Tuesday, September 29, 2009

bengkel yang membosankan

jumaat sampai sabtu lepas g bengkel kesedar kat royal bintang seremban...
ni je la gmbr yg x brapa sgt...

OPEN HOUSE UMAH PAK LAH

Sabtu lepas family aku g open house umah paklah...
ni gmbr yang sempat dorg amek..
aku xde time tu...
g bengkel kat seremban

KITA BERTANYA... QURAN MENJAWAB

KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?

QURAN MENJAWAB
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui
org2 yg dusta."
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3


KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

QURAN MENJAWAB
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah Al-Baqarah ayat 216


KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

QURAN MENJAWAB
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
- Surah Al-Baqarah ayat 286


KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?

QURAN MENJAWAB
"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

QURAN MENJAWAB
"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah
sempadan) serta bertaqwalah (be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)."


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

QURAN MENJAWAB
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
- Surah Al-Baqarah ayat 45

KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?

QURAN MENJAWAB
"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... ?
- Surah At-Taubah ayat 111


KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

QURAN MENJAWAB
"Hanyalah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
- Surah At-Taubah ayat 129


KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

QURAN MENJAWAB
"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari Rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
- Surah Yusuf ayat 12

Monday, September 28, 2009

MERIAM TIN yang BESH

haha... jom layan video kat bawah ni...
kazen2 aku ni siang2 pon leh layan meriam...
besh3 :))
kalo x demam...
sure aku dah join dorg memekak...
hehehe

video

video

Sunday, September 27, 2009

%^&*#@~

vavi tol...
ingat aku ni robot ker...
masing2 nak cepat...
kalo pandai sangat...
wat la sendiri!!!
jgn la lepas ni ade work ngn dorg lg.
tobat aku taknak!

10-q

kenapa ek???
susa sangat ke nak ucap terima kasih... thanks???
bukan kena bayar pon...
huh~
hurm...
aku ade POS sesuatu kat bbrp org membe sebelum raya aritu...
tp...
tak semua yang respon...
bukannye berharap...
tp...
at least wish je la...
sekurang2nye aku tau menda tu sampai...
ini tidak...
kena aku yang bertanya...
then...
baru la terINGAT nak ucap thanx.
huh~


budi bahasa budaya kita

Saturday, September 26, 2009

raya yang meng-kasihan-kan

sedey giler raya thn ni...
terlantar je kat jb...
tak pat nak g beraya... :((
tp.. ok gak.. dapat twon 2kg. hahaha...


raya kat mlaka pas puan da tawar ngn air daun ape ntah... baru la ok sket kepala ni...
masyeh puan :))
mlm ke bape ntah...
tekak gile rase x sedap...
tros mak soh g klinik...
doctor tu pon bengong...
bukan nak check tekak aku btol2...
duduk saja jer...
las2 bg ubat biase jer...
huhuhuhu...

kesimpulannyer raya thn ni x pat nak bgambar byk2 :((
duit raya?? hahaha.. besh giler...
igtkan x dapat...
tp dapat gak coz pakcik bg kat sumer...
alhamdulillah :))

tapi.. besh gak coz thn ni 1st time bg duit raya kat kazen2 n makcik2 n pakcik2...
org ckp ade rezeki... baek kite share...
berkat sket :))

nway, hepi raya sumer...
maaf zahir batin...
0-0 yek :))

Friday, September 18, 2009

iklan raya...

nape ek...
tahun ni punye iklan raya sume cam x bes jer..
tak touching ponk...
takkan sbb arwah yasmin da xde..
sume da xde idea...
hurmmm.....

oh patot la...

oh... patot la aku nak mara2 kelmarin...
patot la aku emo2 kelmarin...
patot la mcm moody kelmarin...
patot la cam x stabil kelmarin...
patot la rase cam nak deman...
patot la rase lenguh2 kaki...
rupenyer... nak ehem2...
hohohoho...
abes la kena ganti byk...
awal n hujung...
:))

Wednesday, September 16, 2009

~aku jeles~

aah..
mmg aku jeles smalam
tp.. jeles sket je
btw,, arini aku da bls blk...
arap kamoo pon jeles jugak~
haha.
.padan muka.

post yang xde tajuk

menyampah giler
giler babi
da agak da...
suke sgt las minit
mcm aku xde keje laen
padahal bkn keje aku
ish~
aritu belagak sgt~
blah~

Tuesday, September 15, 2009

punya teman

dahulu
aku punya teman
teman sepermainan
ke mana ada dia selalu ada aku
dia amat manis dan juga baik hati
dia slalu saja ada di sampingku...

oh oh oh

namun aku bingung
kini tidak lagi seperti dahulu
tiada gurau senda
tiada lagi bersama ke mana-mana

~sigh~

apakah puncanya?
puas sudah ku fikirkannya
hampir tiap malam ku bermimpi
bermimpi berteman dengannya seperti dahulu kala
aku rindu... kangen bangat... inginkan persahabatan deperti dulu

~uuhhhh~

mengapa??? kenapa???
pabila muncul seseorang yang istimewa di hatinya
semua berubah
semuanya bertukar
perlukah disembunyi mengenai kata hati???
perasaan seorang teman terhadap seorang kekasih hati
walhal semuanya telah terbukti
perlukah???...

~benarlah kata manusia...
~cinta terhadap sang kekasih boleh mengatasi cinta terhadap sebuah persahabatan abadi,,,
~persahabatan yang dibina hampir berpuluh tahun lamanya

~huh~

credit to her

Monday, September 14, 2009

peringatan bersama :))


~beliau ada sesuatu~

hensem ker???.. biase jer...
macho???... ntah...
tinggi???... aku lg tinggi kot...
tp.. beliau ada sesuatu :))
aah, aku minat tgk die blakon.. besh3!!!
:kami::ghost::merahputih::gadoh:

~Singgah Sahur~

Fuh,,, akhirnya berjaya gak aku nak sahur kat luar...
jumaat lepas pas kemas2, siap nak g bilik zati...
nak masuk bilik kena ketok dulu..

tok..tok..tok...

pastu tgh mlm tu dok lepak2 ngn zati.. men tenet...mkn kueh raya...
dah penat tu ktrg lena...
janji ngn ckin kol 4pg..
liat giler nak bgn...
hahahhaa...

pas da siap, baru gerak g mapley...
ramai gile org...
ade game bola rupenye...
lantak la... janji aku dpt sahur kat lua :)
hurm... nak mkn ape ek...

menu aritu: roti telo + ayam goreng peha + milo suam
si mata bengkak & si sembap
si gelak besa + si bulat muka :)

Saturday, September 12, 2009

~kerinduan~

aku windu nak masuk gelanggang balik...
windu nak sepak bontot zaza... hahaha
(sbb beliau suke sepak aku gak)
windu nak gosip2 ngn makcik ciktun, aini, n zaza, n semua...
windu nak dgr ceramah free cikgu mael...
windu nak rasa prasaan berdebar time grading...
windu time2 nak pikir gimik ape nak wat time sparing ngn zaza mantap...
windu nak dgr sore wani yg suke melawan cikgu.. hahaha...
WINDU NAK TENGOK CHOKI BERSILAT NGN AKSI AYAMNYER.. HEHE
windu nak g klk...
windu nak pakai baju ko-k...
windu nak kawad.. padahal lepak bawah pokok je.. hahaha
windu nak tgk bdk2 ni bersilat cam haram.. hehee...
aku windu nak bersilat. huhuhu



Friday, September 11, 2009

~orang hilang~

di bawah ni adalah gambar orang hilang...
hampir beberapa tahun tidak ditemui...
jikalau anda terjumpe dgn nya...
sila hubungi saya.

nama: ana

umur: hampir menopos

tpt lahir: lua mesia

ketinggian: tinggi dari aku

perangai: sangat ganaz

pekerjaan: n/a

hahaha

dok belek2 gambar2 lame.. sekali tegelak sorg.. hahaha... enjoy~~

kenapa? mengapa? bila?

hurm...
kenapa ek...
kite selalu berdoa pada Allah tentang yang satu itu...
tapi...
sampai skang Allah still tak makbulkan permintaan kite...
orang ckp...
Tu sebab Allah sayang kite...
bukan sebab Dia tamau tunaikan permintaan kite...
tapi sebab Dia sayangkan kite...
Allah kan suke kite minta dengan Dia...
Dia nak uji kite...
Mungkin Die nak bagi habuan yang lagi hebat...
yang kite sendiri tak jangka...

&*^%*

sharing opinions is different from arguing...alasan xmau gaduh is a cowards excuse...its annoying~~~


credit to kak ya, aku curik ayat ko :P

saya nak beliau :))... tapi...... :((







Thursday, September 10, 2009

Mayat masih wangi selepas 26 tahun ditanam


ENAZAH seorang ulama di Indonesia, Kiai Abdullah H. Mukmin yang meninggal dunia pada 22 Oktober 1983 berbau wangi manakala kain kapannya masih elok ketika kuburnya digali untuk dipindahkan ke tempat lain di Tangerang, Jakarta, baru-baru ini.

Menurut sebuah akhbar semalam, mayat Kiai Abdullah tidak reput dan masih berada dalam keadaan baik sama seperti ketika ditanam 26 tahun lalu.

Kayu penutup jenazah itu didapati tidak reput termasuk kain kapan.

Anak sulung Kiai Abdullah, Mukhtar Ali yang mengangkat jenazah bapanya dari liang lahat mengaku berasa terkejut.

“Keadaan jenazah sama seperti semasa ditanam pada 22 Oktober 1983.

“Cuma tubuhnya kelihatan kurus manakala rambutnya putih,” kata Mukhtar.

Mukhtar dan keluarganya turut terkejut kerana jenazah bapa mereka berbau wangi.

Menurutnya, bau itu tidak sama dengan wangian yang dijual di kedai-kedai minyak wangi.

Beberapa orang yang berada di kubur itu melaungkan takbir semasa menyaksikan kejadian tersebut.

Kubur Kiai Abdullah terpaksa dipindahkan bagi memberi laluan kerja-kerja pelebaran jalan.

Ketika masih hidup, Kiai Abdullah banyak menghabiskan masanya dengan belajar dan mengajar agama.

Kubur baru ulama itu kini di depan pekarangan rumah seorang lagi anaknya, Achmad Fathi, yang terletak 15 meter dari lokasi pusara lamanya. – Agensi

Cinta Sempurna - Yuna

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

F.R.I.E.N.D.S.



Were Best Friends

Like a daisy in the sun,
she's my friend she's no.1,
she is as sweet as a chocolate bun,
she still remembers she's no.1,
so if you think your feeling down,
give a friend a call she'll clean the frown.
cause a friend is there when the world spins round.


Best Friends

It takes a friend
to pick you up when you fall,
It takes a good friends
to pick you up and wipe away the tears
It takes a best friend
to laugh in your face

frenship


Being friends is about sharing our lives with others.
There are some aspects of our lives that require that we spend a lot of time together or a lot of writing to help convey our feelings.
Other times sharing only a few words are more than adequate.
It is not always the long conversation that conveys the deepest feelings.
Sometimes, longer modes of expression may seem redundant and lacking in profundity.
Putting just the right combination of words on paper in a succinct style may just hit the spot.

Budak perempuan umur setahun mengandung

BEIJING - Doktor-doktor di China terkejut apabila mendapati terdapat bayi di dalam perut seorang kanak-kanak perempuan berusia setahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Budak perempuan tersebut, Kang Mengru mengejutkan petugas-petugas perubatan apabila perutnya beransur-ansur menjadi besar.

Beberapa doktor melakukan imbasan tomografi berkomputer (CT) untuk mencari punca perut kanak-kanak itu membesar dan menemui satu janin di dalam perut Mengru.

Mereka percaya janin itu ialah kembar parasit iaitu kembar siam yang tidak terbentuk dengan sempurna.

Kanak-kanak itu kini menunggu untuk menjalani pembedahan bagi membuang janin itu. - Agensi


*credit tu kosmo

Wednesday, September 9, 2009

serabut kuasa lapan

smalam g mlaka...
field work...
panas giler...
huhu..
dugaan btol...

pg ni masuk opis je.. tros rase nak ckp bongok byk kali...
ade plak msg yg menyakitkan kat inbox aku...
addooiiyyaaiii...
die ni x serik2 lg ker...
pening btol ngn org 2 muke ni...
kat msg punye la sopan tahap dewa...
kat tpt laen cam haram.
huhuhu~~~

Break da fast kat umah pakcik

hohoho.. ahad lepas g umah pakcik..
ader buke pose ramai2...
huhu.. agak penat la tlg masak2..
ko la ni as, x blk nape.. aku jugak yg kena... huhuhu

haha, tp time mkn2 la besh.. sume aku sumbat..
ntah bape round ntah mlantak.. :))

yg syok nyer.. dapat blaja lagu baru bebudak tadika ni..
cheteng aja..
meh aku share..

♪♥♪~♥~♥~♥~ ♪♥♪

"johnny... johnny..."

"yes papa"

"eating sugar"

"no papa"

"talking lies"

"no papa"

"open your mouth"

"ha ha ha"

♪♥♪~♥~♥~♥~ ♪♥♪

point to the ceiling... point to the door...
point to the window... point to the floor...
kiss me mummy...
kiss me daddy...
i love u and u love me...

:))

♪♥♪~♥~♥~♥~ ♪♥♪

yeah~peace~sayelah yg tlh mengajar kak cetul lagu2 di atas :))

si tudung oren sedang mengandung beberapa minggu :))

Sunday, September 6, 2009

sahur @ bilik cik seliper

allopz..
hurmm... disebabkan hujan...
pg ni kitorang tak jadi nak sahur kat lua...
bli kt mc d je..
tu pon drive tru...

ish, mengong btol pekeje die.
service teruk btol...
pas tu nak mara2 customer plak...
padahal hurrrmm...
da la pondan. huh~~
bajet cam manager jer.

pas tu bile sampai bilik cik seliper.. tgk2 ader order yg die x bg..
kesian zati..
xdpt nak mkn naget dier...
tp.. seb bek x masuk dlm bil...

lg 1... sos... pepper... sudu... sume die x bg. addooiiyaaiii...
camne la dorg ni..
aritu time zaman boikot mc d.. yo yo o je bg flyers siap pujuk2 dtg kat dorg..
kononnyer peke dorg ramai yang muslim...
so.. nak soh support.
tp.. hampes~

kes customer depan ktrg lg terok.
da jalan kete sket. pastu dorg benti sbb pekeje tu x bg 1 bege.
huh~
kalo x,, kesian la mamat tu x saho byk. hehe~

k la.. lenkali tulis lg...

kesimpulannyer hasrat nak sahur kat lua lom tercapai lg la
tgu next time...

ukhuwah fillah... :P

sahur

hohoho...
excited ni.. skg ni kak bilik cik selipe putus.. skali ngn cik wiper signal...
jap g nak kua sahur,,,
first time aku nak sahur kat lua..
slame ni saho kat umah jer...
time zaman2 kat sintok dulu pon mkn kat bilik jer...
x penah pon sahor kat kedai

Thursday, September 3, 2009

Hepi Belated Besday to Hanis & Hepi Becoming Besday to Diya

date: 1 september 2009
venue:village view
time: pas maghrib

Kelmarin kat village view kitorang wat makan2...
saje nak banje buke pose...
sambil tu.. celeb beday hanis n diya :))

mmg besh la bile diya tak dapat hidu kek tu ntok die skali.
haha.. sowi diya.. tepaksa tipu yg i x bli kek lg...
padahal tgh ari da chow kua bli kek :P

pasal kek pon ade isu gak..
mcm2 hal...
nak pilih tu la.. nak pilih ni la...
las2 kua kat bangi g cari kedai kek..
seb bek rasenyer ok :))





mlm tu besh la gak sbb sumerang geng RA sengal lagi superb dapat kumpul..
cume alan sorg je yang xde..
tercampak kat nun pantai timur tu. hehe...
sowi la alan.. ko tgk gmbr jela yer

pas mkn2.. cam bese amek2 gmbr...
tak sah kalo x bergambar. haha
besh3!!!

:)

to hanis n diya...
harap korg 2 hepi...

n to geng RA sengal yg laen...
harap2 kenyang la dgn makanan tu yer :))

saya suka ini picture :))

Jom Klik =)

Related Posts with Thumbnails