Sunday, April 29, 2012

:: Ku Pinang Kau Dengan Bismillah ::

tak menahan tengok muka shahir macam nak gelak jer nyanyi
;p

:: Terima Kasih::



Terima kasih sifoo sebab sudi dengar luahan hati,,,
jauh tu dari ganu...
;p
terima kasih
:)

Saturday, April 28, 2012

::TGIF::

27 April 2012

Assalamualaikum,,, tadi kat opis dah kol tgif alamanda sebab nak booking meja ntok malam ni,,, takot kang da datang penuh plak sebab minggu orang gaji,, hohoho,,,, sampai jer kajang,, lepak2 jap,,, pas maghrib dalam kol 8 baru gerak kua umah... :)
jom! 
layan gambar je la yer :D




















gambar makanan???
minuman????
ada ada..
pasti ada
hehehehe

ok bye!



eh jap!
ada menda nak bagitau ni
:)






tak lama lagi mother's day kan,,,
boleh la bawak orang yang memberanakkan korang makan kat sini,,,
dapat goodies bag nanti
:)
eh, jgn perasan!
bukan ntok korang,,,
tapi ntok mak korang
kikiki
;p

:: Hunny Madu feat Anuar Zain - kasih kita ::

Friday, April 27, 2012

27 April 2012
Alhamdulillah da slamat sampai kajang
:)
seb bek petang tadi tringat yang mak kirim biskut magerin ni,,, hahaha,,, kalau tak,,, terus je la den kua tol simpang ompek tu..
;p
tros den singgah kasa jap,, dah alang2,,, tunggu asar,, then baru gerak ke kedai runcit sbla petronas tu,,,,
oh ya,,, biskut ni kan,, aku rase dah banyak nama dah die dapat,,,
biskut orang tua...
biskut bulat...
biskut lutut....
hehehehe...
tapi yang pasti aku suke gak biler cicah ngan milo atau air teh atau kopi,,,
sodaappppp
:)

:: Dragon = Naga ::

 27 April 2012


Assalamualaikum,,,, arini opis sunyi jerk,, ramai yang coti,,,, seb bek ada fara,, ada la teman nak berbual2,, hehe,,, dalam kol 11 tu aku kua jap g JJ,,, g sorang je pon sebab nak cepat,,, nak carik adiah bebudak ni,,, besok ada besday party kat umah pakcik,,, amek kau! skali celebrate 4 orang,,, maksudnya,, gabak la poket nak beli adiah,,, hahaha,,, dok calling2 ngan As,,, tatau nak beli adiah aper,,,, so,, aku  redah je la tengok mana yang berkenan :)



Skali tu,,, nak balik ke kete da,, kena tahan ngan amoi poh kong ni,, soh isi details pasal diri sendiri,,,, pastu dapat coklat naga ni,, aaawwwwwwww...... ;p
 
 
nah, aku zoom in naga die,, hehehhee,,,
pas setel key in kat i pad tu,, tros chow,,,
parking takyah bayar sebab kejap sangat
yes!
hehe,,,
petang ni nak balik kajang,,,
hoyeaaahhhhh



aiyo,,, susah btol ada orang yang tak reti tolak ansur timbang rasa ni,,
 nak tengok lain jap 5 saat pon tak buleh,,,
aiisshhhhh

:: Sesi bagi-bagi Hadiah ::

 26 April 2012


Malam tadi kua dinner,,, kitorang bertiga jer,,,, before kluar tu,, dah pesan ngan budak umah jangan tido dulu,, tunggu aku balik,,, biler dorang tanya kenapa,,, aku pon cakap ler "adelaaaaa" ;p


Balik makan tu,,, msg mira soh pakai tudung jap kua umah,,, Ish! geram tol ktrg,,, payah sangat nak soh kua,, padahal sarung tudung jer g depan umah ni,,, takkan ler nak cakap"weh, kua skang,, nak bagi hadiah besday" what theee,,,,,,,,

 then biler dorang dah kua ngan gaya hendon tu,,, tros naeman amek hadiah dalam kete,,, soh dorang pilih,, hehe,,, dalamnya sama jer,, cuma design corak jer berbeza...
pastu kua la muka tapir laut sorang2 malu-malu
adeh
T_____________________T
 gigih nau dorang ni nak bukak adiah.. pastu boleh plak bising cakap susah nak bukak macam taknak bagi,,,,
adoi,,, banyak lak bunyik,,,
g lah salahkan orang kedai yang baek hati nak tolong balut tu,,,
huhuhu

jeng jeng jeng!
isi kat dalam
:)
hope both of you will love it!
:)
happy belated besday
(^_^)

:: Telekung Travel ::

26 April 2012
Wuaahhhhhhh,,, masuk keje je ada orang bagi telekung comel chantek ni,,,
hehehhe,,,
bagus betul,, walaupun jauh,,, walaupun dah jarang jumpa,,,
still ingat nak bagi souvenir ni,,,
hehhee,,,
trimas toce2,, terima kasih kepada anda bertiga
:)

:: Pergi Tak Kembali ::


24 April 2012


daripadaNya kita datang,,,
kepadaNya jualah kita kembali,,,
Al-fatihah kepada sepupu - Muhd Syafiq Ashraf yang baru sahaja meninggal malam tadi,,,
Doctor saspek demam + asma..
arwah baru jer form 4...
takpelah,,, Allah lagi sayangkan arwah...
Salam Takziah...
Al-Fatihah



:: Johor Premium Outlets ::


22 April 2012

Sesudah je majlis nonong tu,, kitorang tros tembak nak ke JPO,,, hehe,,, benti solat jap,, dorang tukar baju,,, aku yang "bijak" ni plak tak bawak baju,, adehhhh,, pakai la ko baju kurung tu,,,  hehehe


Memula kitorang ingat macam da salah jalan tau,, sebab macam highway baru jer,,, huhu,,, sedey kejap,,, takde rezeki kot nak singgah,, pastu dok tanya2 orang,, msg2 orang,,, msg orang lebat yang pakai note tu koordinat JPO,, peehhh,, mantap! hehehe

fuhhh,,, akhirnya,, jumpa gak signboard JPO ni
;p
hoyeaaahhh,,,,,
sini parking die best sebab bukan by hours,,, kalo ikot jam,,, mampos ler nak bayor nyer
;p

UTAMAKAN KESELAMATAN
;p
nampak dari luar macam besar,,, tapi sebenarnya takde lah banyak sangat kedai,,,
eh?
yeker?
ker sebab tak mampu nak shopping from top to toe???
HAHAHA

 
weh,, lapor ler,,,, jom makan.. haha,, memang dasar perut dinasour,, padahal baru je makan lauk orang kawen
;p
makanan sini aku rase agak mahal hooo,,, ko bayangkan sizzling mee tu dorang tibai rm8.90,,, peh,, cekik darah tol,, kalo kat tempat lain,, idak ler mencanak naek macam tu skali,,, padahal yang ni food court biase je kot,,,
eh???
ke sebab  lom dapat gaji lagi?
HAHAHA
ish ish ish,,, mak dengan anak sama jer,,, makan comot!
hahaha
nah,,,, layan gambar makanan SEDAP sebab dah lapar TAPI SIKIT ni,,,,
hehehee


muke mintak pelempang ler tu
;p

dah makan,,,,
jom sambung jalan!
tengok mana lagi yang tak masuk,, hehehhee

ko kenapa intan???
LOL
eh?
dah 3 jam rupenyer kat sini?
pantasnya masa berlalu!
haha,, chewaahhhh...
sudah! jom balik,,,
memang tak sedar diri,,
ko ingat JPO tu dekat jer macam kat somban???
hahaha,,, dah la besok dorang ni keje,,,,
seb bek aku mintak dah cuti siap2 sampai rabu,,,
kikiki
memang padan muka budak2 tak sedar diri ni,,, kan da malam,,, hahaha,, pastu hujan plak tu,, gasak ler,,,, bawak le kete tu slow2,,, hehee
thanks yana jadi driver ntok balik plak,,,
hehehehee



hasil rembatan?
aku sempat cekau 2 purse ngan 1 ala-ala dress,,,
hehehe
;p
(padahal belum gaji lagi, kemayen yer ko nak blanje!.. isk isk)


:: Wedding Diana Nonong ::

22 April 2012

Assalamualaikum,,,, smalam tanjung karang,,, today nak ke felda ulu tebrau plak,, hehe,,,, wedding nonong,,, jom jom jom :)


Pagi2 lagi kitorang dah gerak,,, maklumler,, nak jalan jauh,,, hehe,,, dorang cakap dalam 4 jam nak ke sana,,,, tunggu kat petronas seksyen 15 tu,,, naek ngan kete intan,,, pastu singgah rnr somban nunggu yang lain,,, konvoi kali ni 3 kete jer :)



makannnn time :) hehehe... ko tgk intan,, kalau bercerita memang semangat,,, hehe,, i looiiikkkeeee :)

nah,,, gambo 3 kere yang join,,,,
DAS ni kemayen lagi yer bukak lampu
;p

eh,, tetibe intan cakap minyak macam tak cukup,... fuh! seb bek ko sedar intan,, haha,, kalo tak,,, marilah tolak beramai2,,,,
ape lagi,, full tank bebeh!
kikiki
ko nak tau,,,, trip kali ni memang aku tak tido langsung sepanjang perjalanan,,,, haha,,,, bapak best!  dok borak2 dalam kete,,, giler ah,,,, gelak2 jer aku dengar citer,,, ader jer citer nak ingat balik,,, bapak kelakar,,, banyak giler gosip keluar,,,,, oh ya,, lupe lak nak habaq,,,, intan ni membe skolah convent dulu,, pastu matrik sama,,, heheehe,,,, so,,, biler da lama tak jumpa,,, pastu ketemu balik,,, memang kompem la banyak stori mori kan,,,, pantang senyap sket,,, tros bukak citer,,, hehehe,,,, 
tapi kan,, baguss jugak,,,, sebenarnya taknak bagi driver ngantok bawak sorang2,,,, kang kalo senyap sunyi jer bapak boosaaannnn wehhh,,, kesian plak pada si driver tu,,, dah la tolong jadi tukang bawak kete,,, pastu takde orang nak borak,,,kesian,,,kesian,,, hehehe,,,,
btw,, masyeh intan! hehehe,,,, bergegar2 kete ko bawak,, chill ajer,,,, hehe

skali tu kan,,, dok borak2 lepas bekfes tu,, aku bagi ler intan gula2 berangin,,,, skali tu intan tak tahan la plak sebab "pedas"... macam nak buang keluar tingkap,,, pastu dok cakap2,,, cane lah kalau tetibe wani kat blakang ngah bukak tingkap,,, skali tu intan campak gula2,,, tros masuk mulut wani,,, haha,,,, pastu ko tau ape jadi???
tetibe jer intan menjerit,,,,, AAARRGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH......
aku pon tetibe berjangkit jerit gak padahal tatau pape ni,,, hahahaha,,, rupenyer kan,, ader sekor cicak ni tetibe melekat kat tingkap sebelah die,,, haahahha,,,, bapak lawak dol,, seb bek ko waras lagi nak handle stereng tu lurus intan,,,, buatnya ke tepi,, naya jer,,, hahaha
 lebey kurang gini le ghope cicak tu,,, ahha,,, tapi ni aku amek kat pakcik google,, hehehe
pastu kan,, tetibe jerit lagi,,, hahahaha,,, ingatkan amenda,,,, rupenyer ternampak JPO ni ha,,,, nampak tak? nampak tak?
wuuuaahhhhhhhh,,, sebelah highway je beb! wajib singgah ni... hahahaha,,,
balik kang,,, balik kang,,, sabar sabar....
;p
hoyeaahhhh,,, akhirnya sampai jugak kitorang ke felda ulu tebrau :)

tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
nampak tak sape yang tak sabar dah ke bawah tu
;p
pergghhhhh,,, kek coklat ngan kek pelangi tu memang menarik perhatian btol! 
hehehee
 kitorang datang awal rupenyer,,, time sampai tu pengantin baru je sudah nikah,,,, pastu baru nak bersiap ntok sanding plak,,,, kitorang sempat jumpa nonong dalam bilik baru nak mekap,,,, pastu soh tunggu gak eh sampai sanding,, hahaha,,, cane ni? cane ni? dalam otak dok terbayang JPO
;p
sudahnya,,, kitorang pon tunggu je la,,, hehehehee,,, lagi 1 jam beb... haha,, ape lagi...
jom snap2!!!
;p
borak2,, makan2,,, kunyah2 sampai pengsan
;p
pelamin & sebahagian hantaran
:)
yang ni belah laki yang bagi,,,,
curlaassss,,, bubuh dalam balang cantek
:)
peehhhhh,,, pengantin laki da mai da,,,, haha,, kalo kat johor ni kan ada "tol" kalo laki nak masuk dok atas pelamin sbla pompuan,,, lawak okay,,, pengantin laki ntah bape banyak banyak sampul ntah hulur angpau kat mak andam tu baru "lulus" dapat dok sbla nonong,,, mak andam asek cakap tak cukup jer,,,, hahaha,,,
kejam!
;p
 syetul*wani*intan*yana*siti
dah dah,, jom pulang,,, kikiki

nanti aku share stori pasal g JPO plak
;p
bubbye



Wednesday, April 25, 2012

:: Wedding Mida - Sanding ::


 21 April 2012


 

 
 
 
 

 


 To Mida & Ed
Tahniah
Selamat Pengantin Baru
Moga Kekal Bahagia ke Akhir Hayat
InsyaAllah
Amin
(^_^)



Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails