Thursday, January 20, 2011

:: BREAST KENA TARIK??? ::

Tajuk nak gempak je kan =p




Assalamualaikum semua
:)


1st skali nak mintak maaf dulu kalau ada yang terasa bila baca entri kali ni,,, sekadar renungan bersama :) actually baru pas tengok sikit2 citer MAUT kat astro tadi,, tapi aku takdelah layan sangat,,, tengok kejap2 jer sebab banyak benda nak setel arini,, btw,, besok aku ader presentation ntok final project proposal,, doakan aku boleh present dengan cemerlang dan lancar yer,, amin :)



sebenarnya nak bubuh tajuk entri : SOLAT & TUDUNG...


mula2,, nak citer pasal solat,,, kite kan ISLAM,, makanya solat tu kan tiang agama.. aku memang tak paham kenapa ada yang amek mudah jer pasal solat ni,, kadang2 buat tak reti,, padahal solat tu dari kecik lagi kiter dah blaja,,, aku rase kalo nak kua jenjalan,, ntok orang laki mudah sket kot,, sebab leh g surau kat tempat yang disediakan plus boleh solat terus ngan pakaian yang dorang tengah pakai tu,,, tapi kalau pompuan,, jangan la ngade2 nak bagi alasan,, especially time kua g shopping complex,,,jenjalan,,,cuti-cuti malaysia. Harapnyer takdelah yang terbabas yer bab solat ni. Ada jer surau dalam shopping kompleks tu,, telekung pon ada dorang sediakan,, Kalau takut diri tu "kotor",, sebab kengkadang ada keputihan,, terkencing,,pakai je lah pantiliner,,, kan senang,, sebelum nak solat,, g tukar pantiliner tu,,, mudah je kan :)




lepas tu aku nak share ngan korang sket pasal tudung, tau la rambut tu perhiasan wanita,, tapi kan lagi baik kalau kiter pakai tudung,, tak takut ker nanti kena tarik rambut /kena bakar rambut kiter tu,, nak ker jadi ahli neraka??? huhuhu. aku ni pon bukan lah perfect sangat,, bukan lah baik sangat,, tapi sekadar nak mengingatkan mana yang mampu :) kiter sume kan nak jadi ahli SYURGA :)


lagi satu,, jangan lah nak "mempermainkan" tudung tu yer,, kejap on,, kejap off,, pergi kelas pakai,, keluar jalan2 togel,, balik kampung pakai tudung,, keluar dating ngan pakwe tros tanggal,,, pastu ada jugak yang pakai tudung,, pastu baju ketat,, tudung tak tutup dada,, tak takut ke kat "sana" nanti kalau breast korang tu kena tarik???? huhuhu,,,sorry sangat kalau ada yang terasa,,, tapi,, ni la yang terjadi. rase macam kesian jer biler ada yang cakap tunggu bersedia baru nak pakai tudung,,, huhuhu,,, kalau besok tetiber kiter mati,, sempat ker???


so,,
renung-renungkan,, dan selamat beramal :)


peace,, no war
(^-^)


*pics by courtesy of google
:)



p/s aku tak kesah orang nak cakap aku kolot ke ape pasal entri ni,,,







12 comments:

  1. kamu tak kolot pun.. memang itu kebenarannya.. :)

    ReplyDelete
  2. Ingat mengingati sesama insan.. itu kan lebih baik.. terpulang lah pada insan yang menerimanya..

    pren tak kolot lah.. terima kasih atas peringatan ini..kita hidup d dunia hanya sementara~~

    ReplyDelete
  3. hye amina,,,
    salam perkenalan :)

    yupz,, saya pon nak ingatkan diri saya jugak :)

    masyeh too :)

    ReplyDelete
  4. Salam... As I told u be4, pakai tudung kena tutup dada.... Good3 :-)

    Xde pape yg kolotnye... :-)

    Pada kawan2 yg ada letak pict tudung x sempurna (x tutup ape yg spttnye) kat FB dll, boleh la delete pict tsebut @ edit dulu baru letak... :-)

    Goodluck sok beb!!!!! :-)

    ReplyDelete
  5. Ratu penyokong setia isu ni!!! Tudung, solat, tudung, solat!!! sila amil berat seberat beratnya!!! Tolongla.....

    ReplyDelete
  6. journey of youth : thanks dear :)

    ReplyDelete
  7. Me: yupz,, btw, thanks =)

    goodluck kat ko jugak ntok tesis :)

    ReplyDelete
  8. ratu sulaman :
    terima kasih sebab menyokong tulisan saya yang tidak seberapa :)
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  9. Betul tu. Solat adalah tiang agama n tak sepatutnya di permudah2kan....

    ReplyDelete
  10. yupz,,, harap2 kiter semua cukup solat 5 waktu :)

    ReplyDelete

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails