Sunday, December 27, 2009

congrats aby!! :)

wawawa.. congrats aby!!!
saannggaaattttttttttt jeles ok! heheee....
nway, im hepi 4 u!!
aku nak jd vip guest ko tau ntok big event next year!! :)
reli2 hepi....
congrats again! :)
hehe

2009

hohoho...
tak lama lagi 2010 nak dtg...
nnt aku nak listkan ape yg aku da wat ntok 2009 ni..
pencapaian... kebengongan...
hehe..
saje ntok kenang2an

Thursday, December 24, 2009

campur campur

wawawa...
lg 1 ari je aku ade kat opis
las senin depan
tapi,,,
hepi ke aku??

huahuahua...
tatau seyh...

nnt mesti rindu ngn colleague kat opis ni...
mesti windu nak g FW
mesti windu nak blk lewat
mesti windu time kena keje time ari cuti...
mesti windu nak kena edit report...
mesti windu nak bergosip..
mesti windu nak pk pk nak mkn kt mana time lunch...
mesti windu pesta mkn2 kat ukmp ni.. hehhee...

tp..
nnt da stat blaja...
leh hidup ke aku?
adooiiyaaiii...
leh ke nak stadi sorg2..
da la xde membe lg ni..
leh ke nak drive mlm2 sorg dr s.alam blk kjg...
leh ke nak stay up stadi mlm2 lg..
haha..
leh ke survive...
ntah ler...
kena tgk keadaan sama ada nak dok umah sewa ke tak... huhu....
1 keje lg 2...

bulan2 kena saving la ni beb!
duit kete nak kena baya...
duit tol...
duit myk..
makan..
shopping..
haha...
fenin2!

Wednesday, December 23, 2009

(^-^)




kalo kite permudahkan urusan seseorang...
insyaAllah Allah akan permudahkan urusan kiter :))





Tuesday, December 15, 2009

post rojak II.. hehe

weekend lepas mcm2 hal jadi...
huhuhu...
pagi sabtu tu...
nak g cuci kete kat bkg shell...
tapi tutup lak...
time aku nak reverse..
n nak kua jln..
tetibe bunyi kuat...
addooiiyaaiii...
si hitam aku kena langgar la pulok~
huhu...
seb bek org tu ngaku salah n nak tanggung sumer...
fuh~
da la tgh ari tu nak g wedding abg nazri...
hahaa..
slambe je la..
bawak kete ni..
hehe..
konvoi ngn geng2 silat..
4 kete...
1 moto besa si yed.. ( patot la org ajak nek kete tamau! ada moto baru rupenyer. haha)
syg la.. gmbr goyang... pakai fon je :(pas kenduri, ktrg lepak kat rnr sban jap...
then g masjid besi pjaya..
cantik3!!!
besh!

masing2 tayang keboroian pewot si bujang2 kt bwh ni!. haha

siap sempat bgambo.. hehe...
ada taman dlm masjid :)bajet nur kasih ni.. hehethen ahad plak..
jenjln ngn azri...
tgk movie...
mkn2...
mlm anta balik..


betapa borosnya saya... huhu

mp3 ni adia ntok ayum sbb dah sunat. hehe
addooiiii...
da kata da..
mmg x reti nak bjimat...
huhuhu...

Wednesday, December 9, 2009

l.e.t.i.h. + l.e.g.a. + s.y.u.k.u.r.

fuh~
alhamdulillah...
syukur sume hampir selesai...
minggu ni mmg bz giler...
bz amat bangat...
ader 2 report nak kena anta...
yg da final...
mmg ari2 bermalam kat opis je la...
mlm td pon kol 3 pg br blk umh...
kol 6.30 pg ni da kena gerak awal nak g s.alam...
ade taklimat tpm tu...
gile la..
drive sengsorang..,
mcm bese la ade salah jln...
huhuhu...
bab2 jln mmg aku fail :P
tapi...
haha, yg beshnyer.. sampai gak aku on time...
hehe...
alhamdulillah...
taklimat tu membantu sgt2..
pas taklimat g fak...
tu pon 1 hal...
tatau bilik nyer..
daki la sampai tgkat 3...
berpusing aku cari...
seb bek jmp bilik...
huhu...
then tros balik...
plan nak g daftar ielts x jd..
coz pnt gile babeng...
jln jem lak tu...
dugaan tol...
balik umah lak, 1 hal lg..
si monyet yg bijaksana leh lak masuk umah ikot pintu bkg...
huhhu..
g pecahkan telo kat dapo!
abes umah bau busuk.. bau telo.
huhu...
da mop pon stil bau lg...
pas balik tu aku tros tido je..
x larat bangat..
tido x cukup..
then dlm nak dkt kol 4, gagahkan diri gak g daftar exam ielts tu...
then tros g opis...
nak siapkan report kesedar tu...
sok ade presentation kat klantan...
huhuhu...
hectic giler...
seb bek ade nani n yana tolong...
kalo tak,,
tatau ape jadi..
huhu...
thanx bebanyak kat korang! :)
mlm ni tatau blk kol bape...
tapi,,, takpelah..
semua ni berbaloi...
ade hikmahnyer...
sowi la kat kengkawan kalo aku bls msg pdk2...
atau cam tak layan...
mmg bz bagai.
...
huhu...

nota kompius:
err.. monyet makan telo mentah ek? pelik aku. hehe

Monday, December 7, 2009

waaaa...

waa... arini ckp ngn bos pasal nak resign...
seb bek bos bg kata2 yg positif...
tros aku wat resign letter...
tros anta...
huhuhu...
mintak2 keputusan ni tepat.
amin

nota kaki: lepas kol 12am ni.. aku rase keputusan aku wat tu tepat kot.. huhuhu

Saturday, December 5, 2009

membalas soalan yang ditag ika :)

. Anda rasa anda hot?
~ntah... slalu je sejuk dlm opis ni... hahaha =p

2. Upload gambar kesayangan anda
~hurm.. takkan nak upload sume =p

3. Kenapa anda suka gambar ini?
~sbb saya suka gmbr tu :P

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
~sabtu lepas... ngn azri :)

5. Lagu terakhir anda dengar?
~wali, dlm kete tgh ari td

6. Apakah yang anda buat sambil selesaikan tag ini?
~xde wat ape. inagt nak siapkan keje kesedar yang x sedar2. huhu

7. Selain dari nama anda sendiri anda suka di panggil?
~byk je nama lain yg org pgl aku... ahaks~

8. Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.
ika suhaimi (amik balik. haha)
fana mana
anis manis
yana masam
rehan noan
nani rosli


****Siapa no.1 kepada anda??
bekas dak pektikal kat ukmp.. hehe... slalu bergosip2 =p amik ko. haha

****Bagaimana pulak no.3??
slalu ngekor aku ke mana saja.. hehe... btol ek? skola sama.. m3x sama.. u sama... tpt pektikal sama... seb bek skg x sama... tp... adik die lak yang menyambung.. haha

****Pendapat anda pada angka 4??
tersangat la masam.. kalah mangga kale hijau tu. hehe

****Kata sesuatu tentang orang no.2??
oi oi, cepat dtg kajang... lunas ko tu xde menda. hehe

****Bagaimana pulak no.5?
rehan... hampir2 nak jadi pemanah yg handal. hehe

****Pendapat anda pada angka 6??
si pengasah pensel ni mmg x leh blah.. haha... mulut mmg membebel jer... tp xpe, bagos ntok aku luahkan prasaan psl skandal2 die tu. hahaha....
ada geng aku nak bising2 :))

mungkin Dia nak uji aku...

hurmmm.....
camne ek nak start...
aritu aku adala sebok2 tertanya2 bilela rezeki nak sampai... huhu...
tup tup, esoknyer kua iklan keje kosong yg seswai ntok papa adam,,,
lusa plak dpt news pasal scholar tu.
huhuhuu....
Dia nak uji aku ke ek...
nak tgk aku reti ke x bersyukur...
menda2 ni.. bila2 masa je Dia leh tarik balik...
tapi,,, Dia takkan uji hamba-Nya kalau hamba-Nya tu sendiri tak mampu nak tanggung... huhuhu

kompius sudah aku...
thn lepas aku ade apply tpm tu...
ade g intebiu die...
patotnyer mmg dpt scholar tu..
tup tup... sbb seseorang, aku jd simpanan...
so... sampaila tgh bln 6...
dpt offer master...
tp aku wat penangguhan...
takde duit nak further stadi...
mmg la kpt ade bg 10k..
tp ntok sara hidup aku...
mane nak cekau duit. huhu...

tunggu punya tunggu...
alhamdulillah dpt offer jadi AC kat ukmp ni...
sampai la awal disember...
xde apa2 jawapan tpm tu...
surat soh sambung master plak yg dpt..
soh daftar masuk...
aku mmg plan nak tolak je tros tawaran master tu...
kang kalo stadi...
sape nak byr duit kete... huhu

then, smalam, abah kol, gtau org uitm tepon kata ada taklimat tpm tu mgu ni...
pelik aku.. tetibe jer kol...
xde hitam putih pon, takkan tak malu nak tros dtg taklimat.
then, abah kol uitm, tanya pasal kontrak.
rerupenyer dorg terlupa nak pos aku punye....
dugaan tol...
ptg tu gak pas solat jumaat, abah g uitm amek kontrak tu...
barula aku dpt tgk hitam putihnya...

aku cuti smalam....
kua ngn kazen2...
ngn as, timah, dik ya n cheteng...
hehe...
so, tak dpt nak g uitm sendiri nak amek kontrak tu...
hehe...

hurmm...tapi, aku x baca abes lg kontraknyer...
yg aku tau...
payment elaun dpt 3 bln skali...
huhu, mmg kena pk btol2 camne nak dpt fund sendiri ntok tanggung idop...
pastu tak leh keje kat mana2...
maknanya... if aku amek offer tu...
aku kena anta surat resign kat ukmp...
huhu...
baru nak seswaikan diri ngn keje AC ni... :(

ntahla...
aku harap aku dpt wat keputusan yg btol...
keputusan yang terbaik...
mmg aku harapkan pertolongan Dia...
supaya aku x silap...
huhuhu...

mekasih Ya Allah sbb da perkenankan doaku...
sbb da beri petunjuk sikit demi sikit...
sabar tu mmg amat penting...

apa yang aku leh share kat cni...
selalulah buat sesuatu yang boleh dituai ntok masa depan kite...
ntok amek keberkatan...
sedekah adalah sangat penting bg aku...
aku penah dgr dlm mhi aritu...
kata-kata dari wardina...
kejayaan atau apa yang kita dapat pada hari ini mungkin bukan dari apa yg kita usahakan...
tapi berkat daripada doa org lain...
so, fikir2kan :)


Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails