Saturday, September 24, 2011

:: Makan-makan Bebudak Alza ::

22 September 2011


Alhamdulillah,,,, dapat gak bebudak alza nak wat makan2 sket2 jamu orang :) menu utama--->nasi ayam sedap,, heheheheee... bertempat di kasa height,,, aktiviti masak memasak kat sutera indah,, hehehe..



dap dap dap sedap
:)


potong memotong chop choping buah2an ntok salad buah kat ksa height
:)
oi oi,, ingat elok ke amek gambar kat tangga ????
;p

sebelum nak makan2 melantak mentekedarah,, kitorang wat bacaan yasin dulu,,,, sape tok ketua??? tu diaaaaaa,,, yang pakai kopiah tarbus tak cukup saiz
;p

makannnnnn time
:)

like!like!like
^___________________^

hahaha,,, amacam migha???? puas hati tak???
so,.... sape lagi buteh bang?
;p

peerrgghhhhhhhhhhhhhhhhhh,, tak boleh blah!!!
kikikikiki


Friday, September 23, 2011

:: Open Houze Tuan Punyer Forte ::

20 September 2011



Hohohoho,,,, ari yang sama dengan intebiu jugekss,,,, malam tu lepas kelas,,, stay kat KBM,,, tunggu geng alza amek den ntok g umah farah,,, kat bukit beruang :)

:)

tuan punyer forte yang pakai tudung hijau kat bawah tu
;p


hahahhaha,,, ader org tu cakap mesti aku tak upload gambar atas ni,,,,
so,,,, amacam????
bran tak aku??
;p






:: Second Interview ::

20 September 2011


HAri ni ader second interview,,, insyaAllah ntok naek DM45,,,, orang cakap kalau TPM ni,, kire macam formality jer,,, kompem dapat,, huhuhu,,, tapi debaran tu tetap ader weh,,, semangat dok print pasal uitm,,, pasal carta organisasi,,, hafal sape VC,, sape pro chanselor,,, ade bape banyak fakulti,,, bile ditubuhkan,,, tapi bab2 nama2 menteri,, aku surrender,, banyak sangat wooooooo,,,, aku dah la memang MINAT GILER kalau bab2 bace ni,, hahahhahaa,,,, bapak psyko tengok houzemate dok hafal nama menteri ;p



intebiu tu kat ILQAM,,,,



time ni baru jer sampai kat tempat parking

peerrgghhhhhhhhh,,, kyusyuk la tu konon nak baca
;p

wajah2 sebelum ditemuduga,,,,

debaran semakin terasa,,,, chewaaaahhhh,,,
time ni dorang dah soh masuk pintu pertama,,,, soh standby
;p




Fuuhhhhhhhhhhhhhhhhhh,,,,,, Alhamdulillah,,,,, lega weh bile dah intebiu tuh,,, kitorang masuk ikot fakulti,,, pastu ikot TPM ngan PT/FT..... tadi kat dalam tuh ader 5 org interviewers,,,,
memula tanye soalan biase2 pasal background,,, then baru sentuh sape NAIB CANSELOR,,, sape VICE CANSELOR,,,, nampak tak??? nampak tak??? sajer nak buat cuak padahal jawapan yang sama ;p
pastu tanye bape org pro canselor,,,, dan lain2 ;p

kitorang lepas dulu yang TPM ni,, pastu baru la ade selera nak makan,,, hehehee,,, masyeh mida blanje breakfast :)

pastu geng PT/FT lak melantak
:)




Alhamdulillah dah selesai,,, mintak2 lulus,,, mintak2 segala proses & laluan nak ke tetap ni dipermudahkan dan dipercepatkan,, insyaAllah,, amin,,,


:: 2 Budak Sengal Giler ::

ni la die 2 mamat sengal giler ibarat tapir laut~~~~
jakunnnnn,,,,
pastu tak reti nak parking, bijak sangat ikot cermin yang terpantul padahal dah terBIAS,,,
sikit lagi nak kena,,,,
kalau kena,,,,
SILE LAH TADAH TELINGE NGAN KAK ILA
;p





p/s gambar from migha senget
;p



Tuesday, September 20, 2011

=)




Apakah sifat yang paling baik dalam Islam? Rasulullah s.a.w bersabda:
-Memberikan makanan serta memberi salam samada kepada orang yg engkau kenali atau pun tidak.
-Seseorang yg menyelamatkan orang-orang Islam dengan lidah dan tangannya.
(H.R. Muslim)

:: Six easy ways to earn even after death ::



Six easy ways to earn even after death
  • Give a copy of quran to someone. Each time one reads from it, you gain.
  • Donate a wheelchair to a hospital. Each time sick person uses it, you gain.
  • Participate in building a masjid.
  • Place watercooler in a public place.
  • Plant a tree. You gain whenever a person or animal sits in its shade or eats from it.
  • And the easiest of all, share this message with people. Even 1 applies any of the above, you gain.

Sebenarnya ada banyak lagi cara lain. This is just some part of it =) Semoga kita sama-sama mendapat kebaikan daripada ilmu yang disampaikan ini.



kredit to fatinliyana



Monday, September 19, 2011

:: Garfield & Angry Bird ::


Assalamualaikum...

wohoho,, kat opis ni sejuknyer bukan maen,,, den tak bawak slipe bilik tuh coz memang biar letak kat pengkalan,,,, so,, pakai je la dulu stoking wat sementara waktu :)


ada bau ka????
:P


Then last wiken,,, baru la sempat nak carik sliper,,,, hehehe,,,, jeng jeng jeng,.,,

yuuuhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuu
;)


ader jugak kawan si garfield kepunyaan kak fadh ni ha,,,
hehe
;p




Sunday, September 18, 2011

:: Raya raya dan Jenjalan Raya Lagi =) ::





17 September 2011



Assalamualaikum,,,,
Peeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,,,,, haha,,, kasi panjang sket peh tu konah,,, ko memang nak kena blasah ngan aku,, hahaha,,,arini bangun awal beb,, yes,, awal di pagi sabtu,, sebab mahu jadi driver konah register class kat uia,,, peh,,, minah islamic la ko pas ni weh,,,, on da way tu,,, budak ni kontek ntah sape ntah membe die,,, skali tuh dapat tau yang registration kensel,,, wuuaahhhh,,, mmg bagos,,, hahahha,,, padan muke ko,,, dengar la aku jerit2 dalam kete,,,,, ;p seb bek la tak masuk tol lagi beb,,,,



Kitorang awal2 pagi tuh memang dah pakai baju kemelayuan,,, sebab tengah ari nyer nak g open houze umah razia,,,, gasak ler kau,, time tuh baru kol 10,,, open houze start kol 1,,, melangok la kitorang dulu,, seb bek ade menda nak buat,,, g KK Home Deko sebab nak usya2 adia kawen membe masam ni,,,, hampeh tol dorang ni bukak lambat,, kol sebelas beb,, lenkali bukak ler awal sket bang,, ahad mesti ramai nak datang ;p
naseb kedai die tuh dalam hotel KK tu sendiri,, bole la lepak2 jap duduk2 dalam aircond sementara nak tunggu bukak ;p


sambil2 tuh konah kontek noli kot2 boleh nak datang raye,,,, hahaha,,, seb bek green light! kena pulak hajar(adek noli) masak2 sebab membe die nak datang,,, wokeh,, set,, langkah kanan,,, i looiikkkeeeeeeeeeeeeee ;p

feeling2 kejap kat home deko...
:)



then kitorang tembak tesco kajang pulaks,, pastu masuk nagoya,,, pastu terbekenan nak beli kain,,, pastu mengeluarkan duit ntok bayar,,, amek kau,, tak beragak tol kan,,, sepasang sudah ler,,, ni rembat berlebey2 plak,,, padan muke,, ikat perot la ko seminggu nak tunggu gaji ni,,,
T________________________T





*Umah Noli*
*mee kari + jus tembikai*
aku seno nyer tak bape nak gemar mee kari nih,, tapi bile makan yang hajar ni buat,, sedap la plak,,, hahaha,,, bertambah2 plak den,,, bermakna bertambah2 la kalori
;p




Pastu kitorang lepak2 jap sementara nak tunggu ain balik keje,, sempat gak ler aku lelapkan mata,,,, kikikiki,,,, ;p


*Umah Razia Murni*


aritu time wedding fana ngidam roti jala,, skali tuh ade plak kat open houze razia ni,,, ape lagi,, remmmbaatt ler,,, pastu kek choc moist tu nampak macam menarik tertarik kau memang da boom jer,,, skali makan,,, memang terangkat abes,,, hehehehe...
like like like

slllluuurrrpppppppppppp
;p

jom jom,, bergambor dengan tuan umah
:)

time ni on da way nak ke tempat parking,,, kitorang parking kat depan skola agama,,, pastu nampak cambest jer kalo snap2,,,, ape lagi,,,, hehee,,
woi woi,, ko tak nampak ke kete merah kat depan tu????
sempat lagi kaannnnnnnnnnnn
T____________T



*Umah Tuan Tanah*



Okay,,,, kunjungan ke umah tuan tanah mmg on da spot,,, hahahha,,, pastu dorang nak g karok,,,, aku tak join sebab tadi mak tepon nenek datang umah,,,, aku pon lekas2 ler pulang,,, on da way tuh,, tepon mak jap,, pastu mak cakap nenek da balik sebab nak g rayer umah oranng laen plak... time tu dah start ujan,,, aku pon cepat2 ler g carik sate buat santapan beliau dua orang nih,,, hehehehee.....
jemput2 makan,,,
tu ajer la yang ade,,, hehehehee,,,,

dengan ain yang suke cakap aku garaaannnggggggggggggggggg.....
i sopan santun lemah lembut lagi ayu okay,,,
*muntaaaahhhh*
*pengsan*
T______________T

haha,, tersadai dah dorang ni,,,,
jom jom jom,,,,


eh,,,, jap jap jap,,,,
last kopek sebelum pulang,,,
hehehhehee,,,,
:)



hepi rayer....


minggu depan g umah orang laen plaks
:)

jemputan dah ade ni,,,
insyaAllah leh datang



bubbye!


wassalam



:: Wedding Mimi =) ::

Lepas open houze kak mas,,, alan anta balik umah,,, pastu maghrib siap2,,, then g tembak wedding mimi kat kajang :)
mimi nih membe kepada yana time kat uitm segamat dulu,,, so,,, secara otomatiknyer lah aku kenal,,, hehehe,,,, yana jadi pengapit,,,, so, aku gerak sorang dari umah,,,, seb bek time sampai tuh pengantin laki lom tiba lagi,,, so,, tros masuk bilik,,, mimi ngah di-mekap time tuh,,, chantek3 :)

pelamin yang simple but yet sweeetttttttt .....
pink pink pink,,,
hehehehe
like like like
:)

tema ala-ala garden wedding
:)
yang best nyer,,, banyak yang dorang buat sendiri,,,, hantaran buat sendiri,,, door gift buat sendiri,,,, bunga telor buat sendiri,, bunga tangan pon wat sendiri,,,,
siyes chantek giler macam upah kat wedding planner jer,,,,
:)


(^_^)

mari meng-sain guest book
:)

rileksss la noli,,,, awal lagi ko nak tido,,, hehehehhee....
posing kejap ngan bunga tangan
:)

bersama puan pengantin,,,,
:)

incik suami bernama hakim....
:)









hahahahhaa,,,,
pastu ader la minah bertiga ni nak dok feeling2 pulaks,,,,,
*muntah hijau*






kikikiki,,,,,








teeettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
*baldi baldi baldi*
;p





congrats mimi & hakim!
:)
moga kekal bahagia ke akhir hayat,,,
insyaAllah,,,
AMin




:)




Saturday, September 17, 2011

:: Vudus,,,, tak pandai nak berlakon,,, kan dah ada yang hampir2 tahu,,, ish ish ::

:: Open House Umah Kak Mas ::

16 September 2011



Assalamualaikum,,,,, :)



Aritu ader dapat jemputan ntok open houze kak mas,,, kak mas ni opismate time kat UKMP dulu,, rasenyer mmg every year kak mas akan wat umah terbuka :) Alhamdulillah,,, murah rezeki kak mas,,,, yang terbaru,, husband kak mas pon dah naek pangkat,,, tahniah :)



yang best nyer kalo open hze kak mas ni kan,,, macam2 makanan ader,,, hehehe,,,, very da very looiikkkkeeeeeeeeeee :)


ni yang sempat aku snap,,, hehehhee... memula makan laksa ngan spageti tapi kyusuk sangat makan sampai lupe nak amek gambo,,,,
T__________T

oh ya,,, ader nasi ayam gak,,, ade nasi berlauk,, cupcakes,,, kueh mueh,,,trifle,, ape lagi ek???? pendek kata,, macam2 ader...
;p


ni 4 orang geng RA sengal yang berkesempatan nak mai,,,,
yang laen ade hal masing2,,,
takpe2,,, aku makankan ntok korang yer,,,
heheheheheeee...


hurmmmm,,, kitorang ni memang dah lame tak jumpa,,,, makan tahun jugaks ler,,, yang memang tak leh tahan,,,, budak jejaka berdua ni cakap aku macam dah kawen anak 1,,,,, gggrrrrrrrrrrrrrr,,,,, isshhhhhhhhhhhhhh,,,, mencikkk mencikkkk,,,,, tensi mak tau tokkk,,,,,, memang nak kena korang ni,,, huhuhu'
T______________________T


like like like
:)



meh nak tepek gambar beramai2 seketul

thanks kak mas,,,,
tahun depan jemput la lagi yer,,,,
hehehehheehe




bubbye!


:)






:: Jamuan Raya Perdana UiTM Melaka ::



15 September 2011



Yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,,,, arini ade jamuan raya kat KAG,,, tapi aku tak join sebab ade kelas kol 10.30 sampai 12.30... jamuan tu pon abes kol 1pm kalau ikot tentatif,,, so memang tak sempat la kan nak tembak sana,,,


Tahun ni dorang macam ade booth2,,, ikot fakulti,,, pastu FSKM sediakan buah-buahan,,,, dorang provide buah betik + honeydew,,, pastu yang tukang potong nyer lecturer2 muda lagi ayu,,, hehehee,,, sowi la beb,,, tak sempat nak nolong motong skali,,,, nak gerak g KBM,,, hehehhee...
dorang siap bagi bekal lagi ntok bawak g keje,,,,,
masyyyeehhhhhhhhhhhhhhhh
:)


wuaahhhh,,, kak fad bawak makanan la today,,,, i looiikkeeeeeeee,,,, hehehe,,, senonyer malam tadi die ade wat open house,,, tapi aku tak pat nak datang,,,, kempunan wooo nasi beriani,,,, seb bek kak fad bawak,,, pastu dok dalam bilik tak menahan bau sodap,,, den pon ape lagi,, makan la dulu,,,, hehehee,,, lagipon kak fad memang dah soh makan dulu sebab kelas start 10.30,,,, yang lain2 dijemput makan kol 10.... boleh la layan makan sambil2 tengok slide ape nak ajar jap g
:)


hahahhaha,,, ni paling tak leh blllaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh,,,,,, macam biasa,,,, dapat mms panas dari kak ila,,,, bergambor ngan Dato Rektor,,,,,
caption kat mms tu....
"Ko ade???"


ppeerrggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.................



petang tuh konvoi balik umah,,,, 3 kereta BLM,,, hehehe,,, hijau ader,, hitam ader,, silver pon ader,,,,
time ni kitorang benti kat RnR Somban makan2,,,
ader orang lapoorrrr
;)





Friday, September 16, 2011

:: Makan-makan kat umah Geng APB ::








Lepas rayer kat alai,, kitorang gerak ke alor gajah balik,,, g umah geng2 APB lak,,, dorang ader wat makan2,,, rajin korang masak,,, hehehehe :)

ada spageti,, ayam goreng,,, begedil sedap,,, meatball,,,kopok,,, trifle,,,,
:)


kitorang memang jenis sempoi jer,,,,
alas surat kaba lama pon jalan,,,
kikiki

amad,,, ke bawah lagi weh muka ko tuh biar cecah lantai,,,
hahahhaa
amenda la yang kak ila tak puas ati tuh kan,,,,. hehehehehe


senyuumm penattt~~~

kesiiiaannnn,,, dah macam anak-anak terbuang kena halau dok kat sudut,,,,,
padahal tuan umah...
;p



okaayyyy,, jom amek gambar kenang-kenangan,,,
bak kata dorang,,,
gambar rayer
:)

mule2 kena lah sopaaannnnn jer tegakkkk skema masing2 kan,,,
;p
yang blakang tu jer terkecuali
;p


formal lagiikkkkkkkk....





lepas tuh??? ko ingat dorang ni nak menegak jer,,, kompom ler idookkkkk,,,,
kikikiki...
pelan pelan kayuh dulu weh,,,

peace
(^_^)v


lepas tuh dok soh nembak2 plak,,,,
merata la korang shoot weh..
;p

tak jadi,, tak jadi,,,
hahahahahaha
muke terkejut,,,,
tapi si mira macam tak jadi jer,,, amad lak macam nak tutup mulup MENGUAP...
;p

shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...............
flying kiss.,,,.. kak ila hilang dalam gambar ni sebab terduduk kat blakang sebab tak menahan nengok si amad ni ha...
;p

aku siyes tatau ape masalah budak berdua kat depan skali ni ha,,,, hahahaha,,,,
;p

mata ke depan,,, tangan di bahu
(yang blakang ajer yer...)
T_____________________T


okay,,, part ni klaka,,,, sumerang nak dok blaja cane dija wat style die pakai 'spec'
hehehee

eloookkk sanggaatttt ler tuh prangai masing2,,,, aku pon tak pasan bile masa ntah kena snap,,, hehehheee
fagha tak lepas2 nak buat,,,, mira edora da macam korek idong,,, mida dah hilang di balik daku,,, aiisshhhh,,, nampak sangat aku boleh meng-cover hang mida,,, heheheheh,, kak ila syok sendiri kat tengah2,,, naeman ca alif cat,,,, amad paling tak sopaannnn,,,, ;p
heheheheh














hasilnyer???????

tadddaaaaaaaaaaaaaa.....
;p


hehehheeh
bye!
hepi rayer
:)

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails