Saturday, December 29, 2012

Monday, December 24, 2012

Tuesday, December 18, 2012

:: Nana Karina ::

16 December 2012
 
nama jer satu taman,,,
tapi nak jumpa makcik ni memang payah bebenorrrrrrrrr...
haha,,
maklum ler,,
sorang keje mlaka,, sorg keje kuantan,,
bile sorang balik,, sorg lagi tak balik,,,
bile sorg tak balik,, sorg lagi plak balik,,,
aiiggoooo
haha,,,
ni time wedding abg nana,,,
dapat la jumpa laga2 pipi kejap...
hehe,,,
masing2 dengan gigi besi,,
amekaw
;p

Friday, December 14, 2012

:: Kakak DJ is Married!!! ::


Assalamualaikum!
hehehe,,
aritu dah share stori pasal kak yong kawen kan,,
kali ni nak share pasal dj plak,,,
beza date wedding dorang seminggu jer,,,
hehe,,,
tapi aku tak g wedding dj,,
kat sabah & kat perlis,,,
pastu lagi satu majlis minggu depan,,
kat 16 sierra,,,
pon tak dapat pergi jugak,,,
huhuhu,,,
ralat lak rase,,, sorry dj,, tapi ko tau kan sebab nape aku tak pat g?
hehehee....
ampuuunnnn ya sis!
hehehe,,,
so,,, meh aku nak share gambar dj kawen,,,
dont worry,, awal2 lagi dah mintak permisi dj nak curik gambar die,,
eh? kira curik jugak ke kalo dah mintak izin?
hehehe,,,
layaannnn
:)




[IMG_0384%255B8%255D.jpg]
comel tak?
pengantin amek gambar pengantin...
haha,,,
so swwweeettttttttt
dorang takde bebetul nye official photographer,,, so nanti ofi yang akan edit album ngan gambar dorang,,,
nice!
lawak okay,, dj citer time nak nikah pon ofi sempat lagi nak snap2,,,
kikiki,,,
dj,, dah siap nanti nak tgk tau!
hehehehe

[IMG_0406%255B11%255D.jpg] 
haha,,, tak pasal ko pon kena amek kan gambar jugak,,
comelllness!!
hehehe
:) 

kesimpulannya semua housemate den dah kahwin,,,
hahaha,,,
siot si apiz ngan naim cakap aku tak laku,, andartu...
jagalah korang!
deemmmmm youuuu
hahahaha
k, bye
:)

Thursday, December 13, 2012

::yESTmART::


3 Disember 2012


lepas maghrib den folo dorang ni g kag,,
konon nak nolong key in kan kod buku2 yang dah sampai,,
haha,,,
yo yo o jer,, cakap macam banyak,, skali sikit jer,,, sorang buat pon dah bole,,
so sementara tunggu dorang buat keje tu,, aku melepet je la kat dalam tu dok baca buku2 yang ader,,
hehehe,,,

bos ngah buat keje jangan kacau weyy,, nanti die ngamok,, 
idham nak borak stori mori ngan aku pon kena sound
;p


lepas setel sume keje,,,
dorang ajak dinner,, lokasi kat bersaudara steak house,,
kedai baru,,
so nak la try rase
:)


komen ntok food die?
biase2 jer,,,
takdelah up sangat,,,
tak sesuai ngan harga dorang,,,
hohoho...
tapi kalo dah lapa,, abes je kot
;p

Tuesday, December 11, 2012

:: (^_^) ::

 2 Disember 2012

 
:: UIA :: Wong Solo :: Calaqisya :: Old Blossom Box :: Jakel ::


Assalamualaikum!
haha,, belum ape2 lagi dah tros tulis destinasi aku arini
;p

Well,,, today ader ngedate ngan ain ngan yana,,
memula yana pick up aku kat umah,,,
pastu patotnye jumpa ain kat petronas jalan reko tu,, tapi ain tertinggal wallet,, so amek die kat petronas tu sebab dah sampai,, then g saujana impian,,, pastu baru lah kitorang ke uia gombak,,
hehehe
kenapa uia?
sebab ader orang tu nak amek jubah konvo beliau,,,
wuaahhhh konah!
tak sangka dapat konvo lagi kan,,, hahaha,,,
congrats!
sory tak dapat datang,, aku keje time tu,,
hehehee

alamak! gambar kat uia terlupa nak snap2
haha,, sori yana
;p

ni si konah rajin plak buat durian crepe,,
haha,,
pastu aku pon soh la bawak nak rase,,,
padahal aku bukan suke sangat pon durian,,,
saje je nak rase,,
hehehe


then kitorang tros ke shah alam,,,
bebudak ni lapar,,
haha,, aku pagi2 dah sarap kat umah,,,
so kitorang pon decide nak makan kat wong solo,,
ni first time aku makan sini,,,
haha,,,
ntah ek,, dari dulu orang dok sebut2 wong solo,, tapi aku takde rase tringin lak nak makan,,, padahal ader jer cawangan die kat bangi tu,,
hehe
so arini kitorang pon try la,,
hehe,,,



lunch time,, ramai customers time ni,,
sebab uitm ngah konvo,,
so ramai la family yang datang makan
:)
abes mentekedarah,, kitorang jalan kaki je ke calaqisya ni,,, park depan area kedai radiusite memula tadi,, pastu menapak la jalan,,,
hehe,,
calaqisya ni aku yang nak pergi senonyer,,
nak rembat maggie shawl die,,
hehe,,,
dapat la angkut 2 helai,,
yana pon beli selai...
ain beli button yang comel2 tu,,
hehe


 
next, kitorang ke OBB,,, haha,,, 
saje dok try2 dalam fitting room,,,
tapi tak beli sangat pon,,
aku amek shawl selai,,
tapi bukan OBB punyer,,,
garden paisley,,,
dorang ader letak barang dorang kat sini gak
:)


da setel semua barulah ke jakel,,, hahaha,,, padahal tempat utama nak g jakel,, pompuan kan suke gitu,, suke je melencong ke lain dulu,, hehe,,,
tapi yang tempat lencongan kitorang tu still dalam senarai kepergian jugak,,,
hehehe,,,sambilan
;p


nak g area chiffon tu,, kat level atas,,, sementara tunggu ain solat dalam jakel tu,, aku ngan yana melepek kat cotton's section,,,
tetibe org jual2 tu jerit cakap ngah happy hour,,
hahaha,,,
pantang btol ler,,,
daripada aku ni yang taknak beli kain,,, juz nak beli satin je sepasang,, tros angkat cotton silk tu 2 pasan,,
haiiissshhh la nafsu,,,
senang je kan ko nak swap2,,,
tak geti2 gaji lambat lagi,,,
pepandai la nak hidup..
hahaha
;p

pas ain dah siap solat sume baru kitorang ke area chiffon tu,,
hehehe
 
 amek kau,, sampai bersila atas karpet,,
lantak la,,
janji dapat buat pilihan,,
hehehe,,,
sape punye kain chiffon ni senonyer???
heheeeee
tunggu je la next year
hehe
:)
bubbye
:)

:: Girls ChitChating @ Little White Cafe ::

 1 Disember 2012

Lepas maghrib baru kitorang decide nak jumpa,,,
plan nak jumpa petang around 5pm,, tapi memasing terlajak ader hal,,, so tukar time,. hehe
 alamak!
malam ni ader bola ler,,
patot ler parking penuh,,,

 sampai2 jer,, lepak duduk luar jap,, malas nak masuk dulu,,,
hehehee,,,
layan jap kat sini
;p


kenapa little white cafe?
haha,,, sebab ader orang yang keje kat sungai besi tu dah buat orang keje mlaka ngidam nak makan bread butter pudding!
kemayen ko kan siap tunjuk gambar kat watsapp..
hahaha,,,
padan muke korang kena temankan den,,,
hehe,,,
yeaahhh!
dah tak mengidam da,,,
heheheee,,,
kali ni tak bape nak manis sangat,,,
i loiikkeeeeee,,,
cume die punye kuah yang melimpah ruah tu kurang sikit macam dulu
;p


sembang2 punye sembang sampai la orang kedai ni nak tutup lampu dah,,
haha,,
die bagi hint ler tu wey,,
tak reti2 nak balik?
hehehe,,,
nah aku tepek gambar makanan
:)
bye!
hehe

besok ader aktiviti menarik!
hehe,,,
eksited
:)

::chilis @ KLCC ::

1 Disember 2012

Lunch arini ke klcc kite yok,,, hehe,,
pow paez chilis,,,
jom jom jom
:)

 
mine :)
kenyang bangat!
hehe

 
paez punye

paez's fren
:)

pas makan ingat nak nonton movie,,, tapi cite yang nak tgk tu da abes,, so kitorang jenjalan jap kat luar tu,,
pastu membe paez ajak minum coffee nak tapau ntok bawak jenjalan kat luar tu,,,
kitorang pon g ler coffee bean tu,,
elok2 sampai kat pintu nak kua,,, hujan la plak,, haha,,
pastu patah balik coffee bean lepak sane je la borak2,,,
dalam  kol 5 lebey gitu kot baru aku chow dari klcc tu,,,
da best part is parking aku kena rm18!!
mak datok,, muraahhhhhh sangat~~~
hahaha,,,
naseb badan la,,,
thanks paez blanje chilis!
thanks kawan paez blanje ice blended!
hehe
:)

balik umah tros,, malam ni nak lepak ngan mak jemahs lak
:)

Friday, December 7, 2012

:: Mixed Berry Tart ::

30 November 2012

Mixed berry tart,,
boleh carik kat nedeje
rm9.90 1 slice
:)
 thanks cik fara tolong belikan
;p

:: PPKP Modul 3 ::

25 November 2012

Assalamualaikum
:)
Den kan tak balik kajang minggu ni...
lagipon smalam class ganti,,,
kebetulan smalam kak wan offer nak join ppkp tak arini,,,
memandangkan memang takde plan pape lagi ntok hari ahad,, aku pon join la,,,
hehehee,,,
minggu ni modul 3,,
pasal keagamaan sket,,
pembentukan insan kamil...
Alhamdulillah dapat group yang best dan aktif,,,
so,, enjoiicceeeee..
hehe,,,
aku tros tepek gamabr la yer
:)
 :: group 1::
 :: Group 2 ::
 :: Group 3 ::
 
 :: group 4 ::




Presentation time
:)


 
 
 
 



Potret Gambar masing2,,,
hehehe
;p

 

dadaaaaaa
:)
 

:: Rise of The Guardians ::

23 November 2012

Yuhuuuu,,,, den kan skang tinggal sorang jer kat umah,, sebab yang lain cuti kawen,, heheehe,,
minggu ni tak balik kajang sebab esok ader class ganti,,,,
so balik keje tadi hello hello la bebudak ni kot kot dorang ader plan nak kua ke kan,,, 
leh la aku join,,,
hehehe,,,
dorang cakap nak jenjalan kat DP malam ni,,,
aku on ajer la,,
hehehee,,,
on the way dalam kete,, dok fikir2 aktiviti ape nak buat,,,
last2 decided nak tengok movie,,,
pastu pening pale tatau nak tengok cite ape,,,
haha,, sudahnya kitorang layan kartun ni,,,
si naem tu yang nak tengok sangat,,, layan kan ajer la,,, heheh,,
shahiru nak tengok istanbul aku datang,, tapi aku dengan apiz dah tengok,,,
kesian ko shahiru,, g tengok ngan orang laen la yer,,
hehehee...


sebelum movie tu,, ader la mase lagi dalam setengah jam,,,
sempat ni nak makan,,
aku pon lapor,,
jom jom 
hehe
 
ape ntah nama kedai makan ni,,, 
den pon dah lupe,,
haha,,,
tapi die sama level ngan gsc kat dp tu
nah aku tepek gambar citer ni,,,
hehe,,


balik tu pon dah lewat,,, tak sedar diri besok ader kelas pagi,,,
pastu kena jadi driver makcik mira ni ha,,, 
hahahha,,
beliau ade misi penting yang nak dilaksanakan,,
goodluck bebeh!!!!
take care!~
hehehee
;p


chiaw

Thursday, December 6, 2012

::Thank You Mama Mida ::

20 November 2012

Dapat text dari mida smalam,,, nak blanje makan kat rahmat,,
hehehe,,,
jom jom jomm,,
thanks mida,,
smoga murah rezeki
hehehe
lokasi: rahmat seafud
:)
 
 alamak,, gambar kak izni takde,,
die sampai lewat sket,,
hehehe,,,
 
 cisss,,,, mira sabotaj kitorang!
hahaha,,,
sengalllllll
 
nyum nyum nyum,,,,
hehehe...
burrpppp....alhamdulillah.... liciinnnn,,, kenyang,,,,
thanks again kakak!
hehe
eh eh,,,,
ko ingat tros balik??
takde maknenyer....
kalau dah perot raksasa tu,,
memang la boleh isi lagi,,
hehehe,,,
pergi 7 eleven,, rembat eskrem tiga,,,
tros gerak g dataran keris tu,,
lepak2 jap borak2,,,
eskrem dah habis,,, jom balik!
hehe
:)

:: Wedding Kak Yong saya ::

3 November 2012

Assalamualaikum... and ola!
arini wedding kak yong den,,,
buat kt umah kak yong kat sentul,,,
aku gerak dari kajang,,,,
lagi 3 kereta dari melaka,,,
jumpa kat rnr serdang,,, sebab den memang tatau jalan even pernah datang umah kak yong skali,,
hahaha,,
perkara biasa
;p


aku dah roger adi nanti if dah sampai nilai,, bagitau,, leh aku siap2,,, skali tu dorang dah lepas nilai baru bgtau,, hahaha,,, sengaaallll,,, suke buat aku kelam kabut,,,
memang kial-kial la nak siap,,,
tak abes nak siap pon aku tros kua,,, pakai tudung dalam kete jer,,, tak sempat nak pin pin bagai
hahaha,,
memang bedah
;p
 
  
Alhamdulillah dah slamat sampai,, hehe,,,
yer,, aku tau aku memang sangat bedah sebab tak siap,,
hehehee,,,
lantak la,,,
ade aku kesah,,
hehehe....

 pastu,,tetibe tengah nak jalan ke majlis emy ni,, boleh plak kain aku buat hal,,, haha,,,button tercabut,, seb bek tak terlondeh kain den,,,
hahaha,,,, vuduuusssssssssss....
aik??? takkan dah ramping kot?? hahaha,,,
si apiz pon senget sempat nak snap2 bagai kannnn,,
haha,,,
terima kasih la yer...
T_________________T

  
 time ni kat luar flat,,
dah dengar bunyik kompang,,
pengantin nak sampai da kot,,
yes!
on time,,
hehehee
 
 sampai2 jer tros g kat booth ni nak tulis ucapan sket,,
hehe,,,
semangat den nak tampal2 stiker tu
comel sangat
;p
   
antara warga FKSM yang datang,,
hehehee,,,
time ni baru nak berarak
;p
 http://4.bp.blogspot.com/-wJaG4I8w6Nk/UJc3sGRMLyI/AAAAAAAABFM/1nAAJCafJmo/s1600/PB030869.JPG
 http://3.bp.blogspot.com/--lf5z86ExfA/UJc3n0C1NdI/AAAAAAAABFA/hPRJdBhl3uE/s1600/PB030868.JPG
 *cilok dari blog noni*
hehehe
 
 ko tengok dorang ni g pedajal bebudak kecik,,
aiiisshhhhhhhhhhhhhh
T______________T
 
cian ko kak yong lama kena tunggu berdiri,,,
hehehehe

siap ader persembahan teh tarik youuuuu..
aaawwwwwww
;p


dapat la snap sekeping time kak yong lalu depan aku,,
haha,,
aku tak bawak kamera,,
pakai fon je
:(
adik2 kak yong,,
chantek kan?
sorry,, dah ade yang punya,,,
hehehee
;p
 
time sanding,,,
bukan aku yang snap,,
hehee,,,
aku ngah syok melantak
;p
 
ngah makan tu mida ngan ed pon sampai
:)
kak teem pon datang,,
:)

eeeeeeeeeeeeeeeeee... si apiz ni menang nak kena,,,
sabotaj aku kan ko,,
konon nak amek gambar besi kat gigi aku time makan,, 
dok ejek2 aku makan telan makan telan,,
hahaha,,,
sorry la beb!
tak nampak pon
;p
snap ngan kak nyah jap
:)
time ni dah sudah makan,,,
nak g jumpa kak yong jap,,
hehe

 time ni kak yong nak makan,,,
aku tak prasan fagha pon ader jugak,, haha,, si fara lak cakap memang dah nampak aku dari jao,,
pastu mata aku die cakap macam ngadap fara tapi macam pandangan kosong,,
hahaha,,,
sorry la beb,,
sumpah tak nampak,,
ai kan rabun,,,
malas nak pakai spec,,,
heheheheheee..

daaaannnnnnn,,, ape lagi,,, membahankan aku dari jauh la kan ko,,
hahaha,,,
sempat kan nak snap2,,
bedah giler tudung aku,,,
;p
haha,, gmbr ni dari kamera fara
;p
 
 nah,, aku tepek gmbr fara ngan pengantin,,
hehehe
yeay!!
ader gak gambo ngan pengantin,,
hehehee
 
yeayyyy lagi!
ader 2 ibu mengandung from FSKM!
heheheee



pas wedding aku tros balik kajang,,,
hehe,,


pastu tak lama tu,,
petang2 sket dorang text aku,,
nak makan kat sup urat keting kat bbb tu,,,
hehe,,,
ok ok,, i join,,,
tungguuuuuu
hehee
  
 
 buurrpppppppppppppppp...
Alhamdulillah!

hehe,,
bubbye!
:)



nota kaki:
skang kitorang tinggal bertiga je kat umah kasa tu,,
emy ngan dj jarak masa dorang kawen seminggu jer,,
emy amek cuti seminggu awal dari date wedding die,,
aku pon cuti seminggu gak sebab kebetulan students ngah cuti mid sem,,
hari rabu malam before cuti minggu depannya tu ader citer hindustan,,
kabhi kushi kabhi igam
(btol ke aku eja ni)
hahaa,,
aku kan tak bape layan sangat hindustan,,
so malam tu kitorang bertiga pon melepek la depan tv...
 tengok la citer tu sampai kol 1 lebey pagi,,
time part2 sedey masing2 meleleh,,,
hehehehe,,,
tak bole blah kan?
but i guess dat was sweeeetttttttt...
at least ader gak benda yang kite buat same2 before korang kawen,,
haha!
 pastu pagi besok mata bengkak tak bengkak sangat nak g keje,,
padan muke
hehe
;p

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails