Wednesday, June 30, 2010

:: Nafsu oh nafsu ::

oleh kerana semalam memang dah niat nak puasa
tetibe kol 5 pagi tadi aku dah terjaga sendiri
wow!
takyah pakai alarm
hehehe
fyi,, im a sahur person
tak sahur tak leh wok
hehe
.
.
.
sebenarnyer tak ingat kena ganti puasa lagi 1@2 hari lagi
so,,
nak slamat
buat 2 hari la kan



tatau la nape
sejak akhir2 ni nafsu makan memang giler
haha~
ingatkan leh control time nak buka
skali,,,
amek kau!
hehe

nak tau apa ada kat pinggan atas ni???
  • nasi
  • sardin
  • terung
  • telur
  • sate 3 cucuk (2cucuk dah keluarkan dari lidi)
  • bihun
  • sebiji tomato
  • ayam goreng drumstick
  • sedikit cili sos


setelah beberapa minit,,,
pinggan ni jadi licin macam kat bawah ni
=p


hehe,,,
kalau pas ni korang nampak aku dah lain macam
pempaham la yer
=p

Tuesday, June 29, 2010

::Makan & Makan::

malam tadi kak ya ajak kua dinner
aku on jer coz memang takde wat pape,,,
so,,,
lepas maghrib,,,
g amek nana
then amek kak ya,,,
tros heading t0 d'one stick,,,
jom tengok ape kitorang mlantak
=p


::Black Pepper Stick::
::Lamb Chop::

::Cheezy Chicken::

::Tukang Belanja::


lepas makan dengan pewot yang boncit,,,
g jenjalan jap kat downtown
=)

Sunday, June 27, 2010

:: Piala Dunia ::

memandangkan sana sini orang dok sebok cakap pasal World Cup,,,
aku pon nak share ngan korang kisah bola ini versi aku
=p
.
.
.
ni kisah dalam tahun 2002
time tu form 4
then skola ada wat pertandingan recycle
ikot kelas if tak silap
so,,
setiap kelas pon dok kumpul la paper lama masing2
nak menang la katakan
=p
.
.
.
then lepas da abes,,,
before dorang nak bg sume paper lama tu ntok dijual
aku, fana n yana ada agenda tersendiri
=p
g belek2 paper lama
then
gunting!
haha
gambar sape???
ehem ehem
=p
mestila gunting kumpul gmbr pemain bola masing2
naseb baek la lain2 orang
kalau sama
mesti berebut bila jumpa gambar
=p
tak bley blah je bile jumpa gambar,,,
masing2 boleh lak tolong menolong guntingkan
hehehee
ntah mana ntah aku simpan lagi ke tak gambar2 tu
hehe
=)
sape sape jumpa gambar macam orang kat bawah ni,, pass kat aku
=p
yang kat bawah ni kasik fana
=p
yang macam orang ni hulur kat yana
=p





skang dorang ni dah tak maen da,,,
ada yang jadi simpanan jer
lantak la ada orang nak cakap dah tua pon,,,
hehehehe

Friday, June 25, 2010

:: Naga VS Raksasa ::

.
.
.
teka la,,,
mana satu naga
mana satu raksasa
=p
.
.
.
teetttttt~~~
masa abes
=p
takpe takpe,,,
biar aku bagi jawapan
aku = naga
zaza = raksasa
.
.
.
ngeng kan~
hehe
nama ni dibagi oleh beskal atau nama glemer ise
ntah nape ntah die panggil camtu,,,
aku pon tatau~~~
.
.
.
hooi zaza,,, tetibe aku tringat kat kau
senyap je sejak keje astro ni
huhuhu
ni time bila naga+raksasa sopan
lama dah gambar ni
time sem 1
gile tak bley blah muka tak bersalah
innocent jer~~
hehe
ni gambar tatau malu
senyum takyah cover~~
selamber~~~
=p
bile ek ni,,,
tak ingat la,,,
sem 4 kot~
=)

::First Award ;p ::

assalamualaikum
+
salam 1 malaysia
=)
mari mari,,,
dengan ini,,,
ingin saya umumkan
award pertama yang saya terima daripada cik nad
(masyeh juta lemon2 cik nad,,, hehe)
suka award ni,,,
dah la pink =p

semestinya ada soalan yang mesti dijawab kan..
tak best la dapat gitu je. takda thrill bak kata omputeh.. haha~
jom jawab soalan beliau!
Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
:: sebaya saya ::
:: sedang dalam usaha melangkahkan kaki blognya untuk berjalan-jalan ::
:: sedang mengambil sarjana + macam ptd jer =p ::
:: rajin menulis + membebel dalam blog sendiri
(macam aku gak =p ) ::

Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies
:: buku muka::
:: tidur::
:: makan::
:: travelling ::
:: LC ::
:: holiday ::
:: shopping ::
:: blogging::
:: gosip-ping::
:: jalan jalan cari pasal ::

Picks your 10 most deserving recipients and describe them
cik kedondong >> gigih bekerja =)
pei xzan >> rajin tukar fesyen rambut ;p
fara>> in love sgt2 ngan balak die =p
hanis manis >> guru berwibawa,,cayalah~
ika syafika >> geng gosip time pektikal, hehe
naz wellazo >> memiliki kenyaringan suara best,, hehe
Fuzen >> dok blakang umah jer tapi jarang giler jumpa,, kan kan, hehe
yinng^2>> hepi go lucky punya sista~ hehe
atie >> pengalaman pengapit sangat banyak =)
diya >> bakal pengganti ahadiat akasyah ;)

::Sebenarnyer,,, ::

.
sebenarnyer kan,,,
time g men boling ngan kazen2 aritu,,,
if tak ingat,
before nak balik,,,
kitorang g timbang berat ramai2,,,
al-maklumlah~
sejak dok umah ni,,,
asek makan jer,,,
macam di pam pam je rasa
plus penimbang aku kan dah slamat kena buang sbb dah rosak,,,
skali amek kau!
tengok la resultnyer~
mak datok!
bapak naek nyer berat~
padan muka den~~~
.
.
.
(patot diet ker???)
.
.
.
tak patot kot~
haha
eh eh,, tak boleh,,,
tak lama lagi nak g kelas
nanti abes sume baju tak muat~~~
okey hokkay~~~
takyah diet tapi kurangkan kuantiti setiap kali makan!
yes!
good idea~~
(eleh,, macam boleh jer ;p)


::Tugasan Pemandu-ku = 50% Berjaya::

20 jun 2010
waktu pagi

bangun pagi,, mandi,,,lepas subuh tros siap nak g anta toha kat jalan duta,,,
ikotkan tenaga,,,
memang macam tak tahan
coz sakit giler kepala (bukan giler hokkay,, belum lagi ;p )
+ plak ngan sesema,,, tak sedap badan (oh,, demam rupanya)
tapi,,,
gagahkan jugak bawak kete
memula bekfes kat mc d dulu
tapi aku tak twon,,,
dok je dalam kete
badan rase sejuk bangat~
.
.
.
(...berfikir,,,)
.
.
.
sah!
memang macam tak larat giler nak bawak kete
kang tak sampai lak jalan duta,,,
spital yang sampai dulu~~
dengan selambanya,,,,
tepon mengejutkan yana masam ntok tolong anta ke jalan duta
huhuhu~~~
seb bek la kau mandi cepat yana~
kalo tak,, tertinggal dak toha tu bas nyer~
tak pasal kena g perak =p
seb bek perjalanan ok pagi tu,,,
tak la jem mana,,,
aku dok sbla,,,
bagi direction,,,
dibantu oleh puan sepiah~
.
.
.
oh ya!
lupa aku nak snap gambar ko yana!
asek kutuk aku pakai tudung hendon~
padahal pagi tu ko pon pakai jugak =p
mesti tak sempat nak lilit2 selendang =p
anyway,,,
mekaseh yer banyak2 tolong jadi bidan terjun
hak hak hak
=p
.
.
.
besoknyer plak,,,,
sangat tak tahan,,,
lepas paksa mak bawak kete ntok anta ayum g skola,,,
g klinik plak
(smalam mak soh g klinik tros,,, blagak tak nak ;p )
tak best btol la bile g amek ubat ni kena bayar~
dulu syookk jer ader klinik panel~~
huhuhu,,,
layan jela,,,
sakit2 pon sempat snap pic!
=)

Friday, June 18, 2010

::Menjadi Babysitter,,,lagi =p ::

kring kring (bunyik tepon)
.
.
.
bla bla bla
.
.
.
as tepon petang tadi
tuka plan nak g jenjalan arini
kensel nak g sabtu
so,,
aku pon on jela
=)
memula amek as kat putrajaya
then g umah pakcik kat bdr tun hussein onn
then g mines
.
.
.
wow!!!
setelah bertahun lama tak g mines
(sejak dorang renovate ape ntah sampai takleh jalan kaki ikot terowong bawah tu,,, kena naik teksi air)
sejak tu la aku tak jejak ke sana
hehe
.
.
.
jom layan aktiviti arini
=)
memenyekkan muka
=p
snap dulu b4 main
lagi dan lagi
=)
smile
=)
ngeeee~~~
=p
~ ini emak saya~
muka monyok sebab asek masuk longkang
baju import khas from uk
=p
ok,
dah abes main
sile pulang kasut balik
=)
on da way nak g makan
ramai2 kena makan kfc
=p
ni mintak tolong cik tak kenal amekkan gambar
=p
,
,
,
lepas tu,,,
anta bebudak kat umah pakcik
ni adik dorang yang last
(senyum beliau sangat mahal)
cian kena tinggal
=p

::Cadar Baru::


da lama da beli

tahun lepas kot

baru nak try arini

hehe

Tuesday, June 15, 2010

::Driver's Assignment::

besok pagi abah g penang sampai minggu depan
ahad ni toha nak balik perak
bas kat jalan duta
sooooo,,,,
sape yang nak kena anta toha g duta?
sape?
sape?
huhuhu,, mestilah aku
tapi,
aku tau ke nak drive ke sana?
tau jalan ker?
mestilah tatau.
hahaha
so,
tgh hari tadi lepas amek ayum kat skola
tros g jalan duta
abah nak tunjuk jalan
al kisah~
aku ngntok gile
bley plak aku tetido time abah ngah bebel2 tunjuk jalan
haha
abes la
mintak2 ahad ni aku tak sesat
=p

Monday, June 14, 2010

::Rombongan Cucu Tipah ke Umah Jijoi::

selamat pagi manusia.
.
.
kelmarin kat putrajaya presint 9,,
g umah jijoi ngan as
saje nak datang mlawat umah baru
hehe

tuan umah hidang kitorang spageti ngan air ngan otak2 segera
=p

kak wani abeskan ye semua =p curik adam kejap

=p
lepak jap tgk diariku shahir
=p
pantang
=p
bapak kepada budak
dah penat,,
tido~
hehe
b4 balik,,,
amek gmbr kat lif
=p

Saturday, June 12, 2010

::Saye Ter-berangan::

.
.
.
saya di TAG
hehehe,,
lama dah tak kena tag,,
joommm layaaannnn


menjawab + bermain apa yang di tag =)



Pertama:say tengs kepada blogger yang tag anda & bagi link skali

Terima kasih Cik Nad


Kedua: Tag kengkawan yang akan berangan sama-sama ngan korang
  1. ika shafieka =p

  2. rehan noan (^-^)


Ketiga : jooooommm berangan

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wow!!!!

beshnyer,,, kalo aku dapat duit banyak tu,,,,

1st skali nak setelkan utang ptptn ngan hutang si hitam aku

fuuhh!!!! lega~~~

pastu nak g jenjalan kat pulau2 kat malaysia ni,,

tak penah g pulau

kesian kan?

hehehe,,,

nak wat diving,,

besstttnyyerrr

huhuhu,,,

pastu nak bli umah besar

(kalau la duit tu berjuta-juta =p)

pastu nak bli pape yang patot ntok wat aset,,,,

beli kereta ker,,, emas ker,,,

pastu wat modal ntok LC

pastu yang balance,,,

simpan dalam asb aku

bia beranak pinak bagi lagi banyak

=p

best best best!!!

kalau la mmg btol2 dapat duit gedebok camni kan bes

hehe

.

.

p/s: gambar pertama tu aku tambah saje nak bg nampak banyak =p

::Geram + Sengal ::

salam
hye korang
geram sangat rase
hokkay,,,
result dak2 uitm dah kua kan
so,,
amacam korang???
harap2 semua lepas
amin
=)
.
.
.
yang aku geramnyer kan,,,
rasenyer dari degree lagi,,,
if dapat result ok sket,,,
nanti mesti ada yang cakap
"ala,,, kos ko senang"
hello
tolong sket
kalo senang,,,
kenapa xde orang yg dapat 4flat
kenapa still ada student yang failed???
kenapa still ramai yang dapat 2nd class lower,,, 3rd class???
(sape sape dak sains pemutusan uum yang rase dec sc senang sila angkat kaki)
.
.
.
then,,,
sampai la aku wat master
amek sains kuantitatif
still ader gak mulut2 jamban yang cakap
"ala,, kos ko senang"
hello!!!
kalau senang,,,
kenapa ada gak orang failed???
kenapa ada student yang apply master sains kuantitatif uitm tak diterima???
aku pon naek mereng je nak siapkan sume asgment + keje2 yg menimbun
sengal2 badan normal la berulang jao2
mmg la aku jenis stadi last minit
tapi sekurang2nyer
aku berusaha,,,
huhu
budus!
jamban betol
.
.
.
ape korang ingat amek kos medic @ akaun @ engin @ lawyer atau kos kos kritikal yang sama waktu dengannya hebat sgt ker???
boleh bangga sangat ker???
kompem ke dapat keje lepas grad???
boleh ke dapat gaji riban2 sebulan???
boleh bli banglo mewah ker??
boler ker???
boleh ker???
stakat pointer atas pagar,,,
jangan nak cakap besar
sila sedar diri
.
.
.
lagi satu,,,
btol ke dak2 uitm ni dipandang rendah???
kononnyer semua melayu
takde banyak saingan ngan student bangsa lain yang hebat2
so,, sebab tu boleh dapat markah tinggi
sebab "gred soalan" tahap "melayu"
ataupun lambang "melayu" tu sendiri yang menunjukkan kebodohannya???
"melayu mudah lupa"
boleh trima tak ayat ni???
bolehhh kottt~~~
aku tengok ada je dak2 kampung (bukan semua hokkay,,, segelintir) yang bila datang KL,,,
macam monyet
(sori,, agak kasar sikit)
konon cam jakun
semua nak try
fesyen baju semua nak tukar
konon nak up to date
rambut pon kena kale kale
macam hen- lak aku tengok
pastu semua nak bli yang branded,,,
bongok
mak bapak ko anta g blaja
bukan abeskan duit nak bergaya + berfesyen
sedar2 la sket
maybe,,,
culture shock kot
geli aku tengok
"prangai cukup huduh"
ni ayat femes ustaz bashir time aku blaja titas dulu.
.
.
.
bagi aku,,,
tak kesah la korang amek kos ape pon
yang hebat sangat mahupon yang cikai2
janji korang berjaya dengan cemerlang gemilang n terbilang,,,
at least bangga sket family korang time korang nak amek scroll atas pentas,,,
tapi jangan jadi "student teori" sahaja
kena jadi "student praktikal" jugak
so,,
takdelah terkontang kanting time nak masuk alam pekerjaan nanti
applykan skil2 yang ada
insyaAllah berjaya
sekian
.
.
.
yup,, entry kali ini agak emo sedikit
penat2 usaha study
ada plak org yg tak puas hati
tapi kali ni
aku puas
puas hati
=)

Friday, June 11, 2010

::Alhamdulillah::

.
.
.
Alhamdulillah,,,
setelah tak lama tunggu,,,
dapat gak tengok,,,
Alhamdulillah takde yang sangkut
paper RM yg sangat digeruni lulus
Alhamdulillah
=)

::Bersabar-Lah::

bangun awal pagi
sebab nak check result lagi
dapat masuk portal sendiri
yang keluarnya adalah ini

mencuba petua yang diberi
oleh cik paan yang baik hati
berdebar rasa di hati
da klik rasa nak humban lappy
sekian,
terima kasih
sila cuba di lain hari
kepada yang da dapat tengok result korang
tahniah sebab lulus
=)


Thursday, June 10, 2010

::Aku + Sabar::

sesungguhnya sabar itu separuh daripada iman
nak dekat setengah hari dok bersabar tekan menda yang sama
kalau naseb baek,,,
dia kua macam kat bawah ni,,,
tapi bila dah key in pswd sumer,,,

dia kua yang ni plak,,,
ayoyo,,
bape kali mau buat menda sama daa,,,
student uitm ramai sangat tu yang asek hang jer
huhuhuhuhu,,
aku cadangkan jangan wat serentak,,,
klasifikasikan,,,
ikot cawangan uitm ker,,,
ikot fakulti ker,,,
ikot diploma @ degree @ master @ phd ker,,,
huhuhu,,,
.
.
.



::Kek Batik + Kek Coklat::

selamat siang semua
jom kita main masak-masak hari ni,,,
chef tak bertauliah cetul nak ajar ni
=p
.
.
.
1st skali,, ni ntok wat kek batik,,,
pastikan korang alas ngan sesuatu supaya mulut mak korang tak bising nanti sebab sepah sepah
=p
.
.
,
bahan-bahannya:
lepas tu kacau semua masuk dalam periuk,,,
api bia kecik yer kawan kawan

oh ya,,
dulu ada org cakap sedap if letak nestum
ok la,,
nak try gak,,
aku bubuh nesvita
hehehe
then masukkan biskut meri & gaul sampai rata yer

=) ok,,, dah cukup menyaluti biskut2 meri yang lain ni

hehehe then,,,

masukkan dalam loyang @ bekas

padat2kan la yer

hehe SIAP!

=)

.

.

.

ni ntok kek coklat kukus lak

bahan-bahannya:
then campurkan semua,,,

kacau sampai sebati

ewaahhh~~

hehe kacau & kacauthen tengok dah cukup sebati ke tak

jeng jeng jenglepas tu,,,

perap selama 1 jam yer

sementara tu sediakan peralatan ntok dikukus ok,,,

dah lepas 1 jam,,,
kukus
hehe
(alamak,, kantoi dapur tak kemas,, hehe)
tutup tudung nya
=)
.
.
.
SIAP!
heheheheh
cadangan hidangan
potong kecik2,,,
bia ramai2 dapat rasa
hehehe
hokkay~
yang ni nak pos kat pak aji atas permintaan =p
tunggu yer pak aji
=)

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails