Tuesday, August 31, 2010

:: 1 Malaysia Menjana Transformasi ::



Merdeka!
hehe,,
tapi aku tak merdeka pon lagi,,,
assignment banyak tak siap,,,
test berderet menunggu ntok aku jawab
=p


nway,, nak share fireworks yang berdentan dentum malam tadi,,,
cantik!
hehe
view dari tingkat 3 umah faralin
=)
dapat tengok bunga api dari I-City
=)




nah,,, meh tengok video nya jugak
=)
video



Monday, August 30, 2010

:: Ini aku Yang Cakap ::




oh,,
tiba-tiba kan,,,
kau terkial-kial,,,
pandainya kau kan,,,
pandai kau berjoget joget,,
bijak bijak,,,
menyampah sungguh,,,



apa kau memang takde hati???
takde urat???
takde rasa???
buat-buat tak tahu tapi tahu,,,
take things for granted.



aku menyampah,,,
sangat.





Sunday, August 29, 2010

:: monolog kau ::






Kau perlukan seorang pemimpin
Kau perlu dibimbing
Kau perlu dipimpin
Bukan kau yang membimbing
Bukan kau yang memimpin
KAU tahu apa yang kau mahukan
KAU tahu apa yang terbaik buat kau




Doa Usaha Ikhtiar Tawakal





:: Only Mee ::




ding dong!
ok,,
da sampai umah faralin lepas kelas QC,,,
plan nak buat report IB,,,
bebal jer rase bile sebut IB
datang migrain,,
=p
banyak seh kejenyer
alih2,,,
tido jawabnyer
nak dekat kol 5,,,
malas dah nak buat IB,,,
jom kua!
hehe
buka kat luar,,,
lepas da asar,,
gerak g SACC Mall,,,
nak makan kat piza sebenarnyer,,,
tapi semua restoren pon da full house!
seb bek la ade 1 kedai ni still ada meja lagi,,
layan je la
:)
lepas da order tu,,,
ronggeng2 jap g bazar sebela tu,,,
sempat la kebas kueh jagung
:)


sementara menunggu waktu berbuka
:)

sabar menanti
=p
ice lemon tea + teh ais
=p
black pepper ciken rice saya
nasi dia ada kat bawah sekumpulan ayam tersebut
=p
penuh sudah
=p
ok ok,,
sopan sket
=p



lepas buka,,
ronggeng2 jap kat gerai2 yang jual2 tu,,
fara sempat rembat beg raya woo,,
aku xde bli pape pon,,,
tapi,,
dapat la ilangkan ngidaam beli menda kat bawah ni
=p

fara + lin punyer
=)
saya punya
=)
coklat tercomot sebab terlambung dalam kete
=p



malamnya sambung wat IB
memang serabai keadaannya aku cakap sama kau joyah
=p
selekeh btol kan
=p
wat assignment depan tv
laptop layan fesbuk,,
bila mau siap??
=p
eh,,,
tak tak,,
sebenarnya fesbuk tu bukak seminit 2 jer nak ilangkan tensi
=p
pandangan atas
=p
ni dah kemas-kemas (kemas ker???? tolak tepi je kot =p ) sebab nak tido,,
bentang tilam kat depan
tido ramai2
=)



menu sahur kami
=)



nota lebam:
payahnya nak siapkan sampai 8000 words,,
huhu
=(

:: Petikan ::

.



kata-kata yang aku petik daripada
belog cambes yang aku layan,,,


Setiap kemarahan yang terpacul,
setiap herdik yang timbul,
setiap garangnya kata,
setiap bengisnya suara,
percayalah itu kasih jawapannya.

Biar aku marah yang menunjukkan kau salah, yang kau rasa hiba.
Yang bikin kau tunduk dengan kelalaian kau.
Yang bikin kau hampa kerana tidak menepati permintaan perhubungan.

Tapi percayalah, hakikatnya bukan kau yang tidak sempurna, tetapi aku.
Aku yang kekurangan sini dan sana, kerana itu lagak ku begini.
Kau cukup sifatnya dari mata aku,
dari hati dan jiwa,

Kerana kau ku angkat setinggi - tingginya, sempurna setiap adanya.

:: Oh ::

Pabila hati tidak lagi sehaluan
Nadi tidak berdenyut senada
Langsung warna menjadi carca marba

Mata dijaga supaya tidak terkena
Bagus!
Kau Berjaya!

Namun,,,
Kau sebenarnya tewas dalam berjaya
Warna kembali setona
Pertemuan demi pertemuan
Kau berdoa atau sekadar takdir cuma?
Entah!

Apakah kesudahannya oh Tuhan?

Friday, August 27, 2010

:: Iklan Solat ::




kan besh kalau iklan ni ada kat malaysia
=)


renung-renungkan,,,
dan selamat beramal

=)

Thursday, August 26, 2010

:: 150 Juta ::




blog walking tadi,,,
then terjumpa belog sorang orang mesia ni yang stadi kat jepang
tapi die tak boh video ni,,,
die wat ala-ala kartun
nice!
hehe
Jom layan lagu ni
=)





ni liriknya,,, leh nyanyi skali
=)

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

:: Si Hitam Kua Spital ::

Selasa lepas dapat caller dari workshop
si hitam aku dah sehat
:)
petang tu dalam kol 4 lebey,,
gerak g subang jaya nak amek si hitam
:)

b4 amek si hitam,,,
sign dulu
=)

tadaaa,,,
sehat suda
hehehe
abah yang rasmikan dulu
=p
sebab nak try test bawak kot2 ada yang tak kena
so,,
aku pon bawak le kete abah g kelas
=)
si hitam aku abah bawak balik umah dulu
=)

:: jOM Main Masak-Masak ::

hari ni buka sorang2 kat umah
dorang sume kua sebab nak g amek toha & ayoi
toha dari pengkalan hulu naik bas
ayoi dari shah alam
aku malas nak ikot
nak rehat2 kat umah
hehe


memula plan nak drive tru mekdi jer ntok buka
pastu,,,
rasa malas lak nak kua
jom masak!
bukak peti ais,,
godek2 ape yang leh try test
skali aku jumpa bahan2 macam kat bawah ni
hehe

.
.
.
fikir-fikir nak masak ape ek
.
.
.



lepas dah kecah2 kat dapur,,,
ni la hasilnyer
=p

boleh la ni kot,,,
ntok pewot aku sorang jer
hehehe
=)

::Surat cinta incik polis::

ayoyo,,
posmen datang tadi,,,
ingatkan dapat surat menda
rupenyer surat cinta incik polis
=p
saman ni memang da tau,,
kena bulan 2 aritu
tapi "rajin" sangat nak g bayo,,,
nanti2 la ek
tunggu diskaun bole?
=p


:: I.B. + Test Input Output + Break Fast ::

25 OGOS 2010



bangun sangat lambat arini,,
padahal kelas kol 8.30,,,
tengok fara + lin pon tido lagi,,
aku pon tutp mata gak la
hehehe
kol 7.30 baru nak g mandi,,,
malam tadi tak bape nak stadi sangat input output
gayut ader la
=p
padahal ada exam malam ni,,,
fara + lin bertungkus lumus,,,
hehe
tak caya??
tengok ni
=p

mata lin dah bengkak + sembap
=p
aksi fara time break 15 minit
hehe
aini yang suria
hehe
suria bangat
=p
sempat lagi time break
=p
kakak-kakak senior saya
=p
bosan + ngantok
semangat tol kakak raja ni
=p



oh ya,,
nak tau tak
time lec aja ib tu kan,,
kitorang kena sound
hehe
padan muka kami
siap remind next time plz pay attention
don playful around
=p



ni lepas kelas ib
eh,, mana kakak raja?
=p
nah,, amek kau,,
besar gabak
hehe


malamnyer,,,,
waktu nak tunggu berbuka
menu = roti john
kak hana + fara yang ketakutan nak jawab test input output
=p




:: ::






aah,,
memang
memang aku cepat gelabah weh~
huhu





Tuesday, August 24, 2010

:: Ucapan Raya ::



dulu dulu kan,,
bila time2 bulan pose ni kan,,,
suka tengok paper kat bahagian yang ada wish2 dari student2 kat oversea yang wat ucapan raya kat dalam tu,,,
besh!
hehe
tengok background gambar dorang cantik jer
=)
pastu malam tadi before tido,,,
selak2 paper berita minggu,,,
last2,,,
jumpa gambar kat bawah ni
=)
mentor aku time kat uum dulu
Puan Nor Intan Saniah Sulaiman
tahun lepas pon puan ada anta kat paper gak,,
sempat aku tengok
=p
hehe
sowi la,,,
kualiti gambar tak bape sangat,,
pakai fon jerk
=p





Monday, August 23, 2010

:: Minggu Busy Giler ::



ISNIN [23 OGOS] = SUBMIT ASSIGMENT 1 DATA MINING
SELASA [24 OGOS] = KELAS GANTI INTERNATIONAL BUSINESS (IB)
RABU [25 OGOS] = PRESENTATION IB, SUBMIT GROUP PROJECT IB,
= MALAMNYA ADA TEST INPUT OUTPUT
SABTU [28 OGOS] = SUBMIT ASSIGNMENT QUALITY



semua pon nak minggu ni
bile ntah nak stadi ntok test,,
ada harapan bawak toyol ni
=p
kesimpulannya takde masa nak bersuka ria
takde masa nak ber-enjoice
takde masa tidur nyenyak
takde masa nak lepak2 tengok tv citer epilog syurga cinta
rumah sendiri dah macam hotel
seperti pelarian melarikan diri
=p


padan muka aku
=p

:: Break da Fast luar kelas:: -2nd Week-


Salam!
Selamat pagi semua
hehe
kali ni meh layan xtvt berbuka luar kelas plak
kali ni bes sebab TAK MAKAN ROTI DAH weh
=p

sape kata bulan pose leh mengecik???
tengok tengok
budak atas ni semakin tembam jerk
=p

figure above shows that ada banyak makanan yang bukan roti kosong
spesies roti john tak diambil kira
=p
meja bulat pertama
meja bulat kedua

budak tamak makanan
=p
sebelah ada lempeng jala
sebelah lagi brownies cheese
sedap weh!
=)
laku menda alah kat atas ni
masyeh kak azra
susa2 je order
=p
tudung ijau = bakal jadi bini orang
tudung itam = mak 3 budak
=p
tudung putih = single but not available
tudung itam = single & available
tudung putih = single but not available
tudung kuning= single but not availablelepas makan harus bergambar dengan pewot boncit
=p

ni kakak raja
=p
lepas maghrib haruslah muka suci sahaja
=p
suci nombor dua
=p


Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails