Friday, March 30, 2012

:: Thanks! :) ::

28 Mac 2012
Rabu
kalau hari rabu jer,,, slalunyer memang tak dan nak lunch,, sebab kelas 6jam today,,,
so,, pagi2 dah mlantak nasi lemak ayam ngan leha... hehehe...

tak lama lepas tu,, den membuang pulak,, tros lapa balik
T_____________________T


pastu kan,, pastu kan,,,
time waktu lunch tu,,,
ader yang murah hati baik hati datang bilik bagi makanan,, hehehe
macam tau2 jer den ngah lapa
;p
 
 ni student finance aku yang sem lepas bagi,,,
nak ucap terima kasih,,,
thanks kembali!
:)
 
 alamak! hehehe,,, bekas kosong,,,
sebab terlupa nak snap,,,
ni from kak jamie,,,
ada roti ngan kaya kat dalam
thanks kak jamie 
:)
















ni plak dari student yang aku jadi PA die,,,
hehehehe,,,,
arigato 
:)


Sunday, March 25, 2012

:: Rahsia Surah Al-Kauthsar ::



Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.
Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa,mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bengkak,sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5)Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x,Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi

:: Wedding Yann Maheran ::

4 MArch 2012

Assalamualaikum,,,, & Good Day! :)

Jom jom,, follow gue g wedding yann kat shah alam,,, aku g ngan yana today,,, hadiah nye sempat gak curik masa g bli smalam,,, hehe...
wuahhh,,, manyaknyer fixie,, hehe

kami :)


Time nak masuk ke khemah tu,,, aku macam pasan ader sorang minah ni dok diri terpacak kat tepi tu,,, tapi aku macam tak dapat nak cam sape sebab gue kan rabun,, pastu gatal tak reti nak pakai spec,, cis! rupe2nyer si zaza bam bam mok mok!
hahaha,, pastu tak leh blah si zaza cakap
"aku dari jauh lagi dah nampak ko,,, cara ko jalan pon aku dah tau,, JALAN BERSEPAH!!!"

hahhahaha, bengong ko zaza
;p

makan yok!
:)

 
 
 sempat nengok yann sanding
:)
 
 ::zaza::ira::manis::
kawan-kawan time degree dulu
:)

ehem-ehem
;p

pehhhh,, tak lama jer lagi nih,,, hehe,,,
dua2 coursemate time kat uum dulu
:)

pengapit yann,,,,
seb bek tak sama lagi baju macam time tunang dulu,, kikikiki
;p
 
 ::Nani::Yana::





nak tengok mak mak datin yang busy?????







mak datin #1.
tak boleh blah nak tepon orang tapi pakai fon aku,,,
great!
nice!
hahahaha
mak datin #2
khusyuk kerut2 kening tengok bag LV ngan coach ntok dirembat!
;p







dah kenyang,,,,
jom balik!
hehe
:)



to Yann & Helmi,,,,
Selamat pengantin Baru,,
Semoga kekal bahagia ke akhir hayat,,,
menjadi pasangan suami isteri yang soleh dan solehah,,,
dapat baby cepat2,,,
hehehe
Diberkati Allah hendaknya,,,
InsyaAllah,, Amin

:: Batu Belah Batu Konkrit - MonoloQue ft. Azlina Aziz ::






Wahai anakda ku sayang
Ke mana hilang budaya
Diculik piring terbang
Atau ditelan buaya

Tiada peluang tiada ruang
Semua mahu cepat kaya
Pabila semua dah hilang
Barulah hendak percaya

Cukuplah semua ini
Hati bonda tersepih
Biarkan bonda pergi
Dimakan ditelan
Batu belah batu konkrit

Wahai anakda ku sayang
Kenapa gadai pusaka
Sebab cinta atau wang
Atau kerna kurang peka

Seperti lalang-lalang
Suka belok suka leka
Ikut telunjuk bayang-bayang
Akhirnya diri terluka
Melihat semua ini
Hati bonda menjerit
Lepaskan bonda lari

Dari dihimpit putar belit
Masyarakat hipokrit

Wahai bonda jangan merajuk
Bonda jangan makan hati
Anakda disini memujuk
Dan anakda takkan berhenti
Kini sekadar impi
Baru faham semua ini
Bonda tolong jangan pergi
Maafkan anakmu

Cukuplah semua ini
Hati bonda tersepih
Biarkan bonda pergi
Dimakan ditelan
Batu belah batu konkrit

Dari dihimpit putar belit
Hamba duit masyarakat hipokrit

Bonda rela dimakan ditelan
Batu belah batu konkrit


:: Wedding Siti Saleha ::

Aiyark,,, sori2,, kena berpatah balik ke bulan 2 jap,, hehehe,,, terlupe nak upload pasal 1 entri ni,,, ;p


26 Februari 2012
Dewan Japerun Gadek (if tak silap ;p )


Assalamualaikum,,, today kitorang ada jemputan ke wedding siti,, takdelah jauh mana pon,, kat gadek tu jer,, sekentut je beb,,,, hehehe,,, orang yang ader kete baru tu yang drive,,, WOW!! satu pencapaian dalam hidup ;p
errr,,,, tapi,, sampai umah naemad je la,,, hehehe,, pastu tukar driver ;p
 mula2 tunjuk muka dulu hye hye kat pengantin,, pastu serbu tempat makanan of cos! hehe
 
 melantak
:)
 pelamin siti
:)
 
 syok sendiri
;p
weh aini,, kurus giler ko,, cekung sudah,, makan banyak sket weh! nak kawen da tak lama lagi,, hehe
pastu kitorang lepak2 jap kat meja makan, tu,, pastu nampak budak2 mak budak bapak budak macam best jer ngah makan eskerm,,,
"eh,, dorang dapat free kot"
hahaha,,, sebab nampak ade mamat moto dok tunggu kat luar,,, ntah2 free tapi macam segan jer nak tanya,,,
last2 siti yang tukang tolong bagitau eskrem free,,,
ape lagiiiii,, jom serbu!
hehehe
  amboi,, kemayen lagi,,, nak eskrem corneto,, eskrem calong langsung ko tak pandang yer
;p
 haha,, ni "bunga telur" wedding siti,, memula tu dari jauh kitorang tengok kat plamin tu ingatkan amenda la putih sangat ni,, si mira siap cakap telur itik ke telur asin ntah,,, lupe aku,, haha,, skali sume salah,,, jeli ler woi!
;p

:: 9 Mimpi Nabi Muhammad SAW ::

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

Monday, March 19, 2012

:: Happy Belated Birthday Rehan!!! =) ::

memang berzaman btol baru aku ader masa nak update stori,, huhuhu, maafkan daku :(



3 April 2012


yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu,,, today is sabtu,,, saturday is today ;p
ape daaaa,, mengarut,,, hehehe,,,, 
Pagi ni aku gerak dari kampung ke kajang,,, sajer lepak tido kampung malam tadi,,,
Oh ya,,, today kitorang nak celeb besday rehan,,, belated punyer,,,, sebab time besday die (28 feb) masing2 tak sempat nak kumpul,,, si konah la yang mesej2 dorang ni,,, mula2 nak buat petang,,, tapi macam ramai yang tak dapat nak join,,, pastu si rehan plak boleh plak nak kua g KL ngan akak die,, alamak!! cepat pk weh bagi rehan ader jugak,,,, hahahaha,,,,
last2 si masam pm rehan bgtau yang die kena ade jugak sebab kononnya masam nak buat announcement,,,pastu nak blanje makan sbb memang turn die yang dah bekerja, gasak ko la rehan kena kencing,, jangan mengada nak dok lama2 kat KL tuh! hehehehe


So, kitorang tukar plan nak buat malam,,, yang lain pon alhamdulillah dapat join,,, so,,, JOM!!! hehehe

menggagau cepat-cepat carik kek sebab nak kejar masa,,, hehehe



mariam dah sampai dulu,, so mintak tolong die cop kan tempat,, hehehehe
pastu kitorang plak sampai,, hehehee
nampak tak yang kaleful kat atas tu,, tu kitorang beli time g bkk aritu ntok dorang,, memang saje bawak sebab nak suro dorang pakai time jumpa ni,,, hehehe,,, slamat kitorang dah siap pakai kat umah
;p
yeah,, mariam dah pakai! hehe
 close up sket :)

pastu dorang plak datang..
:)

hahaha,, ko jangan nak buat muke yer
;p
giler serabai okay tudung aku! haha
*gelakkan diri sendiri*
gambar makanan wajiblah ada kan
;p




yeaahh,,, kek dah sampai
:)

 
 okay, dah tak larat nak makan,,
KENYANG GILER
jom bayar!
hehehe,, terima kasih kepada tukang belanja,,,,,
:)







muntah!
haha
ok bye

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails