Saturday, August 27, 2011

:: Iftar - Day 25 @ Kedai Makan Pak Cik Keni ::



25 August 2011


wuaahh,,, arini punyer iftar lagi meriah sebab bergabung dengan tuan tanah kasa height + A Famosa,,, hehehehe.... Macam biasa,,, gerak petang lepas abes kelas 6.30.... kali nih berkumpul kat kasa height,,,, naek kete kakak chanteque mida,,, hehehe,,,, terase laen weh,,, maklum la,, baru tukar tayar baru,,, ahakkss~~



Meja memang dah booking siap2 sebab takut penuh,, tu pon kitorang memang dah agak akan makan lewat sebab gerak lambat,,, so,, lepas order,,, gilir2 solat maghrib,,, tu pon still makanan lom sampai lagi,,, yang bebudak laki kena dera belikan tiket movie,,, kesian seyh dorang kena menapak dari MP ke DP,,, kikikiki,,, nasseeebbbbbbb badannnn la jawabnyer ;p


oh ya,, susunan gambar atas ni according to bowling's team,,, hehehe,,,, siap main cabut undi,,, tak tahaaannnnnn~~~~~

muke tak puas hati kak yong sebab kena order side dish yang laen sebab fruit salad dah abes
;p
adek yang mithali,,, wakaka,,,, siap tolong pakaikan handy plast lagi yoouuu,,,, aaawwwwwww
;p
tangan den cedera melecet sikit wo,,,, sebab tu penyumbang kepada kekalahan,,,,
ecececeyyyy,,, dah memang juara longkang lagi mau cakap manyak ka????
kikiki
;p
nie kak yong kite,,,,
die tuan umah kite jugeekksss
;p

name manje DJ,,,
giler ah,, terasa macam raksasa jer diri sbla dj..
kikiki
;p
ni plak huda,,,
seb bek tak terasa macam raksasa,,,
hehehee
;p



oh ya,, gambar time maen bowling ngan gambar team ade kat kamera fagha,,, tak dan nak transfer aritu,,, ade orang tu tak sabau nak soh upload gambo konon-konon champion die,,,,hehehe,,,, sabau yer kak ;p



lepas bowling,,, kitorang bergegas ke DP,,, peehhh,,, word 'bergegas' tu memang tak leh blah.... movie stat kol 11.50 pm... dari Mp jer time tu dah nak kol 11.40,,,, memang macam kial-kial la kan nak gerak,,,, seb bek sempat sampai,,,, kitorang tengok final destination 5,,,, tak de nak takot sangat sebab aku dok tengah,,, hahaha!



abes movie,,, tros sahur kat warung area taman sri bayu tuh,, skali ngan geng geng APB,,, sebab time on da way balik tu,,, nampak kete dorang,, alang2,,, ajak sahur sama2... aku time nak sahur tu macam nak layu dah weh,,,, ntah kol bape ntah baru sampai umah,,, dalam 3 lebey ade kot,,, huhuhu,,,, memang wiken ni aku siyes tak cukup tido wa cakap sama lu,,,, wajib qada time kat umah nnt
;p





Friday, August 26, 2011

:: Pre-Aidilfitri Photoshoot ::

tadaaaaaaaaaaa~~~
tatap lah pics ni dulu yer,,,
ala-ala teaser giteeww
konon2 rayer la ni kan
;p




Thursday, August 25, 2011

:: Sahur Sahur Sahur ::




25 ogos 2011


kol 4 lebey dah dapat kol dari pak naem ntok bangun sahur,,, oh ya,, ni kali kedua aku sahur kat luar... first time time tahun 2009,,,, wuaahhh,,,, giler lama,,, hehehehee,,,, hurrmm,,,,, aku dah set jam senonyer pagi ni,, tapi tak terbangun,,, hehehe,,, almaklum la,,, tido pon dah lewat,,, huhuhu.... aku pon kejut la si fagha,,, mira malam tadi dah slamat naek bas nak balik ganu,,, pas bersiap,,, tros g kfc,, kononnya nak sahur sana jer,,, tapi biler masuk,,, orang yang brator takde la ramai sangat,,, pastu bukak 1 kaunter jer,, yang tak leh blah,,, ko la amek order,, ko la yang buat semua keje,, pekerja yang aku nampak sorang jer dalam kefsi tu,,, huhuhu,,, tros tukar plan sebab lambat gileeerrrr ,,, ingatkan nak makan sebelah kedai naiman,,, biler sampai jer,,, dorang dah kemas2 meja nak tutup,,, ah sudaahhH~~ nak dekat kol 5 dah ni,,, naiman pon dah nak bungkus jugak,,, last2 kitorang pergi kedai yang before jambatan dekat2 ngan kedai asam pedas tuh,,, seb bek la boleh order lagi :)



naaaahhhhhh,,, mahal ni,,, tengok ler muke sembab masing2 yang baru bangun tidooozzzzzz
;p










:: Iftar - Day 24 ::

turn team kasa height plak masak,,,
ketua chef si fagha tu ha,,, pastu siap buat kueh onde2,,,
tapi gambar tu tak jadi la plak,,,
bayangkan je la kueh hijau bulat2 yang ade gule melake tu yer..
;p


eh eh,, tapi kitorang bukan buke ngan ni jer,,, ader menu lain gak yang geng sutera indah ngan geng ayer paabas beli,,, ader ayam goreng berempah,,, daging masak itam,,,, menu air jer dah menimbun nimbum sampai kena second round pas terawikh...
;p



:: Iftar - Day 22 @ Medan Ikan Bakar Sabak Awor ::








Date: 22 August 2011
Venue: Medan Ikan Bakar Sabak Awor




Perrrgghhhhhhh,,, bebudak ni kan,,,, rajin tol nak berjalan,,,, i follow ajer,,,, hehehheee,,,, tempat nak berbuka malam ni ada 2 pilihan,,,, sama ada ikan bakar kat umbai atau kat muar,,,,, decide punyer decide,,, kitorang g yang kat muar ,,, lagipun paez sorang jer yang tau jalan,,, pasni die dah xde dah,,, kalau umbai lenkali pon bole pergi,,, hehee,,,,



memula buke ringan2 jer kat umah kak ila,,,, pastu baru gerak g muar,,,, perrghhhh,,, memang terase jaoh nau ler on da way tu sebab macam tak nampak hala tuju,,,, dengan 'GPS' si paez ni macam btol ker tak btol ntah,,, kejap kiri,, kejap kanan,,, pastu pusing tempat yang sama,,,, kakakaka,,,, biler orang ugut belanja,,,, tros kial2 nak carikkkk ;p




Alhamdulillah,,,, sampai jugak tempat nak dituju,,,, kitorang pilih yang nombor 9,, paez cakap if nak try,,, nbo 9 ngan 10 sodap gak,,, harga pon memang berbaloi2,,, murah jugakss :)



penuh weh meja,,,
hohohho,,, seb bek habesss makan...
kitorang order kerang bakar,,, kailan ikan masin,, ikan pari sambal... ikan masak stim,,ikan 3 rase,,, sotong goreng tepung,,, kepah ke kupang ntah masak sambal,,, udang masak sambal,,,
air lak masing2 nyer taste
:)
harga???
dalam rm160,,,,
kire murah la kot sebab amek macam2
:)


8 orang sumbat masuk alza :)
pasni tak cukup korum dah,,, tinggal 7 jek,,

nak dekat kol 10 malam baru la kitorang makan,,,,,
patot ler licin,,, dah lewat,, masing2 ngah laporr,,,
hehehee


before berambos,,,, wajib wooo amek gambo kat depan ni ha,,,,
kalau nak soh aku bawak tunjuk jalan g tempat ni,,,, mintak maap ler,,, kompem aku tak ingat jalan,,, dah malam,,,, tak bape nak nampak,,,,pusing2 time nak pergi,,,huhuhuhu,,,,
T_____________________T





okay,,,,,



wassalam



(^_^)











:: MAri Melawat Paiz di IkaZ





Date:22 August 2011
Venue: Ikaz


Hohohoooo,,,, time ni ujan lebat bangat,,, tapi kitorang gagah gak g ikaz,,, senonyer konon-kononnya nak wat surprise la kan time paiz nak present kat consultants pasal projek yang die jadi RA nih,, bia die terkejut tengok kitorang datang ramai2 sekampung se-alza,,, sebab pagi tuh kitorang g bilik Dr Halim,,, risik2 pasal projek yang ngah jalan ni,,, pastu die jemput datang ntok tengok presentation paiz pasal pojek ni,,,sudahnya,,, kitorang yang disurprisekan,,, kakakaka,,, faiz cakap tunda besoknya kol 2.30 pm... cciiiissssssssssssssss ;p.. terkena den


alang2 ngah hujan,,, pastu sumerang lak takde kelas,,, dok la kejap kat ikaz ni,,,, sambil2 tu mida ngan paiz berdiskusi kejap pasal data jadah pojek ni,,,

macam biasee,,,,, snap tetap snapppp
;p


perrrrgghhhhh,,,, tak boleh belahhh,, kyusyukkk tol korang berdiskusi kan,,,, semmppuuuuuttttttttttttt,,,,, hehehehehee... gud gud,,,
(^_^)





yang ni lagi tak boleh blah,,,,








model IKAZ yang baru,,,,,











dah bersedia????









tapi,,,,,






kalau semput jangan salah kan aku,,,,







kikiki,,,







tadaaaaaaaaaaaaa......
hambek kau~~


muntah hijau 1 baldi plzzzzz



T____________________T







:: Mahkota Parade + Mekdi ::




Date: 15 Ogos 2011



ehem ehem,,, backdated kejap... sbb gambar nih dari kamera abg amir,,, heheee,,,, aritu time abg amir husband kesayangan kak ila datang,, malam tuh kitorang g MP jap,,,, gambo ade banyak,,, tapi aku gabungkan ajer la yer :)

macam biase,,,, aku lah antara yang tercorot + juara longkang
;p




then kitorang g mekdi plak,,, konon2nyer bersahur skali ler tuh :)



setel....
jom balik tidddooooooorrrrrrrrrrrrrrr



:)


so long







:: AGM AQS & Majlis Berbuka Puasa ::



Date : 21 Ogos 2011
Venue : Dewan Syahbandar



Hohohoho,,, arini berbuka kat kampung dulu,,, ngan puan ngan pakcik,,, beli sket2 kat bazar alor gajah,, then baru gerak balik kampung,,, makan cepat2,,, pastu basuh membasuh,,, pastu maghrib,,, pastu bersiap,,, tros shoot UiTM,,,, dewan syahbandar,,, seb bek mida roger,,, sebab aku mati2 ingat kat dewan bendahara,,, hahahaha ;p



Nak g AGM ni tak wajib pon,,, tapi kitorang saje nak involve :) aku sampai2 jer dorang dah start,,, ngah nyanyi lagu time tuh,,, seb bek kat pintu luar ader wahida,,, ader gak kawan nak masuk dewan same2,, hehehee ;p

(^_^)

tak tahan tuuuuuuuuuuuuuu,,, pinggan daia,,, kau ader????
kikikiki,,,
wa amek portion sikit jer sebab dah kenyang buke kat kampung
hohoho
ni antara students yang wat persembahan

pastu nak umumkan MPP yang baru,,,,
gambar blah bawah tu mantan MPP ngan yang da new one,,,


depan umah kak ila..



lepas event,,, tros chow,,, g umah kak ila,,, baru balik ngan abg amir,,, ajak makan kueh ape ek,, lupe daaa,,, kuih tepung bungkus kalo tak silap,,,

;p



Sunday, August 21, 2011

:: Iftar Perdana 2011 - Masjid al-Hikmah ::


20 Ogos 2011


Lepas asar,,,, dalam kol 5.10... gerak g melaka balik,,, sebab ada iftar perdana ngan Datuk,,, sampai jer umah.. ingatkan nak kemas sket2,,, tapi tak sempat,,, sebabnya,, terkejut jer bile masuk bilik,, kat lantai penuh ngan kaca dah pecah2,,, huhuhhu,,, ayoyo,,,, jam dinding wa jatuh woiii,,, sayang jer,,, abes pecah kat skrin dier tuh,,,, tapi seb bek jam tuh leh guna lagi,,, dalam dok nak sapu kaca2 tuh,,, tak pasan ade kaca kat kaki,,, darahhhhhh sudahhhh jari kaki den :(
setel sapu2 sumer,,, bersiap jap pakai baju kurung,,, tibai amek jer mana yang dah gosok coz nak iron dah tak sempat dah,,, then tros heading to umah mida...

muke penat,,,
T_________________T

ni wahida,,, member mida ...
lecturer FSKM kat sini jugak
:)

1 meja ni ntok 5 orang,,,,
syyyoookkkk la aku meratah lauk,,,
kikikikikiki
;p


buurrrppppppppppp..... Alhamdulillah,,,
hehehehee
(^_^)


:: Bilik Post-Grad ::





19 Ogos 2011



Aku amek coti arini,,, sebab nak g shah alam,,, nak setelkan pasal elaun tuntutan tesis,,, chow dari umah dalam kol 10 pagi,,, tros ke pejabat sumber manusia kat menara tuh,,, nak amek borang under KPT,,, pastu tembak fakulti plak,,, sebab nak kena amek sign dekan ntok pengesahan segala dokumen bagai tuh,,, transkrip ngan surat senat,,,, tapi,,,,, dekan lak takde,,, g umrah,,, minggu depan baru balik,,,, PA dekan gtau boleh mintak sign timbalan die,,, tapi time tuh tengah meeting,,, kena tunggu petang kang .... hohoho,,, so,,, aku pon tatau nak g mana,,,, lepak kat lab jer la.... giler menyangap aku rase,,, sebab sorang2,,, pastu dok ngadap pc jer maen tenet sampai lebam buhsaaannnnnnnn..............

T_______T




Skang kan coti sem,,, perrgghhh,,, macam tak caya lak masuk lab tuh takde orang,,, kakakaka,,, slalu ader jer yang ngah buat keje,,, stadi,,, dll.... tak caya??? meh nengok,,, ehhehee ;p
























dan,,,,,,,,,,,,,
ni yang best ni......
tempat paling best takyah rebut2 nak tunggu queue adalah.......................

haruslah tempat ada pc nih ha....
kakakakakaaa
;p







:: Kata-kata Profesor Ungku Aziz ::



Friday, August 19, 2011

:: Iftar - Day 18 @ Doll Seafood ::







18 Ogos 2011



Dalam kol 4 lebey,,, wa tros tembak kajang dari kasa height,,, memula balik umah dulu,,, mandi jap,, rehat2 jap,, then baru g umah mayam,,, gerak same2,, den tatau jalan,,, hehehehe,,, sampai2 jer doll seafood,,, mereka2 yang tersayang dah pon sampai,,, kikikiki,,, ;p
Bukan senang wooooo nak berkumpul 7 orang,, al-maklum ler,, masing2 bz,, pastu ader yang dah kawen,,, so,,, bile dah jumpa date yang seswai,, wajib wooo gather together,,, hehehee,,,,



menu iftar ntok hari ni... memula rase macam sikit,,, skali,,,, amek kau,, tak bape nak abes pon,, puas lah dok ratah2,,, heheheee... yang spesel skali,, gambar atas skali yang dok tengah2 tu,,, fana yang bawak weh,,,, peerrgghhhhhhhhhhhhhhh,,,,
kikikikiki
;p


pinggan den
:)

kesayangan,,, aiyaarrkk,,, terkecik plak,,, takpe,,takpe,, bole klik gambar ntok enlarge
:)


time lepas solat maghrib,,, fana edarkan kad raya plak,,, hehe,, toce toce weh!! U're da first one,,, hahahaha,, trimas! yang tak leh blah,, siap seal bagai,, soh baca kat umah
;p







Lepas setel kat doll seafood,,, ngeteh jap kat mekdi,,, hehehee,,, pastu terjumpa sorang lagi member skola dulu,, razia murni :)




okay,,,,
joomm pulang
:)












:: Ayat Cam Best ::



"Apa guna jadi lelaki KACAK, kalau baca Quran pun merangkak-rangkak . Apa guna jadi perempuan CANTIK, kalau Pukul 12.00 T.Hari pun tak celik-celik . Apa guna umur BESAR PANJANG, kalau Fardhu Ain Asas pun lintang pukang . Apa guna Allah bagi HIDAYAH, kalau nak SOLAT pun sikit punya PAYAH . Apa guna jadi MANUSIA, kalau umur Allah bagi kita SIA-SIA . Apa guna HARTA MELIMPAH, kalau nak hulur kepada yg memerlukan pun SUSAH . Apa guna pangkat BESAR, kubur dah dekat pun masih tak SEDAR."

:: Bersama Kesayangan ::



Assalamualaikum :)

At Kajang now,,,, smalam ber-iftar dengan kesayangan-kesayangan seperti di atas,,, hehehe,,, wa tembak kajang dari melaka woooo,,, seb bek arini amek cooti,,, kalo tak,,, kompem finger tec lewat kat melaka,,, hehehe,,, kasi taruk 1 gambar dulu,,, nanti wa update balik :)




Salam :)





Thursday, August 18, 2011

:: Teka Teki Kuih Raya ::




Kuih pling gangster= Lompat Tikam

Kuih pling sexy= Puteri Mandi

Kuih pling keji= Taik Itik

Kuih bajet cute= Cek Mek Molek

Kuih utk awet muda= Seri Muka

Kuih paling alim= Kuih Ketayap

Kuih pnyakit laki kronik= Batang Buruk

Kuih suka pukul= Kuih Lompang

Kuih dlm zoo= Badak Berendam

Kuih utk Sam Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt

Kuih yg bangun sendiri= Kuih Bangkit

Kuih org x mandi= Kuih Bau-lu

Kuih paling tenteram= Kuih Makmur

Kuih paling lembap= Kuih Siput




Monday, August 15, 2011

:: Fuuhhyoooo,,, kena sound seyh ::









.........................................................




T___________________T





serupa macam kata Datuk pagi tadi,,,,
"dah baling batu,, pastu sembunyi tangan"






terbaaheeeekkkkkkkk






Sunday, August 14, 2011

:: Hoyeeaahhhh,,, dah ada purse baru ::




Assalamualaikum,,,,, meh nak share sket,,,, aku nih bangsa yang kalau pakai barang,,, memang tunggu jahanam,, atau tunggu ade mood,,, baru nak tukar baru,,, heeheeee,,, bak kata orang,,, baru berbaloi2 berbelanja,,, kahkahkah,,,, sengaalll~~~




Al-kisah,,,, purse aku nih memang dah berzaman sangat sangat sangat,,, dah gabak gilooosss,,,, kalau ko campak tengah jalan pon,,, even ada berkepuk2 duit pon kat dalam tu,,, orang macam buat tak nampak jer,, wat dono jer,,, wat tak kesah,,,, sebab memang dah burookss sangat2,,, macam purse baru lepas kena rompak,,, hehehehe,,,, tapi aku chill jer,,, pakai jugak,,, kena gelak ngan kengkawan pon aku wat bodo jer,,, hahahaha,,,,, gasaaaakkkkkkk,,,, bukan tak pernah nak carik yang baru,, cuma lom ader yang berkenan,,, kata nak pakai lama,,, kena lah sevey2 banyak2 kali,,, hahaha,,, mira kalau baca statement aku nih mesti rase nak bom tuan tanah.,,,
^___________________*



nak tengok purse lama aku????? hahahaha,,,, meh meh,,,,, kutuk la kalo nak ngutuk pon,,,, hehehehehehee ,,, apa ada hal,,,, ;p





tadaaaaaaaaaaa,,,,, hahaha,, memang gigih bertahan chillex jer aku pakai,,,
terburai sana sini,,,
hantam sajalah...
;p

ni yang the other side,,,
macam tarzan pakai cawat compang camping jer aku nengok,,,
kekekekkee





eh eh,,,,
nanti dulu,,,,
aku dah beli yang baru dah,,,,,
kikikiki,,,,,







ready?????





pasni korang dah takleh nak gelakkan aku da,,,,








hohohohoho~~~~










lalalalalalalala~~~








ehem-ehem,,,,
hitam tetap di hati,,,
kekekkekeke




(^_^)




oh ya,,, pakej nih,,, dah beli perfume kete baru jugak,, yang lama tuh dah abes sudah,,, keras sudah gel nyer,,,, wa kirim kat ayoi belikan
:)


okayy,,,



wassalammmm




^___________^






Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails