Sunday, October 25, 2009

penemuan orang hilang

akhirnya...
setelah beberapa tahun tidak ketemu...
aku jumpe jugak dengan orang hilang ini...
banyak yang kami borakkan...
banyak yang di-stori-kan...
banyak yang ditawakan...
banyak yang diungkapkan...
banyak yang diungkaikan...
banyak yang di-intebiu-kan...
anyway fana...
thanx 4 da frenship dat u share with me :))

nota kaki: people changed.. but frenship remains :)

Saturday, October 17, 2009

CUBE TRY TEST STIKER DINDING :))

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

choki choki

DATE:12 oktober 2009.

balik keje jer,,, nampak bungkusan cam kat bawah ni kat atas katil...
ingatkan ape benda...
haha!
sekali biler da bukak...

tau2 je aku suke mkn coki2..
nway..
THANKS SUE :))

Monday, October 12, 2009

(^-^)v

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tanpa Keberanian Mimpi Tidak Bermakna
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sunday, October 11, 2009

Besday Nabila & Open Houze Beliau :))

Setelah 13 tahun tak jumpe...
waaa....
tak sangka...
korang sume memang meletup..
hehehee

:))

JAMUAN RAYA UKM

suke bangat gmbr ni :))

jumaat lepas ader jamuan raya ukm...
g ngn kengkawan kat opis...
bes gak..
coz kat sane dapat jumpe membe2 lame aku...
membe skola...
membe matrik...
membe U...
membe taman...
:))
junior skola:azilacosmate:Atie
matrix-mate:Chaageng RA sengal lagi superb :))b4 melantak :))

weekend yang tak besh

weekend minggu ni mmg x bes...
kena keje pada hari sabtu ahad...
pada bulan syawal...
yang bermakna byk open hze yg aku terlepas...
bermaksud juga aku tak pat nak jumpe membe2 yg da lame tak ketemu...
bengong la...
huhuhu...
sowi la coz x dpt nak dtg mane2 open hze tu minggu ni..
huhuhu...
tapi...
mlm ni maybe sempat nak g umah kak mas...
arap2 ader makanan lg.. hehehe


aku bosan keje ngn orang yg sangat cerewet...
mintak macam2...
tp keje nyer x gak siap...
tapi stil mintak lagi menda baru...
mengada...
cubela bayangkan korang bg keje cam korang bg kat aku pada anak korang...
sure anak korang pon mls nak layan...
huh~
~sigh~

Selamat Pagi Cikgu.

Selamat Pagi Cikgu.

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja?
Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang!
Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna.
Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik.
Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan.
Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat,
lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

***************************************************************

Saturday, October 10, 2009

menyampah yang teramat sangat

sangat menyampah...
sangat tension...
setiap kali meeting mintak table baru...
kalo camni.. bile nak siap!!!
ba alif ngang!!!
kadang-kadang aku mcm nak give up jer...
kadang-kadang rase cam emo lak asek luah kat blog...
tp.. xpela.. as long as leh lepaskan sume :))

Friday, October 9, 2009

...

sesuatu yang aku belajar pada minggu ini

"berilah kerja/tugasan kepada orang yang sibuk daripada orang yang lapang kerana orang yang sibuk lebih pandai menguruskan masa daripada orang yang lapang"

Thursday, October 8, 2009

mari melawat bebi comey kak sab :))

arini time lunch join akak2 opis mlawat bebi kak sab...
lahir 6 Oktober 2009...
comey sangat...
merah lagi..
name pon xde lg.. hehe...
jom tgk bebi gurl yg comey :)
haha... bertuah tol.. lom ape2 lg da pandai uwek.. :P

MUNGKINKAH??

mungkinkah??
mungkinkah hari itu akan tiba???
mungkinkah hari itu akan mencerahkan masa depan beliau???
mungkinkah panggilan telefon pada hari semalam bakal memberi sinar pelangi kepada beliau???
mungkinkah ianya akan dapat mengubah nasib beliau???
mungkinkah ianya akan dapat mewarnakan kehidupan beliau???
mungkinkah???

SELAMAT HARI LAHIR

Bulan ni ramai gak member2 yang celeb besday...
so korang.. hepi besday :))
semoga sukses selalu...

sukses
sukses
sukses
:))
&
panjang umur
&
murah rezeki
&
diberkati Allah
Amin... :)

1st Oktober : Aizat Siamang gagap.. hoho
2nd Oktober : CIkgu Idris
4th Oktober : Kak Nora
5th Oktober : Shafizan
6th Oktober : Mak Long
8th Oktober : Bena
9th Oktober : Nabila Dibit
10th Oktober : Alya & Zul
11th Oktober : Nani SHARPENER & kak Jue
12th Oktober: Arif
17th Oktober : Natalya
19th Oktober : Azmira
22th Oktober : Mak Tam
23th Oktober : Azimah & Ala
24th Oktober : Syazwan Cak
26th Oktober : Nora :)
27th Oktober : Ya Toha

Wednesday, October 7, 2009

hurmm... jom baca jap

1. Soalan : Salah seorang rakan muslimah saya bersolat dan berpuasa dengan lengkap akan tetapi dia tidak memakai tudung kepala untuk menutup aurat. Adakah solat dan puasanya sah dan diterima syari'at ?

Jawapan:

Hal ini bergantung kepada faktor yang menyebabkan seseorang itu tidak memakai tudung. Di sini terdapat dua faktor:

[A] Dia menyakini dan menerima hukum memakai tudung adalah wajib sebagaimana firman Allah dalam surah al-Nur 24:31 akan tetapi faktor kelemahan taqwa dan kerendahan jatidiri menghalangnya untuk memakai tudung. Bagi orang seperti ini solat dan puasanya tetap sah dan diterima. Sikapnya tidak memakai tudung hanya mengurangkan kesempurnaan Islamnya.

[B] Dia tidak memakai tudung kerana tidak meyakini dan tidak menerima ia sebagai salah satu kewajipan agama. Kes ini secara terperinci terbahagi kepada dua:

[B-1] Secara tidak sengaja telah terkeliru dengan pelbagai tulisan dan dakwah yang diberikan oleh para anti hadis, modernis dan aliran-aliran lain yang menyanggahi syari'at asli al-Qur'an dan al-Sunnah.
Maka dalam kes seperti ini hukuman ditangguhkan ke atasnya sehinggalah disampaikan kepadanya hujah syari'at yang benar melalui kaedah yang jelas lagi difahami.

Seseorang yang terkeliru sebagaimana dalam kes [B-1] di atas tetap diterima solat dan puasanya. Namun diwaktu yang sama hendaklah diusahakan sekuat mampu agar dia menerima dan memahami syari'at Islam secara benar dan jelas dalam hal ini. Jika telah diusahakan

dan masih menolaknya maka termasuklah dia dalam kategori berikut ini:

[B-2] Telah menerima hujah syari'at yang benar dan memahaminya secara jelas tanpa ragu akan tetapi dia tetap menolak kewajipannya. Para ilmuan Islam memiliki dua pendapat dalam kes seperti ini:

Pertama:
Orang tersebut dianggap telah kafir kepada hukum Allah
dan terkeluar daripada syari'at Islam. Solat dan puasanya tidak diterima dan wajib dijatuhkan hukuman hudud ke atasnya.

Kedua:
Orang tersebut dianggap telah berdosa besar dan akan diazab di dalam neraka. Akan tetapi dia tidak dianggap kafir dan tidak terkeluar dari syari'at Islam selagi dia masih mentauhidkan Allah dengan dua kalimah syahadah, mendirikan solat dan mengeluarkan zakat.
Namun jika dia bertindak menyebar-luaskan fahaman menolak hukum memakai tudung maka wajib dijatuhkan ke atasnya hukuman hudud bagi mengelak fitnah ke atas orang ramai.

Walaubagaimanapun ingin diingatkan bahawa penentu antara hukuman pertama dan kedua di atas terletak di bawah penilaian para Mufti, Hakim dan Qadhi. Tugas yang diwajibkan ke atas kita adalah mendakwah dan bukannya menghukum. Maka hendaklah kita memberi tumpuan untuk menyampaikan dakwah secara efektif dan
berhikmah agar sampai kepada seseorang itu hujah yang
benar. Usaha dakwah ini tidak boleh memiliki titik noktah, ia harus berterusan sehinggalah setiap orang menerima hukum Allah secara keseluruhannya.

stress

keadaan saya selepas pukul 3 ptg pada hari ini...
benci tol la..
huhuhu...
rosak program weekend ni
:((

saya mahu seperti di bawah semula...
hohoho




masyeh cik nor :))

smalam pas balik keje...
ader kad sampai..
ingatkan kad raya..
rerupenyer kad besday..
org pengkalan hulu hantar...
lame da x dpt kad besday dr org jao yg pos2 ni.. hehe...
kalo sms mmg da standard :))
nway.. masyeh cik nor sikalakalakasi :))
comey sgt kad tu :))

P.M.R.

Gud Luck kepada bebudak yang amek PMR tahun ni...
ntok adek aku skali:
Muhammad Khairul Izhar bin Sulaiman @ toha
&
kepada
kazen2 aku yang sangat nakal.. hoho

zulfahmi @ popokamirul @ miyoi
wani @ wani amoi

Tuesday, October 6, 2009

kete baru. hehe

malam tadi bosan2...
ajak ayum kua g mkn...
tatau nak mkn ape..
ktrg singgah je kfc..
haha...
pastu aku pon tertarik lak nak bli menatang kat bawah ni..
besh3!!! :))
gmbr blur sket coz amek pakai fon.. xleh nak fokus. hoho

takde tajuk

oi oi si hitam...
cepat le kelua...
addooiiyyaaaiiiii...

loteh den nak nunggu nyo...



Monday, October 5, 2009

weekend yang mem-BONCIT-kan aku...

hahaha.. beshnyer weekend lepas...
dapat mlantak g open hze.. :))
ari sabtu g 2 umah...
umah yana n rozana
ahad g 3 umah...
PLKU, sufian ngn en RZ
besh3 :))
ni gmbr yg sempat disnap :))

ngn cikgu silat aku... maintain je. hehe.
time ni kat Pusat Latihan Kajang Utama...

ngn yana.. depan UKMP.. b4 g umah en RZ...

makan sedap2 oi oi...
dtg opis pg ni.. boncit aku...
xsempat nak wat proses pembuangan... hahah...

masuk2 opis.. ader note comey ni kat meja...
thanx cik manis yg mengaku dirinya kotak. hahah
notes peninggalan cik manis

nway... thanx kat kengkawan yang wish besday aku smalam...
really appreciate!!! :))


Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails