Thursday, April 28, 2011

:: MAri Baca,,, Piring ASTRO mengadap Mana??? ::



Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada 'piring para bola' untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?



KENAPA BEGITU? Mudah saja jawapannya Mekah adalah pusat bumi. Sama ada percaya atau tidak jawapannya mudah ditemui semasa kali pertama Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969. Di dalam satu temu bual di stesen TV Al Majid, Arab Saudi, Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir mengulas, angkawasan pertama itu telah membuktikan, Mekah adalah pusat bumi.



Katanya ia telah dibuktikan secara saintifik semasa Neil Armstrong di dalam perjalanan ke bulan. Ketika itu dia berjaya mengesan satu radiasi yang dipancarkan dari bumi. Radiasi itu di dalam gelombang pendek. Situasi itu sesuatu yang pelik dan mereka cuba mencari jawapan dan membuat penelitian. Akhirnya mereka berjaya mengesan bahawa radiasi itu dipancarkan dari Mekah atau secara tepatnya dari Kaabah.

"Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila Armstrong menjejakkan kaki ke bulan, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menhubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat.



"Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.



Hal sedemikian katanya, turut memberi kesan pada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan.



"Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tusi badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini," jelasnya



Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di "Centre of the earth". Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini.



Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik. Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah... Bagi yang bukan Islam kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini..



Neil Amstrong telah membuktikan bahawa kota Mekah adalah pusat dari planet Bumi. Fakta ini telah di diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah.



Ketika Neil Amstrong untuk pertama kalinya melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, dia berkata, “Planet Bumi ternyata menggantung di area yang sangat gelap, siapa yang menggantungnya?.”



Para astronot telah menemukan bahwa planet Bumi itu mengeluarkan suatu radiasi, secara rasmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayang nya 21 hari kemudian website tersebut ghaib yang sepertinya ada alasan tersembunyi dibalik penghapusan website tersebut.



Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Ka’Bah. Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berujung), hal ini terbuktikan ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih berlanjut terus. Para peneliti Muslim mempercayai bahwa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Ka’Bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat.



Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu area yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, ertinya apabila kita mengeluarkan kompas di kawasan tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali karena daya tarik yang sama besarnya antara kedua kutub.



Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sehat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan graviti. Oleh sebab itulah ketika kita mengelilingi Ka’Bah, maka seakan-akan diri kita di-charged ulang oleh suatu energi(kuasa) misterius(misteri) dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah.



Penelitian lainnya mengungkapkan bahwa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga mengembang dalam air. Di sebuah musium di negara Inggris, ada tiga buah potongan batu tersebut (dari Ka’Bah) dan pihak muzium juga mengatakan bahawa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem tata surya kita.



* : artikel ini diambil dan disalin dari email2 yg berkeliaran di net...
kredit untuk penulis asal...& kredit to ephol




:: Birthday + besday + hari jadi ::

Assalamualaikum,,,, and,,, good day peeps ;)


Ingat entri aku dulu pasal besday anak sedara aku kat putrajaya??? refer sini ;)


kenapa tajuk entri ni :: Birthday + besday + hari jadi ::????


sebab 3 orang serentak celeb ;)


Kan aku tak amek gambar aritu,, so,, smalam kazen aku dah upload kat fesbuk,, so aku dengan bangganya dah curik gambo2 tu,, hehehe,,, jom layaann ;)


atok adam
:)

ammar & adam

woi, tepi sket,,
hehe
oh ya,, mereka sebaya,,
beza sebulan if tak silap
:)




tu diaaaaa,,,,,
sesi dok sepah2 kulit kacang kat atas karpet,,
baguusss sangat la tuh,,,
kesian tuan umah nak kena kemas nnt
;p


oh ya,, tiga2 ni sebaya,,,
tapi sorang pangkat pakcik
;p


teleng jangan tak teleng
;p





Monday, April 25, 2011

:: Kau Ader??? ::

Assalamualaikum semua,,,
and,,,,, harap korang semua sehat2 belaka ;)


Skang nih ngah musim orang nak peksa,,, musim final exam,,, good luck yer kat korang semua,, harap leh jawab dengan tenang dan mudah,, insyaAllah ,,, Amin,,,


First paper aku da lepas,,, jumaat lepas,,, logictics management,,, ada jer yang tak pat jawab,,, aku bia kosong jer,,, huhuhu,, sebabnya memang tak stadi part tu,, so,, tu mmg risiko aku la kan,,, tawakal je la,,, hehe,,,


btw,, aku bukan nak stori pasal tu,, tapi nak citer pasal thesis aku,, hohoho,,, jumaat time exam tu,, fon aku boh bawah meja,,, tak off pon,, aku silent jer,,, skali tgh2 nak jawab exam tuh,, terasa la vibrate-nyer,,, tapi takkan la nak baca msg time tuh kan,,, lepas setel exam,, baru aku baca,,,, satu tu dari yana masam,, wish good luck,,,satu lagi,,, dari someone spesel,,, hahaha,,, dari SV dowh,,, amek kau! nak tau ape bunyi msg nyer??? meh aku share,,, hehehehe


"Hallo, tak rindu kat saya ker? Mana report? Paling lewat Monday. Kalau tak ada aku cari sampai lubang cacing"


hahaha,,, see,,,see,,,, giler hebat kan SV aku bagi msg camtuh,,, KAU ADER????,,, heheheh,,,amek kau,, haha,, 1st skali yang aku buat lepas dapat msg tu, dok gelak sorang2,,, padahal dalam kepala dah serabut dah pikir,, mampuih la den,, tak siap lagi nih,,, so,,, sabtu ahad lepas mmg aku fokus kat thesis jer la,,, sebab nak kena anta arini kan,,, Alhamdulillah siap jugak even tak perfect sangat,,,, tu pon kol 7 pagi baru aku boleh tido. kol 8 bangun balik,, mandi,, siap2,, gerak g shah alam,,,, memang gelong la kepala aku,,, hohoho,,, padan muka kat diri sendiri,,, so,, tadi time jmp,,, Dr R cakap sok nak pulang balik lepas die baca,,, then baru la aku leh submit yang betol punyer jumaat ni kat ketua program,,, harap2 semuanya ok,, insyaAllah,,,,



balik dari shah alam tadi,, tros tumbang aku atas katil,,, tak sedar langsung weh,,, sampai la dapat phone kol dari yana,, tu pon aku cam mamai2,,, boleh plak aku ingat time tu ari sabtu,,,giler senget mereng,, memang sah2 tak cukup rehat aku nih,,, huhuhu,,,



Malam ni nak sambung stadi SM plak,,, ada 7 bab,,, pastu ada LR jugak,,, tatau la sempat ke tak,,, mana yang boleh je la kot,, kang sumbat byk2 masuk dalam kepala otak,, bengong lak jadinya,,,, kalau tak,, memang menggoreng la kot aku time exam nanti,,, hehehe,,, ;p



Oh ya,,, nak share sket,,, ni memang aku perasan la sejak sem 1,,, kalau dalam kelas,,, nak dok depan,,, tapi kalo time exam,, mesti nak amek port blakang2,, hahaha,,, aku memang gitu dowh,, kalau exam mesti kena ada orang kat depan aku,, leh tengok pemandangan,,, kalau tak da orang,, rasa macam tak best nak menjawab soalan tuh,,, kikiiki... tapi kadang tuh kalau ada orang kat depan boleh psyko jugak sebenarnya,,, nak2 die dah jawab page sebelah,, aku lak baru kial2 kat 1st page,,, ;p



hehehe,, penat dah bebel,,,, nanti aku share stori lagi yer,,,, lepas abes sumer ni,, memang aku nak qada tido abes-abesan,,hehehe,,,,memang tak sabar ;p




Wassalam





Chow







Friday, April 22, 2011

:: Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya ::



1: Wajah yang cantik – solat subuh

2: Duit yang banyak – solat zohor

3: Kesihatan yang baik – solat asar

4: Anak2 yg cerdik dan berjaya – solat maghrib

5: Tidur yang nyenyak tanpa ganguan – solat isyak



Senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari.



Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak .




Tuesday, April 19, 2011

:: Mengapa wanita Islam mesti menutup aurat terutama memakai tudung? ::




Islam mewajibkan umahnya menutup aurat. Kewajipan seperti ini seperti mana yang terakam dalam surah an-Nur ayat ke 31 yang bermaksud:

"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya"


Pernah terjadi suatu kisah yang menceritakan tentang seorang gadis bukan Islam yang sangat terpikat dan mengagumi Islam. Dia juga sudah boleh memahami dan menerima segala-galanya tentang Islam kecuali satu perkara.


Mengapa wanita Islam mesti menutup aurat terutama memakai tudung?

Sudah banyak orang yang ditanya oleh gadis itu termasuk ustaz-ustaz dan orang Islam lainnya. Namun dia masih belum dapat berpuas hati dengan jawapan-jawapan mereka semua.


Pada suatu hari, kawan gadis itu telah membawanya berjumpa dengan seorang ustaz pula. Pada mulaya dia agak keberatan.


“Rasanya, sama sahaja jawapan daripada ustaz-ustaz itu. Tidak payahlah kita pergi membuang masa kita dengan menemui mereka.”


Kawannya yang sudah Islam itu terus memujuk, “Cubalah dahulu sahabat, bukan salah kita mencuba. Thomas Edison dan Kapten Fried juga hanya berjaya setelah ribuan kali percubaannya.”


“Tapi ini soal agama? Aku yakin Tuhan punyai sebab mengapa hanya wanita Islam sahaja yang diperlukan menutup keseluruhan badan kecuali wajah dan kedua tapak tangan. Manakala aurat lelaki hanya dari pusat ke lutut. Pasti ada sebabnya, tapi nampaknya orang Islam sendiri pun kurang mengerti.”


“Engkau perli aku ya?” Kawannya itu mencebik. Dia buat tidak endah. Kawannya mengalah, terus memujuk.


“Baiklah, ini yang terakhir. Kalau jawapannya kurang memuaskan hatimu, kita berhenti.” Tiada cara lain untuk memujuk sahabatnya itu melainkan melafazkan janji sebegitu.


Mereka berdua pergi berjumpa dengan ustaz tersebut.


“Maaf ustaz, inilah sahabat yang saya maksudkan tempoh hari. Alhamdulillah dia sudah mempercayai tentang Islam dan isinya. Cuma yang menyekat dirinya daripada melafazkan syahadah ialah kerana dia tidak dapat menerima alasan mengapa Islam menyuruh penganut wanitanya menutup aurat.”


Ustaz muda yang berjanggut sejemput itu tersenyum. Seakan faham dia pada masalah yang menjadi halangan kepada gadis itu.


Sejurus kemudian dia bersuara kepada gadis itu.


“Boleh saya bertanyakan beberapa persoalan dan awak jawap dengan sejujur mungkin?”

“Boleh, tidak ada masalah.” Tingkah si gadis.

“Baiklah, kamu pernah ke pasaraya?”

“Pernah.”

“Pernah masuk ke kedai emas?”

“Pernah.”

“Pernah ke pasar malam?”

“Pernah.”


Ustaz muda itu terdiam sejenak. Lantas menyambung kembali persoalannya.


“Baik, antara tempat-tempat yang saya nyatakan tadi di manakah dipamerkan atau dijual batu permata, intan berlian, emas perak yang mahal-mahal harganya?”

“Tentu sahaja di kedai emas.”

“Bagaimana keadaannya?”

“Diletakkan di para yang cantik untuk pameran, dilindungi cermin yang kukuh dan kalis peluru untuk mengelak dari dikhianati. Bahkan mungkin tersimpan di dalam peti besi bagi tujuan keselamatannya dan hanya boleh dilihat oleh orang-orang tertentu sahaja.”

“Bagaimana pula dengan barangan kemas dari jenis yang sama namun barangan tiruan. Di manakah tempat mereka?”

“Jika yang sebegitu, mudah sahaja dijumpai di tepi-tepi jalan, malah sentiasa terdedah dan tidak ada yang sudi mencurinya kerana kemurahannya itu.”


Mata sahabat gadis itu bersinar, “Ada harapan,” katanya di dalam hati.


Ustaz tersebut segera menerangkan maksud analogi itu.

“Begitulah juga Islam yang sentiasa meletakkan wanita di tempat yang tinggi dan perlu sentiasa terjaga. Kewajipan menutup aurat adalah kerana tubuh badan seorang wanita itu adalah sangat berharga dan suci, mana mungkin kemuliaan dan kesucian seorang wanita itu dipamerkan kepada manusia yang tidak sepatutnya? Ibarat emas permata, intan berlian yang sentiasa terjaga dan dilindungi malah diletakkan di dalam bekas yang cantik dan selamat.”


Gadis berdua itu terpana. Jelas, terang lagi bersuluh. Sahabatnya tidak putus mengucapkan syukur.


Dia berkata, “Jika begitu ustaz, mereka yang tidak menutup aurat ibarat barangan murahan yang dapat dijumpai di tepian jalan, boleh dipegang sesuka hati malah harga sangat murah? Jika begitu, benarlah suruhan Allah untuk wanita menutup aurat sepertimana yang termaktub dalam surah an-Nur ayat ke-31.”


Ustaz itu hanya tersenyum sambil mengangguk.


Dan si gadis itu berkata dengan lancar dan tenang, “Tiada Tuhan melaikan Allah, nabi Muhammad pesuruh Allah.”



kredit to

amir said 7




Monday, April 18, 2011

:: Rasa ::








Apa ko rasa bila kawan baik ko cakap camni kat ko:

"sipolan sipolan ni adalah kawan baik aku yang terbaik yang aku pernah ada"

????

dan "sipolan sipolan" tu adalah bukan ko,,,
tapi kawan baik ko cakap camtuh kat ko....
S.E.N.T.A.P.????



ok, bubbye




Sunday, April 17, 2011

:: Cerita Semester Tiga Saya ::

Assalamualaikum & Ola to all ;)


Diam tak diam,, semalam dah last class ntok sem ni,,, minggu depan da start final,, huhu,, rase macam cepat giler masa berlalu,, wwuuuaaahhhh~~~



Yang paling cipta rekod,,, sem ni langsung tak jejak kaki ke PTAR,, langsung tak berronggeng2 keluar jenjalan dengan classmate,,, pergh,, giler la,,, dan yang paling ajaib,,, skali jer penah wat keje kat laman najib,, tuh pon last week sebab nak prepare ntok slide presentation SM.



Perrrrggghhhhhhh~~~~~



Yang aku paling cuak,, thesis sebenarnya,, huhuhuhu,, risau nak mam~ giler giler punyer risau la wa cakap sama lu,, memang tak tipu,, harap semuanya okay,, doakan aku yer kawan2,,, harap2 sangat ni sem last,, huhu,,,kalau lulus thesis aku tu,, memang dah bersyukur giler,,,, dengan masa yang tak bape nak cukup nih,,, mintak2 sempat,,, insyaAllah,,, Amin,,, cuba jer yang terbaek,,,,



Ayat Dato' paling best dalam kelas semalam:

"Allah akan membantu orang yang membantu dirinya sendiri"


Oh ya,,, ntok kelas SM,, aku jadi class rep,,, harap nya aku dah jalankan tugas dengan sebaek mungkin,,, bagi info2 yang sepatutnya kat classmate,,, thanks korang for everything,, and sorry if anything,,,



Aku amek 2 paper sem ni,, Logistics management & Strategic management,,, ngan thesis yang bernilai 8 jam kredit wookkk,, thesis tuh aku tau memang akan efek kat CGPA punyer,,,, hohoho,,,, janji lulus kira dah cukup baaeekkk punyer,,,


Okay la,,,
gtg,,,,



Pray for me ya korang semua ;)



Wassalam






Thursday, April 14, 2011

:: Salah Orang ::








banyak sebenarnya yang aku blaja dari orang yang salah ni,,,
"rileks la,, belum kiamat lagi,, baru duniawi,,,"
"man man sudah"
menjadi lebih pen-suci,,,

sebabnya kadang2 kawan ko pon takkan cakap pasal keburukan atau kelemahan ko melainkan musuh ko sendiri,,,
so,, dari situ ko boleh sedar dan menjadi yang lebih baek,,,

tu je kot yang aku nak bebel kali ni,,
xdela bebel sangat,,
tak panjang mana pon,,
kepada kamoo,, orang salah yang bergelar jutawan tuh,,
thanks a lot




yang penting aku dah lega lepas cakap semuanya,,,
lepas 1 beban



Moga Allah permudahkan segala urusanku dan rakan-rakanku,,,
sangat cuak nak menghadapi waktu2 hujung bulan ni senonyer,,,,




Till then,,,



Wassalam







Tuesday, April 12, 2011

:: Adik MatLuthfi ::






Assalamualaikum,,,, Hye!
Korang mesti prasan aku ada boh video matluthfi kan,,,
ni ada orang jumpa satu video nih,,,
adek mat,,,
haha,,,
lawak jugak,,,
yang penting loghat kedah memang pekat
;p






Gambar kat bawah ni plak amek dari fanpage dier,,, ada orang jumpa die masuk paper,,, pergghhhhhh,, hebat seyh,, budak pandai,, patot g further study oversea,, hehehe,,, goodluck bro ;)




till then peeps


Adios



(^_^)



:: Happy Birthday Mariam & Parti Bujang Fana:: [Part V - Dah Sampai Menara PJH]








:: Part 5ive ::


Alhamdulillah,,, sampai jugak kat Menara Pjh,,, Ain ditugaskan ntok jemput fana kat atas,,, kitorang gtau fana konon-konon nya datang sebab nak bawak makanan ntok die melantak,,, pastu kitorang yang kat bawah ni kelam kabut tatau nak setting tempat kat mana,, hahaha,,, dok pusing2 area bawah tuh,, skali,,,, amek kau!!! tiang bendera jadi saksi,, hahaha,, memang tak pernah dibuat orang kowt,,, senget~~~

si mamakrazi yana masam menjalankan tugas beliau,,
hahaha

time nih fana tak pasan lagi menda alah kat tiang bendera tuh
hehehe

dah nampak da,,,
hahaha,,,
pastuh cube teka ape jadi???
;p

yeaahhh,,, itu dia,,
budak cengeng menanges
hahahaha
goottcchhaa!!!
=p

sompek lagi,,,
hahaha

dan 2 2 budak atas ni mata merah,,
mungukksss~~~
aku mana bley nengok orang nanges,,
hahahaa

atas ntok mayam,,
bawah ntok ko,,,
haha

alamak,,,
terjatuh plak,,
hahhaa,,,
sebab nak cepat,,
kitorang pakai selotep jer tadi,,,
sengal kan,,
hahahhaa

okay tak??
hehehe

::tiang bendera::

kasi chance la kat ini makcik
;p










sambil2 fana makan tuh,,, aku pon apa lagi,,.membebel la kat fana sebab kena keje ari ahad,,, dan macam biasa,,, menanges lagi budak ni,, hahahhaa,,,, yana boley plak gelak2,,,, senget lu,, hahaha


cian noli dah ngantok,,,,
petang kol 6 nak kena keje da,,
eheehe

dah tak nanges da
haha

itu dia,,,,
mereka mereka yang kelihatan sungguh nyaman dan gumbira setelah melepaskan hajat,,
hehehee
terpancar sekali sinarnya
=)


bagus kan,,,
rajin membetol-betolkan
hehe
thanks weh
;)

lentok lentok,,,
ko bajet kau ella???
huahahahahhaa









Dan kesayangan-kesayangan saya pon mula bergambar-gambar seronok-seronok bersuka suka gumbira-gumbira =)
Laayaaannnnn,,,,












Dahaga weh,, minum jap,,, hahaa,,, gelas yang kitorang guna tadi tak basuh,, so,, alternatifnya,, gunting botol mineral jer buat cawan,,, hahahhaa,,bagos tol korang nih,,, i looiikkeeeee ;)


jom makak kek,,
pilih pilih,,,
;)
aku nak ni,, aku nak tu,,, aku nak nih,,, chop!
haha














Ada orang tuh kena masuk keje balik,, so tak boleh la nak lama-lama,, hehehehe,,,, jom kemas2 =)

tapau la mana yang ada bawak balik opis,,
pastu makan depan bos kau tau!
hahaha



salam-salam before pulang
:)


Time ni nak dekat kol 4 petang,,, ain & noli balik dulu coz noli kena keje,, ain nak tengok anak sedara yang baru lahir,, aku & yana & mayam gerak ke alamanda,,, hehehe,,, tatau nak buat apa,, pastuh tengok jer movie,,, citer DILARANG MASUK,, time beli tiket tuh dah kol 4.25,, movie tuh start kol 4 suku,, seb bek boleh beli lagi tiket kol 4suku tuh,,, lepas movie,,,solat jap,, then g minum2,, lapar la plak wookkk,, hehe,,, g food court jer =)

berasap-asap weh
haha

aku punyer pon,,
haha

mayam makan waffle sebab tak makan yee mee
hehehe





Alhamdulillah,,,, abes gak stori aku pasal party hari jadi dan parti bujang nih,,, hehehehe,,, harap korang berdua happy la yer ngan sumer yang tak seberapa dari kitorang nih,,, hehehe,,, love u both ;)



Kepada yang terlepas dan nak baca stori nih dari part 1,, tekan jer older post kat bawah tuh,, heheheh,,, kalau muntah hijau tak jamin yer,,,
hehehe


Oh ya,,, ada 2 video yang aku nak upload,, stori pasal time nak bukak botol air tuh,,,
pergghhhh,,, amek masa tol,, padahal nak minum jer pon,,,
hahaha


Okay,,


Till then peeps
:)

Thanks coz reading


Adios


Assalamualaikum



Salam Ceria


xoxo


Syetul



♥♥♥






Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails