amek kau...skali btol lak makcik ni tembak.
adoooiiiiii....
pastu tros dpt arahan kna dtg jumpa die besok..
.hehe...
baek puan....
saya yang menurut perintah
....
jumpa jap lagi ye fana!
hehe...

(^_^)


Thursday, July 19, 2012

:: Happy Birthday In Advance ::


18 July 2012

Lokasi: Seoul Garden Mahkota Parade



Happy Birthday In Advance kak Fad!!!
hahaha,,,,
semoga panjang umur,, murah rezeki,,, dipermudah segala urusan,,,,
bahagia dan berjaya dunia akhirat,,,,
cepat cepat kawen,,, insyaAllah tahun depan,,,
teeetttttttttttttttttttttttttttttttt.....


hehehe...
(^_^)

(uhuk uhuk)
haha


 

:: Pemeriksaan Kesihatan - KBM ::

17 July 2012


LEvel 16, KBM


Result aku: kena turunkan lagi 3 kg!
lemak lagi banyak dari daging,, amekaawww,,,
haha...
saikoooooo...
naseb baek nak dekat puasa
;p


:: Klebang Original Coconut Shake ::


16 Julai 2012

nyamaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


:: Salam Ramadhan ::




Tiada kata seindah zikir
Tiada bulan seindah Ramadhan
Izinkan kedua tangan bersimpuh maaf untuk lisan yg tak terjaga
janji yg terabaikan, hati yang selalu berprasangka & sikap yang pernah menyakitkan.
Maaf lahir batin. 
Slamat menunaikan ibadah puasa




Wednesday, July 18, 2012

:: undefined ::


assalamualaikum...
abeslaaa si lembik dah demam...
bape hari berturut ntah kena hujan before nak g keje...
mmg da bajet bengkok punyer...
hoho
smalam den tak tahan...g carik ubat kt farmasi je..
balik umah tros pengsan.
tapi.. pengsan pengsan pon...
time dejavu ngan ameera, kna bangun nonton. hehe

eh...kan senang kalo ko jalan tegak jer...
terus terang lagi senang..
takyah nak bikin complicated sangat kotttt..
nanti aku jugak yang poning mikirnya...
nak kena tafsir bagai...
aigo~

Monday, July 16, 2012

:: konvoi ::

 
rase macam sekejap jer nak ketemu dengan ramadhan yang akan datang ni...
sorang dah kahwin...
sorang lagi suaminya dah dapat transfer mlaka...
sorang dah pindah umah family...
sorang dah pindah umah sewa yang lagi dekat dengan tempat keje...
sorang lagi cakap nak angkut students 5orang sama-sama...
sorang lagi jer yang maintain kot before fly luar negara...
agak-agak dapat ke tak ek nak konvoi terawikh sama-sama macam tahun lepas???
hohoho

:: AlSebabMusabab::



#1 - Cetul cinoz
#2 - takbapenakmakanpedassangatkot
#3 - memangdahtengokdaridulukootttttttt

Sunday, July 15, 2012

:: Wedding Fauzan + Nadia ::

 14 Julai 2012
Taman Damai, Batu 18, Hulu Langat


Assalamualaikum... and ola! 
today ader jemputan kawen power rangers merah merangkap shin chan weh! kena datang ni,, kalo tak,, mahunya kena fire nanti,, hehehe,,, memula plan nak datang same time ngan pateng ngan nor,, tapi las minit nor kena balik kampung plak,,, so tinggal aku ngan pateng,,, skali tu,, pateng ade keje lak kat opis,,, seb bek zaza kontek aku,,, so kitorang g sama sama,,, oh pakne silat! macam dah lama jer tak jumpa! hehehe...


aku gerak dari umah dalam 12 lebey,,, zaza lak dari klang,, seb bek sampai umah fauzan ni lebey kurang jer,,, takdela kena tunggu lama sangat,, hehe,,,, tapi kitorang datang kejap jer sebab kol 3 zaza nak kena masuk keje,,, lepas makan,, amek gambar ngan pengantin (bukti kedatangan beb!),, hehe,,, pastu tros chow 
:)
 
 eh eh,, bukan yang ni,,, hehehe,, yang ni kembo si fauzan ni,, curlassss kau jah,, sanding pon nak sama-sama
;p

 haha,,, ni baru btol fauzan nyer,,, memang sah sama macam shin chan!!!
kikiki
weh fauzan,, makin kurus aku tengok nadia ni,, kasi die makan lebey sket,,, baru membesar dengan sehat macam aku ngan zaza!
hahaha
 
 senyuummmmmmmmm
;p

dah!
jom balik,,
hehe,,
bubbye!

:: Tarik Tali :;

alahai....
takde rezeki kot....
takpela...
positif..positif....
mesti ade hikmahnya...
^^

Thursday, July 12, 2012

:: Labur ::



Hidup perlu ada pelaburan. Dan sebagai permulaan,,, mungkin saya akan melabur dengan hanya sebuah buku dan ringgit malaysia lima sahaja.

Wednesday, July 11, 2012

:: ♥ ::


Dear Future Husband,
I don’t want to be your girlfriend. I just want to be the one you call your wife. Your presence will give me happiness. You’ll be my halal prince charming. Riding your horse of Taqwa. Holding onto the Quran in your right hand and the Sunnah in your left. I hear you’re worth the wait, so I’ll wait Insha’Allah. My heart belongs to no one, I just thought I should let you know. It belongs to Allah & only Him. You’ll have to get lost in Him to find me & even then you’ll still have to rightfully become apart of my heart. Only through Him. What I’m trying to say is that WE have to get lost in Him to find each other. I hope you’re up for the journey. 


from here

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails