Saturday, July 31, 2010

Kanda Dinda - MonoloQue & ATILIA

dengar lagu ni kat radio malam semalam,,,
comel la plak rentak die,, hehe
tapi takde official video clip die lagi,,
jom layan sambil2 ber-internet tu,,
hehe



:: Cukuplah,,, Alhamdulillah ::

Sekadar berkongsi,,,

Best stori ni =)

Aku amek dari blog ika,,, tapi tak copy semua,, nak baca full stori,, klik SINI



Minggu lepas saya sempat tonton sebahagian dari sebuah filem yang disiarkan di channel Vision Four. Tajuknya Interstate 60. Salah satu babak yang saya ingat sangat, ialah di awal cerita yang membabitkan pelakon terkenal, Micheal J.Fox. Dalam babak tu, Micheal kelihatan seperti seorang businessman yang sibuk.



Ketika itu dia sedang bercakap2 di handphonenya di dalam kereta. Dibelakangnya ada seorang lelaki sedang mengayuh basikal sambil menghisap pipe. Tiba2 Micheal buka pintu keretanya dan akibatnya lelaki tersebut terlanggar pintu tersebut dan tergolek. Teng ah tergocoh2 & sibuk mintak maaf tuh, handphone Micheal terlepas dari tangan. Sampai je ke atas jalan, datang satu trailer lenyek handphone. Apa lagi, menyumpah seranahla dia.



Yela... Sebagai businessman, tentu handphone tu alat penting untuknya. Dalam keadaan marah, terkeluar dari mulut Micheal (lebih kurang la...) "Saya harap ini tak pernah terjadi". Rupa2nya lelaki yang bawa basikal tadi ada kuasa magik. Dia mampu ulang balik masa dan mereka kembali ke satu keadaan di mana Micheal masih dalam kereta dan lelaki tadi masih menunggang basikalnya.



Bila tiba hampir ke kereta Micheal, dia berhenti. Tiba2 Micheal keluar dari kereta. Kali ni lelaki tadi tak melanggar pintunya seperti sebelum ini. Jadi Micheal terus rancak berbual hinggalah tiba2 datang trailer dan melanggar Micheal J. Fox. Lelaki tadi, yang berada di belakang kereta Micheal & memerhatikan segalanya, bekata "Some people just don't know what to wish for" (Sesetengah orang tak tahu apa yang patut diminta).



Apa kesudahan filem ini saya tak tahu sebab saya tak menontonnya hingga selesai. Tapi saya cukup tertarik dengan perkataan lelaki yang berbasikal tu. Sesetengah orang tak tahu apa yang patut mereka minta. Bukankah hampir kita semua begitu? Dalam filem tadi, Micheal mengharapkan kemalangan tu (basikal langgar pintu keretanya) tak berlaku supaya handphonenya terselamat. Tapi tanpa kemalangan itu, dia pula yang maut. Perasan tak?



Ini satu telefilem fiksyen. Rekaan semata. Tapi perkara ni sebenarnya berlaku dalam kehidupan harian kita. Seringkali kita meminta perkara yang macam2 seolah2 itulah yang terbaik untuk kita. Persoalannya, tahukah kita apa yang terbaik untuk kita? Kalau kita dilahirkan miskin, kita sering berdoa untuk menjadi kaya. Hendak mengubah kehidupan, kita kata. Tapi kita pastikah kekayaan itu yang terbaik untuk kita?

Thursday, July 29, 2010

::grieve::



i've learn something now
sometimes people cant accept your advise/admonition
even if u are trying to solve the problem,,,
or even u are hurt deep inside bout what they have done to u,,,
just swallow it,,,
its better if u can conceal it by yourself about what are you not satisfied for,,,
sound stupid kan?
huhu~~


but,,,
whats da point if u dah vomit everything yang u tak suka but then people macam cant take it?
such a hypocrite lah!
konon mouth even said "im sorry,, its ok"
padahal,, actions can speak louder more than words tau!
your outer can tell everything la dey!
can compare before & after~
bila cakap,, pandang mata pon tak,,,
better talk to da tunggul la macha~


ish~~~
annoying btol
lepas tu,,,
if try to ask something
(sebab dengan niat to start a conversation that can lead to a better relationship,,,, ehem ehem,, bukan r/ship yang itu tau =p )
sepatah cakap,,,
sepatah jawab,,,
jawab nak taknak pandang other side,,,
apakah???


u oso can realize the difference bila u ada or u takde dalam 1 1 keadaan tu,,,
mimik muka memang tak leh blah~
nampak sangat the differ!
eg= mcm perbualan tu terbatas,,, tak byk cakap,,,or,, senyap teros!
but then bley plak ok jer if with somebody else~
huh
hate this situation!



bertabahanlah & bertahanlah selagi boleh


~the average person tells 4 lies a day, or 1460 a year a total of 88,000 by the age of 60. And the most common lie is: I"M FINE.~

::credit to paan 4 da above line::

Monday, July 26, 2010

:: SelebeT ::




hekhekheh~~~
(ketawa sinis mengejek)


dengan bermotif kebarangkalian berteman si black untuk ari pertama dalam minggu yang baharu adalah 100%,,,
ya,,, memang sengaja kerna tidak mahu dilihat cina,,,
tiba tiba mahu menukar angin aura berteman si klasik scarlet yang mekar ,,,
tidak menyangka si bloke berteman si black pula,,,
padan dengan muka kau!



hehehe...he..
Italic(sengeh yang sungguh sinis)



bagos,,,
misi pertama berjaya!
dan aku cukup bangga!
terima kasih fana!



hatta sementelah cuma,,,
bangga bertukar arah,,,
terlihat si ketot menyarung ruby sama,,,
aaahhhh,,,
penyebok la kau ni!




oh tidak mengapa,,,
sejurus ditamatkan cara~~
langsung beransur keluar,,,
kerlingan merasa si bloke memerhati langkah
ah,, lantak kau la!



puas tapi tak sepenuhnya
terima kasih bobo kerna mengajar!



:: Bukit Cahaya Seri Alam -> Johnnys -> I City ::

Assalamualaikum semua
Salam sejahtera
(Skema sekejap =p )

Agak lama rasanyer tak hupdate belog ini,,,
jadi,,
entri kali ini penuh dengan gambar ya kawan-kawan
=)
enjoice~~
=p


Sabtu lepas,,,
24 Julai
selepas kelas Quality,,,
bermulalah perjalanan kisah entri ini,,,
sebetulnya aku tak brape sehat sangat,,,
sakit kepala yang amat,,,
malam sebelumnya tido awal lepas muntah2
=(
besoknya,, kirim kat fara blikan activfast ntok bekalan dalam kelas
(terima kasih farah,, hehe)


Farhana Gulam Rusul aka Fana datang kajang minggu ni,,,
sebab ade kenduri
kalo tak,, jangan harap ler makcik ni nak jejak kajang sejak pindah
=p
jadi,,,
kitorang semua amek kesempatan ntok kua beramai2
dah alang2 dorang sanggup datang shah alam,,
=)
jangan tatau,,, ada yang 7 tahun tak jumpa fana ni,,,
lama seyh
gathering kali ni tak cukup korum,,,
aby ada farewel kat genting
(ceh!! tempat nak up ajer =p)
sebab da benti keje,, tuka ke bank islam
=p


jom korang,,
layankan aktiviti kali ni
=)




dorang ni pon giler kamera jugak,,,
tengok la aksi2 dorang sementara nak tunggu aku abes kelas
=p

apo kono eh jang??
=p

tugu
=p
si baju belang bajet artis!!!
haha
rehan,, org dah buat gaya,, ko still nak pk aksi ape nak buat
=p


ehem-ehem,,,
orang sakit dah muncul
=p
time ni baru sampai taman pertanian malaysia
"ok anak-anak,,,
meh amek tiket sorang satu", kata ain kepada anak2nya
=p
posing tiket dulu
=)
di tepian sawah
=)
background ni kacau la
huhu
yana menunjukkan kemasamannya~~
terbang bersama MAS
tugu nak roboh
=p
ok kawan-kawan,,,
sila bergambar dengan sopan,,,
tapi,,,,,
kejap je la,,
lepas ni,,
sila la tengok aksi sebenar
haha
=p
mula menjadi mereng
=p
ditambah dengan kesewelan semula jadi
diadun bersama perencah kesengalan songsang
=p
maka,,,
jadilah mereka ini kebiolan
haha
mari mari,,,
bau ketiak wangi saya
ahaks~
=p
oh ya,,,
agak teruja dengan burung ni,,,
kitorang datang jer kat beliau,,
pandai bagi salam dan ucap apa khabar
seterusnya menunjukkan aksi2 terlampau beliau
=p
aku dah keletihan,,,
rehan amek aksi duduk
=p
aksi memprotes keletihan,,,
aku kena dera,,
huhuhu,,
nak naek bas,,,
tapi dorang nak jalan kaki
=p
ni dalam rumah 4 musim
bes,,,
cantik
bau bunga je dalam ni
=)
bergambar bersama pelancong asing dari Lunas
=p
dah besar2 da semua
dulu comot je time skola
=p
luar rumah 4 musim
korang,,
if nak masuk,,,
kena bayar rm3 yer
tapi time kitorang g
dah tutup
=(
tapi aku dengan muka seposen nya mintak kakak tu soh bagi nak masuk
dan naseb baek kakak tu bagi
dan yang paling penting
PERCUMA
hehehe
=p




perjalanan diteruskan je jusco,,,
untuk mengisi perut aku yang memang kosong tak makan lagi,,,
turn sape ek blanja kali ni???
haha,,,
if korang nak tau,,,
sape2 yang dah keje,,,
akan bergilir ntok blanja makan,,,
kira "makan spesel" la,,,
dan ini tyme,,,
cik fana nyer turn,,
maka beliaulah yang akan mengeluarkan duit yang berkepuk tu
=p
masyeh fana,,,
lenkali blanja lagi
=p

operasi memasukkan makanan ke dalam tomyam
=p
oleh sebab aby takde,,,
assume jela kitorang masukkan ko dalam ramuan ni
=p
::Rehan::Fana::
::Ain::
::Mariam::Yana::Cetul::



sebenarnya agak terkilan sebab tak abeskan makanan yang fana blanja ni
huhu
sowi fana
tekak aku btol2 takde selera
nak muntah pon ada
rugi nyer tak dapat nak menikmati sumer tu
huhuhu
=(
pasni ko datang lagi,,
sila blanje aku lagi tau
haha
=p


lepas dah memboncitkan perot,,,
kitorang singgah umah rehan kat seksyen 7
lepas dah siap2 semua
JALAN KAKI menuju ke i city
tak nak naek kete,,,
sebab dah nampak bersusun2 kete nak masuk
bapak jem!
hohoho

maaf,,,
gambar agak berbintik
yana,, sila beli kamera lain
=p
wow!
baju mariam nampak menyerlah
=)



itu sahaja kisah untuk entri kali ini,,,
kepada::
  • fana = lepas ni datang lagi banyak2 kali,, boleh aku pow ko =p
  • yana = mekasih provide kamera =p haha
  • ain = arigato tolong adjust setting gambar timer =)
  • rehan = thanks masakkan air panas,, lega giler rase hehe
  • mariam = sila makan banyak sikit,,, awak semakin kurus,, tak aci,, hehe
  • shazrin shazhana shafee = ko wajib join lepas ini punya program =p

Tuesday, July 20, 2010

::Sangat Comel Hokkay + LAWAK! :: hehe

korang,,
jom layan video ni,,,
tergelak2 aku nengoknyer,,,
jatuh sudah pankreas
=p
korang layan dulu yer sementara aku kutip pankreas aku balik
=p
sangat cute ucapan dia!
haha
bes bes bes
=)


credit to yana masam
=p


Monday, July 19, 2010

::Tiada Rasa ::









aku sangat perlukan perasaan benci itu sekarang
tolonglah pulangkan rasa benci itu






sometimes,,,
~it's just a word~





Sunday, July 18, 2010

:: I'm Happy For You Raksasa ::

aku curik gambar kau dengan bangganya!!
=p



suke suke suke
=)
akhirnya ko buat pengakuan ekslusif jugak kan
=)


dari dulu lagi dah kata korang ade something
tapi 2 2 ego
=p
tapi takpela,,,
janji korang bahgia!!
yezza,,
tua 4 bulan bukan penghalang
chheewwaaahhhh~
=p



khairuzalina @ zaza @ raksasa ni partner silat aku time kat uum
punching beg aku la kiranya
=p
sepak ko memang sedap wahai raksasa!
haha
sebetulnya kitorang bukan partner time mula2
tapi tukar suka sama suka sebab rasenya ada chemistry kot
chheewwaahhh~~
kimia blasah2
=p

Italic

imbasan naga::
even kita 1 matrik,,,
tak penah pon jumpa kan
=p

:: Go Kart lepas Quality ::



semalam lepas kelas quality,,,
kitorang g mawar
nak maen go kart
=)


aku n wadi maen dulu,,,
amek helmet ayoi
=p
masyeh ye cik siti tolong i pasangkan tali topi keledar tu
hehe


tengok tu,, selamba je tolak kete aku,,,
haha,,,
sebenarnyer dah tekan minyak tapi tak jalan gak,,,
perlukan bantuan
=p
phheewwiitt~~~
=p
time ni baru lepas tersedak2 dengan sangat teroknya
sampai kua tears ngan hingus
haha
senyum paksa ni~
=p
sapola yang sobut namo den tu
huhu

ni wadi mintak tolong brader sorang tu amekkan gmbr
hehe
lagi dan lagi
=p



nota kaki suka hati::
can u guys see the similarities???
=p

:: Takde Tajuk ::



entry kali ni memang takde tajuk yang spesifik,,,
sakit badan + sengal2 ade la lepas main go kart ptg tadi
=p
ni la akibatnye org yang da lama tak bersenam
=p
nanti aku share gambar main go kart ek
=)



arini lunch aku lewat sangat,,
kol 6 petang
amek kau,,
menggigil dah rase,,
tapi stil leh cover
=p



hurm,,,
agak2 beliau tu datang jumpa aku ke tak ek time tido jap lagi
hohoho
=/



saje nak share,,,
tak besh kan amek hak orang,,,
kalo ko suka kat sesuatu tu,,
then dah ada orang booked,,,
mane leh amek da,,,
sama macam beli barang online,,,
if dah ada orang booked,,,
orang lain yang nak bli kena la tunggu menda tu available,,,
kalo tak,,
korang tengok je la orang lain beli
=p


ish,,
ape ntah aku merepek ni
abaikan~~
ngantok sebenarnyer
jadi sedikit kurang waras,,,

harap maklum~

=p


selamat lena manusia
=)

Friday, July 16, 2010

:: Found You ::



fullamak~
dah berkurun lama
jumpa gak sorang budak ni
giler la
skang dah hebat bangat
mantap~~
dulu aku gelarkan dier
::tae hee gun::
singkatan ntok ...
~taik hidung tergantung~
hehehe
citer lama beb~
dengar cite,,, uitm gak,,
harap2 takdela aku terjumpa kau
segan seyh~~
=p



p/s aku still ingat time ko kontek aku time ko g usya umah membe baek aku,,,
=p
& aku tau if ko nak kan sesuatu tu,, memang ko akan berusaha ntok dapatkan
=)

Thursday, July 15, 2010

:: Jiwa Kacau ::

hoi hoi,,,
apsal hah~~
aku tak panggil pon kau,,,
tapi 2 3 ari ni ko asek datang jer
tolonglah jangan masuk mimpi aku lagi,,,
sebab sumer mimpi2 tu cam bes jer,,,
hehehehe
(eh eh,, ker aku yang tringat kau??? =p )
huhuhu
dari dulu memang aku tak suka kau sebab ko macam, eh silap!
memang berlagak.
sekian~



p/s i need somebody to talk to~
serius!
@-@
huhu

:: Pusat Kesihatan ::



semalam lepas kelas IB,,,
aku g PK
tak tahan dah asek batok2 jer
sebenarnya nak tanya skali pasal lutut ni
sambil nyelam minum air~
seb bek dapat parking dalam PK tu,,
=)
gi sorang2 jer
menggagau gak la aku
=p


1. mula2 amek nombor,,, pilih nak gigi @ medical

2. lepas dah daftar,,, sister tu akan bagi nombor lain plak ntok masuk bilik rawatan
3. then tunggu la kat sini sampai nombor korang dipanggil oleh akak mesin suara tu
=p
4. lepas dah jumpa pegawai perubatan,,, tunggu kat area farmasi ni plak,, amek ubat
5. nombor ni jangan hilangkan yer coz nak bagi kat akak farmasi tu
=)
6. hasilnyer~~
huhu
banyak sangat,,,
siap bagi mask,,,
tapi aku tak pakai pon
=p




oh ya,,
pasal sakit lutut tu,,,
doc tu juz bagi menza jer,,,
tu dah biasa da kot time silat dulu
huhuhu,,
nanti la
bila kaya sket baru jumpa specialist
=p

Tuesday, July 13, 2010

:: Floria 2010 ::


semalam,,,
lepas settle anta progress report ke kpt,,,
singgah floria,,,
dah dekat sangat
takkan tak singgah kan
hehe
tapi pegi kejap je pon
tengok gitu2 jer


:: 1 Malaysia ::

ada sape2 nak wat latar pelamin macam ni???
=p
:: ::
butterfly~
si kura-kura~
::ladybird::
:: periuk kera ::
ehem ehem
=p
:: sayur + buah ::
:: ayat-ayat cinta ::
=p
=p
amondo eh ni~
:: Cili ::


Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails