Thursday, November 26, 2009

si hitam kena servis



waaaa..syoknyer...

beshhnyer...
cam tetibe ade bau nasi minyak jerk..
besh3...
bile lg wei...
ko jela jadi perintis "kakak2" aku yg kawen dulu... hehe

x saba nak g serbu majlis ko...
:)

moge bahgia slalu doa aku :)
p/s : dgn bangganye aku curik gmbr ko. hehe

p.e.n.a.t.

penat.
aku sgt penat.
baru balik miri pg td.
2am smp umh.
flight delay.
air asia slalu gitu.
dok kat emergency pintu.
seat xleh nak ubah.
ish.
aku tido tegak je.
penat.
aku penat.

nota kaki letih:
nnt aku upload gmbr kat sane.
tak byk pon.
1 mlm je tido sane.

Monday, November 23, 2009

field work kat sabah...

mgu lepas g fw kat sabah...
kat keningau... tuaran... n kk...
jalan die mmg la..
adooiii...
naik twon naek twon gunung.
hehe
tp besh la..
dpt tgk tpt org...
kat sane kena bgn awl beb...
subuh giler awal. haha!
pastu..
anjing besepah2 mcm kucing..
huhu..
tak tenteram aku nak intebiu sahabat aim tu...
hehe..
org2 kat sane ok...
baik2...
seb bek paham ape yg aku ckp.
:)
lg satu..
aku tgk dorg ni awet muda seyh!
umo dah 64 thn..
tp stil npk muda...
agaknyer sbb dorg asek hidup udara segar jer..
hijau je sumer..
takde asap ekzos bongek kat cini.. huhu
hurm...
cuaca kat sane asek hujan renyai2...
sejuk... hehe..
tido pon sodap.
ni meh aku share gmbr2 kat sane...
:)


shopping.. shopping... shopping

adoii..
aku ni mmg tak reti nak berjimat..
huhu..
boros tol..
weekend lepas...
maen rembat je 2 beg..
padahal gaji x masuk lg..
hurm..
bile la nak insaf ni.. huhuhu

Tuesday, November 10, 2009

apabila kekusutan melanda...

hahaha.. orang ckp..
kalo tensen..
baek g shopping..
bln ni jer..
da 4 beg aku borong...
hehehe..
suke suke suke :))
si ayum pon nak join bli beg gak..

kat mane???
ni nak promote sket. hehe
nota kaki:
las las..
baru prasan poket da pokai...
hahaha...
rupenye baru awal bulan beb...
nak tunggu gaji lbt lg...
hahaha...
ni la akibatnyer...
hehehe..
xpla..
janji hati puas :)

renungan

SUCIKANLAH 4 HAL DENGAN 4 PERKARA

-wajah dng linangan air mata keinsafan
.............................................................
-lidah basah dng zikrullah kepada pencipta
...............................................................................
-hatimu takut dan gementar dng kehebatah rabbmu
.......................................................................................
-dosa dng taubat kepada dzat yg memilikimu
........................................................................

MOTIVASI DIRI

Kita memerlukan sesuatu yang boleh menjadi daya pendorong atau motivasi untuk melakukan sesuatu pekerjaan.

Kalau pelajar yang ingin berjaya tentu memerlukan motivasi diri untuk mencapai kejayaan.

Bagi seorang pekerja pula, tentu memerlukan motivasi untuk melakukan pekerjaan dengan baik...tambahan pula perlu melakukan kerja yang sama setiap hari. Tentu bosan akan muncul jua di dalam hati.

Di bawah ni ada beberapa tips yang boleh kita praktikkan untuk motivasi diri..

1. Rancangkan dahulu apa yang perlu dibuat dan tetapkan matlamat.


2. Senyumlah selalu..senyuman boleh menenangkan jiwa dan juga sebagai sedekah.






3.Dapatkan rehat dan tidur yang berkualiti.


4. Jangan membahayakan diri sendiri atau menzalimi diri.


5. Binalah persahabatan yang erat dan saling menyayangi.


6. Sesekali hiburkanlah hati sendiri dengan melakukan apa yang diminati.


7. Tonjolkan penampilan diri yang menarik dan kemas. Sesekali bergaya, apa salahnya.


8. Kawal berat badan anda dan jangan terlebih makan..takut jadi obes pula.


9. Amalkan gaya hidup sihat. Jangan menghisap rokok..bahaya untuk kesihatan.


10. Lakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh bagi mengetahui tahap kesihatan diri.

11. Tenangkan fikiran dan relaks sekejap.



12. Mandi setiap hari... jangan malas mandi tau !


13. Jadilah diri sendiri (bukan orang lain) dan berbanggalah dengan kemampuan diri.


14. Jangan menunjuk-nunjuk atau alim-alim kucing.


15. Lakukan kerja seikhlas hati.

16. Yang paling penting, sentiasalah berdoa kepada Allah.


credit to cik zakiah :)

.

eeee...
menyampahnyer aku pada org yg nak kena ikot mood dier jer...
kalo mood ok.. bole la tego...
bole la berkawan...
kalo x ok... jgn arap la dpt respon baek...
tego pon mcm nak tak nak je balas...
org camni baek takyah ade membe...
hidup sorg2 je la ko.
tapi.. bile susa...
cari membe gak!
huh~
g mampos ah wei


Monday, November 9, 2009

N9 vs Klate

ntah pape la dorang ni...
macam tak bertamadun...
adat la kalah menang kalo bertanding...
ni mcm takde mental..
aiisshhh,,,, mara btol aku.
huhu

anyway.. congrats n9

nota kaki: aku tak sokong mane2 pon.. huhu.. jadi pemerhati jer

1st time Si Black @ Si Hitam mandi :))

Date:8 November 2009
Time: Petang pas balik alamanda
Venue: kat shell fasa 1, bbb
Tukang bayar: mak.. hehe

Weekend kat PUTRAJAYA... nonstop

weekend lepas... dari jumaat.. sampai ahad.. lepak2 kat putrajaya jer.. hehe
nak dok umah..
bosan lak...
sempat lagi budak ni masuk pertandingan mewarna BANK MUAMALAT.. hahaaku plak sempat g ngurut kaki.. hehe.. besh woo..

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails