Tuesday, November 30, 2010

:: Nilai 3 ::

ke nilai 3 semalam,, plannya nak beli langsir umah,, tapi lain yang dibelinya =p gerak dalam sebelas lebey kot,, sampai sana seb bek tak ramai orang,, maklumlah,, ari orang keje,, so,, senang la sket nak cari tempat parking =)



dalam kete,,, on da way nak gerak.

panjang dah rambut budak ni,, rimas den nengoknya~~

merajuk~~
kena paksa gak g
=p



dua gambar kat bawah ni rembat kat kedai ape ntah,, die letak ala2 pelamin kat depan,, tema die black & white. so,, sape yang nak kawen n nak wat tema itam puteh,, leh la amek inspirasi dari sini
=p


pastu singgah kedai jual karpet + tikar,,, terus mau membelinya~~~ haiiyaaaa,, pastu ada jual cermin gak,, seb bek cantik,, harga pon sangat baeekk punyer,, hehehe



kalau korang nak beli tikar @ karpet @ kerusi @ cermin,, leh try kat kedai ni,,, harga die bagi baikkk punyerrr,,, dah survey ngan kedai lain dah
:)



lepas dah abes membeli tu,, balik ikot jalan lama. sebenarnya nak singgah kedai2 kampung nak makan nasi berlauk dorang,, tapi tak jumpa plak. ada kedai yang goreng2 jer...
time tu pon da lewat,, pewot pon da lapar,, tibai je la
=)









abess sudaaa~~~

=)

Monday, November 29, 2010

:: Ngangkung Lagi & Bowling ::

pagi ni dalam kol 10 lebey,,, gerak ke bandar tun hussin onn. amek kazen2 ku ini. plan ke mines nak tengok movie & men bowling. dorang nak nengok ngangkung. tapi aku da tengok. tapi mane lah 4 lawan 1. hehehe,,, makanya,, aku pon tengok lah ngangkung ntok kali ke2. seb bek bes =p

okey,, jom beli tiket dulu
=)

on da way nak g men bowling
=)





sedang menjampi serapah bola bowling,, asek masuk longkang jer,, hehe



lepas dah penat men bowling & tengok movie,, venue seterusnya adalah tempat makan ntok mentekedarah,,,, joooommmmmmm,,, lapar bangat dah ni ... ho,,ho,,ho,,,

marsha versi tak matang
=p







lepas makan,, g cari adiah ntok kawan timah. membe die nak pindah,, kira nak beli adiah farewell la ni
=)
pastu g kedai kat atas tu. yang ada banyak jual henfon tu. nak cari henfon mak,,, asek rosak jer,, hohoho,,, then,, beli eskrem mekdi plak...
pastu barulah pulang ke tempat yang sepatutnya
=)



okey,,,,
jom balik
=)

:: Selendang mendang Baju Bebaju ::

semalam teman yana g jalan tar. mahu mencari kain pasang untuk baju konvonya. eh eh,, teman ker? hehe,, tak tak,,, aku pon nak shopping selendang jugak =) kitorang g kejap jer. gerak pas yana balik dari PD. ada team building tempat keje die. dalam kol 4.30 baru sampai. park kat sogo.


hoi! kau senyum tak ikhlas!,, balik semula~ hehe

boleh la ni,, hehe,,, muka penat
=p


jalan punye jalan, pusing punya pusing, akhirnya jumpa gak kain pasang yang dak yana ni berkenan. gambar? eh, mana boleh, nanti tak surprise,, hehe. tunggu je la time die pakai nanti =)
beli kat gulatics je pon =p


pas da abes jenjalan menghabiskan duit. gerak balik umah. singgah kfc drive tru lepas tol sungai besi. makcik yana datang umah, so, beli kefsi jap la. kejap??? giler lembap kot tunggu. baik brato kat dalam jer.


dah lama nunggu dalam kete tu, pempaham je la kan apa aktivitinyer,, layankan aje =p

hoi lagi! bley plak ko tidur,,, bangun bangun,
hehe
amek kau! pipi tembam bergelen-gelen nyah~
hehe

apa kau bajet boh peace kat pipi boleh meng-kurus-kan muka kau???
yennade
=p



balik umah jer,,, lapar lapar,,, tapi sempat try tes slendang2 yang aku rembat tadi. hehe,,,, pastu baru mandi ngan mentekedarah =)
dah la makan lewat malam (kol sebelas lebey),,,
ada hati nak fit konon,,
=p

aku grab menda alah kat atas ni ha,,,
ada lagi yang tak masuk dalam gambar
=p

ni selendang cotton ntok kazen2 kecik perempuan itu order,
hehe,
kalo jadi,
arini mau ke mines bersama-sama mereka bermain bowling dan menonton wayang
=)



:: Ngangkung + HArry Potter ::


sabtu lepas g alamanda ngan pak aji, memula amek pak aji kat komuter ukm,, pastu bekfes jap kat bangi kopitiam,, then barulah gerak g alamanda. plan nak tengok movie je arini. so, sampai2 je tros brator nak bli tiket. ngangkung lagi 10minit nak start time tu. so, grab je la. hihi. seb bek da bekfes. kalo tak mesti kelaparan dalam kesejukan =p

breakfast :)

komen ntok citer ni. bolehhhlaahh,, boleh layan. tak rugi. bukan macam citer melayu sorang prof kat mesia ni buat yang tak berbaloi tengok tu. oopppssss! =p citer ngangkung ni lawak la jugak. ada part aku gelak giler2. ditambah lagi ngan orang sebelah aku ni (pompuan mana ntah) yang jerit tak ingat dunia sampai bergerak sana sini terkena kat gua ni, sampai aku pon ikot jerit terkejut skali =p... hehe... tapi ending citer ni macam takde feel sangat... ending yang tak meninggalkan kesan... chewaaahhh... jadi pengkritik filem la plak =p
citer ni dalam 1 jam 15 minit =)



pas da abes citer ni,,, gerak g zohor jap,, then makan,, pastu jenjalan jap wondow shopping... next movie start kol 3 suku

kekenyangan den
=p



citer heri pote ni pon bes gak,,, cuma terasa lama giler,,, sakit bontot aku duduk ni ha,, hehe. tapi aku rase tak lah selama citer avatar sampai aku leh tertidor kejap dalam panggung =p
citer ni dalam 2 jam setengah kot. kira tak rugi la bayar tiket mahal sket. paling touching aku rase time si kerdil tu mati. sedey siot. hehe. nak tengok la part 2 nanti =)



so korang. apa tunggu lagi.. bosan2 cuti ni,, ada banyak masa terluang di samping nak cari bahan ntok proposal, leh lah rehat otak jap g tengok movie =)


oh ya, ni aku nak wat pesanan penaja sket kepada mak bapak, pak cik mak cik, adik kakak brader yang bawak budak kecik sama nak tengok wayang. kalau korang tak reti nak jaga budak, toksah bawak dorang masuk wayang okeh!
geram tol aku time tengok heri pote ni. anak die dah la memekak, pastu dok tendang kerusi depan. pastu tak reti nak duduk, bley plak berdiri sambil cakap dengan kepala orang depan, tensi betol. dah bape kali dah sound dengan cara yang berhemah lagi budiman. tak paham bahasa gak. aku tengok mak bapak dorang ni bley plak buat bodo nak mam sambil layan cerita kegemaran dorang ni. buat tatau jer,,, boleh rilex tengok dengan aman citer ni. ish.,, menyusahkan. macam die sorang jer bayar tiket nak tengok movie. bongok~


adios~

Friday, November 26, 2010

♥♥♥triffle ♥♥♥ triffle♥♥♥






bosan tak cuti sem???
ada rase nak maen masak2 tak???


jom try wat triffle =)



memula potong kek span petak2,,,
aritu takde jual kek span,,
so,,
aku beli je kek marble,
hehe
pastu masukkan air buah kat dalam bekas macam kat atas ni,,
air buah dari buah-buahan dalam tin tu,,
yang biasanya kite beli air laici dalam tin tu

pastu 2nd layer masukkan yogurt,,,
aku beli perisa stoberi

pastu masukkan buah-buahan dalam tin seperti yang ditunjukkan dalam rajah di atas,,
=p

pastu masukkan cristal jelly,,
aku beli perisa stoberi jugak,,
if tatau,,
die dalam kotak,,
cari kat bahagian yang nak buat kek tu,,
mesti jumpa,,,
cara nak wat die ader ditulis kat blakang kotak tu
=)

pastu layer yang seterusnya adalah 2 sudu tepung kastard + 1 kotak susu segar + sedikit garam dan gula,,,
ikot korang nak wat pekat and warna macam mana,,,
hehe,,
ada nak kuning pekat,,
ada yang kuning cair =)
pastu ulang langkah dari gambar pertama dan ke-empat entri ni,,,

die akan jadi macam ni balik,,
=)
if korang bajet lebey,,,
yang atas skali leh boh buah stoberi ikot la perasa ape yang korang nak,,,
tapi time aritu buah stoberi tarak,,,
tu pasal wa tak beli,.,


lepas tu,,,
boh dalam peti sejuk semalaman,,,
besok pagi2 lepas sembahyang subuh dah leh mentekedarah dah,,
hehe,,


=)



Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails